Over ons

In 1973 kregen wij onze eerste hond, een ierse setter genaamd Rakker. Een schat van een hond waar we twaalf jaar van genoten hebben. Na zijn overlijden duurde het een aantal jaren voor wij besloten om weer een nieuwe hond in huis te nemen. Toen onze Ier nog leefde hadden we ooit een Gordon Setter zien lopen in het park en die had zo’n indruk op ons gemaakt dat we hiernaar op zoek zijn gegaan. Zo kwam in 1992 onze eerste Gordon Setter in huis, genaamd Orchid Jason van ’t Oerseveld “Jason”.

We zijn toen ook direct lid geworden van de rasvereniging, zodat we actief mee konden doen met alle leuke activiteiten die werden georganiseerd, zoals de familiedag. Het was op deze dag waar we toen met onze jonge Jason liepen en overgehaald werden om mee te doen met de jaarlijkse clubmatch. Voor ons onze allereerste ervaring met het showen van een hond. Tot onze grote verbazing werd onze Jason daar Beste Jeugdhond en toen is onze hobby uitgegroeid. We gingen vaker naar shows toe en het duurde dan ook niet lang dat er een tweede Gordon Setter in huis kwam, namelijk Quinten Roald from Fire’sons Garden “Quinten”. Hij werd onze allereerste Nederlandse Kampioen.

Na enkele jaren meegelopen te hebben rees bij ons ook het idee om eens een netjes pups te fokken. Daar zijn natuurlijk dames voor nodig en dus werd onze roedel uitgebreid met Witly Xantia from Fire’sons Garden “Amber” en Xandra Yvana from Fire’sons Garden “Shanna”, die beiden ook Nederlands Kampioen zijn geworden. In 1995 is onze kennelnaam officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de FCI en uiteindelijk in 1997 werd ons allereerste nestje pups geboren. Voor deze combinatie hadden wij onze eigen Quinten en Shanna uitgekozen, waarvan wij zelf Alister Boyd “Dylan” en (als mede-eigenaar) zusje Ashley Bee “Ashley” aan hebben gehouden.

In de loop der jaren hebben wij nieuw bloed geïmporteerd vanuit Duitsland en Engeland, hebben wij diverse buitenlandse reuen gebruikt om de genenpool uit te breiden en mooie voornamelijk Engelse, deels Australische bloedlijnen in onze kennel te importeren.
We hebben ook afscheid moeten nemen van diverse dierbare honden van ons en onze kennel, wat altijd weer moeilijk en verdrietig is.

Daar wij hobbymatig fokken proberen wij om de 12 tot 18 maanden een nestje pups te fokken. Al onze combinaties worden zorgvuldig gepland met het oog op gezondheid, karakter en schoonheid en gefokt volgens de voorwaarden van onze rasvereniging. Onze pups groeien in huiselijke kring op, zij worden in een kamer boven geboren en verhuizen op de leeftijd van circa 2-3 weken naar onze woonkamer, waar zij middenin ons dagelijkse huishouden leven. Onze andere volwassen honden lopen er omheen, zij horen allerlei dagelijkse geluiden en wij proberen ze zoveel mogelijk kennis te laten maken met van alles en nog wat. Op deze manier trachten wij de pups zo goed mogelijk te socialiseren en voor te bereiden op hun verdere leven.

Mocht u een pup van onze kennel aanschaffen dan kunt u van ons een goede begeleiding verwachten. Wij staan ten alle tijden klaar voor raad en/of advies. Wij vinden het zeer belangrijk om een goed contact met onze pup eigenaren te onderhouden en geïnformeerd te worden over onze nakomelingen.  Wij proberen ook minimaal 1 keer per jaar een kennel wandeling te organiseren. Daarnaast zijn wij lid van Gordon Setter Vereniging Nederland, die meerdere wandelingen en andere activiteiten per jaar organiseert waar wij meestal ook bij aanwezig zijn en natuurlijk vinden wij het zeer leuk om onze pup eigenaren daar ook op terug te zien.

Bent u geïnteresseerd of heeft u wellicht nog aanvullende vragen neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. 

Wij wensen u nog veel plezier op onze website!

Rinus, Marijke en Marcella Booij

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenska
Facebook
error: Alert: Content is protected !!