Nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenska

17-09-2019

Vandaag deze mooie foto ontvangen van onze Kenna, gemaakt door Lisanne Bakker op de IDS Rotterdam 25 augustus 2019.
Mooie herinnering aan een mooie dag, waar zij 1 uitmuntend, CAC, CACIB en BOS heeft gewonnen. 


16-09-2019

Vandaag is het een jaar geleden dat wij plotseling afscheid moesten nemen van onze allergrootste vriend, knuffelbeer, knappe vent Troy. 
Zoveel mooie foto’s, zoveel mooie herinnering, zoveel plezier.. maar wat doet het nog steeds enorm veel pijn om hem te moeten missen. 

They say memories are golden, well, maybe that is true. I never wanted memories, I only wanted you. A million times I’ve cried. If love alone could have saved you, you never would have died. In life I loved you dearly, in death I love you still. In my heart you hold a place no one else could fill. If tears could build a stairway and heartache make a lane. I’d walk the path to heaven and bring you back again ~ Today it’s been a year since you’ve passed 💔 our heart isn’t healed yet.


26-08-2019

Afgelopen twee dagen zijn wij met onze jonge dame Kenna naar de Internationale tentoonstelling te Rotterdam geweest. 
Een soort van thuis show, want ja we zijn er zo vanaf ons thuisadres. Dus deze keer weer eens voor beide dagen ingeschreven en wat deed ze het goed. Op beide dagen heeft ze een 1 uitmuntend in de Kampioensklas behaald, het CAC, CACIB, Beste Teef en werd ze Best Opposite Sex (BOS). Met twee mooie keurrapporten van de beide keurmeesters. Natuurlijk zijn wij als altijd enorm trots op ons meisje. 


13-08-2019

Vinden jullie hem ook niet geweldig deze pastel waterverf karikatuur van onze knappe Multi Ch. Liric Xcaliber “Troy” (links) en zijn mooie dochter Ch. Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” (rechts). Wij zijn er super blij mee en hopen dat de gedrukt op aluminium versie net zo mooi aan de muur zal staan als deze digitale versie op het scherm. 


29-07-2019

Op zaterdag 13 juli organiseerde Gordon Setter Vereniging Nederland hun jaarlijkse kampioenschapsclubmatch te Apeldoorn. Wederom samen met de Engelse Setters en Pointers onder de naam Britse Staande Hondenshow. Het was een super gezellige dag, we hadden zon en een beetje regen, maar bovenal heel veel lol en een super gezellige, sportieve sfeer rond de ring. We hadden ditmaal onze Lizzie en Kenna ingeschreven voor de show, die beiden hun beste beentjes hebben voortgezet. Ook was Lizzie d’r broer Goofy aanwezig, zij mochten beiden voor het eerst als veteraan de ring in. En ook kwam Wilson, een zoon van onze Kenna, nog even langs om te kijken. Wat is dat een knappe jongeman inmiddels.

Een geweldige dag met ook nog eens hele mooie resultaten:

Mr. Magoo From the Noble Friends “Goofy” behaalde een mooie 2e plaats met Zeer Goed in de Veteranenklas
Mystic Moon From the Noble Friends “Lizzie” behaalde ene mooie 3e plaats met Zeer Goed in de Veteranenklas

en onze mooie jongste dame Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” behaalde een mooie 1ste plaats met Uitmuntend in de Fokkersklas, daarna ging zij nog een stapje verder en werd Beste Teef, CAC en Best Opposite Sex.

Jullie zullen begrijpen dat wij zo ontzettend trots zijn op onze jongedame, dochter van onze vorig jaar overleden multi kampioen (maar bovenal intens geliefde) Liric Xcaliber “Troy”. Onze dank gaat dan ook uit naar de keurmeester Jayne Bennett (Jesham kennel, UK).


18-07-2019

Vandaag het trieste nieuws te horen gekregen dat Marian Mommers en haar dochter Kim hun geliefde Happy Girl From the Noble Friends “Evelyn” hebben laten inslapen. Evelyn was ruim 13 jaar en onlangs was er een kwaadaardig gezwel ontdekt en bleek zij ook uitzaaiingen te hebben wat niet meer te behandelen was. Na haar nog een week extra verwend te hebben moesten ze haar voor verder leed besparen.
We wensen Kim en Marian heel veel sterkte met dit grote verlies.


25-06-2019

Vandaag viert ons K-nest hun 10e verjaardag!  Wij wensen Moragh, Luca, Milo, Zwieber, Scott, Jake, Lupa, Jara en Lola een hele gezellige dag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie nog maar vele mooie verjaardagen meer mogen vieren met jullie families.


18-06-2019

Op zaterdag 13 juli organiseert Gordon Setter Vereniging Nederland hun jaarlijkse kampioenschapsclubmatch op het mooie terrein van de Apeldoornse Kynologenclub. Voor wie zijn/haar Gordon Setter eens zou willen laten keuren door een Engelse rasspecialist is dit de uitgelezen kans. In een gemoedelijke sfeer een eerste stap zetten in de showring met je hond. De clubmatch is een perfecte gelegenheid., want het is kleinschalig zodat het voor uw hond erg prettig is om te kunnen wennen. Ook kunnen bestuur en organisatie en natuurlijk uw fokker u met raad en daad bij staan op de dag zelf. Iedere ervaren exposant heeft immers ooit voor de eerste maal zijn/haar hond ingeschreven en heeft er na die eerste keer enorm veel plezier in gekregen. Het is dus belangrijk dat die eerste keer ontspannen, gezellig en goed verloopt.

Het is altijd verstandig om van te voren iets van ringtraining te volgen. Zowel u als uw hond weten dan wat de bedoeling is van het showen en bovendien staat u een stuk zelfverzekerder in de ring als u weet wat u kunt verwachten. U kunt deze ringtraining volgen via een kynologenclub bij u in de buurt of de speciale ringtrainingsclubs. Buiten dat het een goede voorbereiding is voor een eerste tentoonstelling is het ook leuk om met uw hond bezig te zijn en is het een prima manier om uw hond/pup te socialiseren.

U leert op ringtraining:
* Uw hond zich te laten betasten door een vreemde.
* Uw hond het te laten accepteren dat een vreemde naar zijn gebit kijkt, of u leert dit zelf te tonen (niet alleen handig voor op show, maar ook voor dierenarts bezoek!)
* De diverse figuren die men moet lopen (rechte lijn, driehoek, rondje).
* Met welk tempo uw hond zijn beste gangwerk laat zien

Maar ook de onervaren shower en hond kunnen op de clubmatch hun eerste stappen zetten. U kunt allereerst al tips vragen bij uw fokker natuurlijk.

De show dag is aangebroken. Probeert u ruim voor aanvang aanwezig zijn zodat uw hond nog even kan wennen voor als u meteen aan de beurt bent. Als u aangekomen bent in de waar de tentoonstelling gehouden wordt mag u zich melden bij het secretariaat, waar u uw ringnummer zult ontvangen. U krijgt daar ook meteen uw catalogus overhandigd waarin u kunt zien in welke volgorde er gekeurd gaat worden. Vervolgens zoekt u een plaatsje op van waar uit u de ring goed in de gaten kunt houden en u de ringmeester goed kunt horen als hij de ringnummers afroept van de honden die aan de beurt zijn. LET OP: u wordt niet gehaald, u dient zelf in de gaten te houden wanneer u aan de beurt bent.

In de ring
Wanneer uw klas de ring in moet (de ringmeester roept de nummers af), let u dan goed op uw hond. In de ring moet de hele klas eerst één of meer ronden lopen, het laagste draagnummer voorop, allen op volgorde. Deze rondjes worden gelopen tegen de wijzers van de klok in, met de hond links van u, dus aan de binnenkant. Op het teken van de ringmeester blijft iedereen staan en moeten de honden één voor één afzonderlijk gekeurd worden. Bent u aan de beurt, probeert u de hond dan op zijn allerbest te tonen: laat hem in natuurlijke houding staan met de zijkant naar de keurmeester gericht. De keurmeester zal de hond goed bekijken, betasten en vervolgens het gebit beoordelen. Verder zal de keurmeester het gangwerk van de hond willen beoordelen. Daarvoor moet hij/zij de hond, die in een matige draf loopt, recht van voren en recht van achteren kunnen zien. De meeste keurmeesters zullen u daartoe in een driehoek laten lopen, zodat zij eerst het gangwerk van achteren, vervolgens van opzij en tot slot van voren te zien krijgen.

De hond moet steeds draven en niet telgangen (eerst twee linkerbenen, dan twee rechterbenen verzetten). Wanneer de keurmeester klaar is met uw hond, dient u weer achteraan de rij aan te sluiten. Als u uw hond tijdens het wachten laat staan, zorg dan dat hij mooi staat. Ook tijdens het keuren van de andere honden kijkt de keurmeester regelmatig de hele klas rond, staat uw hond er dan net heel knullig bij, dan maakt dat geen goede indruk. Duurt het wachten lang, laat u hem dan liever zitten of liggen.

Wanneer alle honden in de klas individueel gekeurd zijn, moet iedereen zijn hond weer mooi laten staan. Nu zal de keurmeester de beste vier honden uit de klas selecteren en vervolgens plaatsen, soms nadat hij de honden opnieuw heeft laten lopen. De keuringen vinden altijd plaats in de catalogus-volgorde; daarbij kunnen de volgende kwalificaties gegeven worden: U (Uitmuntend), ZG (Zeer Goed), G (Goed) en M (Matig). Wanneer de honden in de verschillende reuen-klassen geplaatst zijn, komen de nummers één uit die verschillende klassen tegen elkaar uit (mits Uitmuntend) om uit te maken wie de beste reu wordt. Deze krijgt dan het CAC (kampioenschapsprijs). Vervolgens komt de nummer twee uit de klasse waaruit de CAC-winnaar kwam erbij en wordt uit die honden de reserve-CAC-winnaar gekozen. Daarna gebeurt hetzelfde met de teven. Tot slot komen dan de beste reu en de beste teef tegen elkaar uit om Beste van het Ras (BOB). De kwalificaties die aan baby’s en puppy’s gegeven kunnen worden zijn Veelbelovend, Belovend of Weinig Belovend. De beste baby en puppy van de reuen komen uit tegen de beste baby en puppy van de teven, en ook de winnaar hiervan mag als beste baby van het ras of beste puppy van het ras naar de erering. Hier wordt dan de beste baby en puppy van de show gekozen. Ook gebeurt ditzelfde met de beste jeugd, gebruikshonden en veteranen van het ras.

Wat neemt u mee naar de show?
* kam en/of borstel
* handdoekje om de hond droog te wrijven als het regent
* drinkbak en eten (beloning) voor uw hond.
* gewone halsband en riem.
* showlijn van nylon of dunne leren riem met slipkettinkje of slip-halsband (deze kunt u wellicht ook wel lenen van uw fokker ter plaatse)
* speld om uw catalogusnummer die u in de ring dient te dragen, duidelijk zichtbaar op te spelden. Of een elastiek voor om uw arm.
* stoeltje voor uzelf.
* bench en/of hondendeken.
* uw bevestigingsbrief en dierenpaspoort.
* Indien u deze heeft een partytent of iets dergelijks om u en uw hond(en) te beschermen tegen zon en/of regen.
De show wordt buiten gehouden. Er is eventueel ook een kantine waar u terecht kunt.

Als u gaat inschrijven wensen wij u veel succes en bovenal plezier. Maar welke kwalificatie en plaatsing uw hond ook ontvangt, vergeet niet dat u altijd uw eigen liefste en de mooiste hond weer mee naar huis

Inschrijven kan heel gemakkelijk online via de website www.britsestaandehondenshow.nl


17-06-2019

Onlangs ontvingen wij het trieste bericht van de familie Hoogendoorn dat zij hun geliefde maatje Iron Mike “Bono” hebben moeten laten inslapen. Bono heeft de mooie leeftijd van 12 jaar behaald, maar was nu op dus moesten zij het moeilijk besluit nemen om hem naar de Regenboogbrug te laten gaan. Wij wensen de familie Hoogendoorn veel sterkte toe met het grote gemis.


25-05-2019

Vandaag zijn we met onze Kenna naar de Internationale Hondenshow in Oss geweest waar ze onder de alom gerespecteerde keurmeester Frank Kane uit Engeland een mooi resultaat heeft behaald, namelijk 1 uitmuntend, CAC, CACIB, Best Opposite Sex. Ondanks dat ze in de ring ietwat eigenwijs was, zag hij de kwaliteit van ons meisje. Alleen de zin “excellent breed type” op haar keurrapport maakt ons al zo ontzettend trots. Ook heeft Marcella Kamp. Kilnrae Back in Time “Nalle”  geshowd, die 1 uitmuntend, CAC, CACIB en Best of Breed behaalde.


18-05-2019

Vorige week (11 mei)  was de grote dag dat we Magic Morgan “Dafne” in Duitsland konden oppikken, waar zij ‘s morgens vroeg vanuit Italië aankwam. Om 09.00 uur waren wij ter plekke en daar stond de wagen met onze Italiaanse dame al te wachten. Ze was nog steeds even vrolijk als toen ze hier met 10 weken oud vertrok. Een zeer zelfverzekerde dame, die alles en iedereen super leuk en lief vind. Vanuit Duitsland vertrokken wij weer richting Zuid-Holland waar haar nieuwe familie met smart op onze komst zaten te wachten. Enkele uren later was het moment dan daar en wat is ze met veel liefde ontvangen. Ze ging het huis binnen alsof ze wist dat ze daar thuiskwam. Haar nieuwe speelkameraadje Rising Moon “Roelien” moest nog wel even wennen aan die nieuwkomer, maar na een paar dagen zijn het nu grote vriendinnen. Inmiddels is Dafne door haar nieuwe familie omgedoopt tot Saar.


07-05-2019

Vandaag viert ons N-nest hun 7e verjaardag. Wij wensen daarom Nyo, Noble, Charlie, Marlon, Hendrikx, Flynn, James, Nikita, Beau, Terra en Daffney een hele fijne verjaardag met veel verwennerijen toe en hopen dat jullie nog lang mogen genieten van jullie heerlijke leventje.

We denken natuurlijk ook aan broer Grover, die vast meekijkt vanaf de Regenboogbrug 


24-04-2019

Begin maart hebben we ook voor Nova Star “Charlie” een nieuw huis moeten zoeken, omdat zijn eigenaresse wegens haar gezondheid niet meer voor hem kon zorgen. Met pijn in haar hart heeft zij moeten besluiten om een goed huis voor hem te vinden en wij waren erg blij dat we deze zo snel hebben gevonden. Bij het eerste bezoek klikte het meteen en slechts een paar dagen later is hij verhuisd. Hij woont nu samen met Evelyn (een 12-jarige Gordon dame) waar hij dol op is. Het gaat super goed met hem en de oude eigenaresse kan hem ook nog blijven volgen. Nieuwe foto’s staan in zijn album.

Ook nieuwe foto’s toegevoegd van Jump for Joy “Melo“, Jerry Lee “Boyd“, Maggie Magee “Bonnie“, None So Sweet “Flynn“, Neneh Cherry “Daffney“, Ruby Star “Semmy“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Rose Royse “Fenna“, Rain Riannon “Chloë“, Smilng Sam “Wilson“, Summer Belle “Bracken“.


21-04-2019

Vandaag hebben we met onze Zoë en Kenna meegedaan met de Workshop Mantrailen georganiseerd door Gordon Setter Vereniging Nederland en Vereniging van Liefhebbers van de Engelse Setter in Breda. Kenna vond het weer fantastisch om te doen, zeker omdat zij neefje Daan als vermist persoon mocht gaan zoeken in de heide. Ook Zoë, die dit nog niet eerder gedaan had, deed het super goed. Het is waanzinnig mooi om te zien hoe de dames zo zelfverzekerd met hun neus werken en aan de hand van wat ze ruiken bewuste keuzes maken en de personen iedere keer feilloos weten te vinden. Voor iedereen echt een aanrader om eens te doen met hun hond. Iedere hond ongeacht leeftijd kan dit doen, van pup tot senior. Ook Pretty Lilly “Jaylin” en Rosy Rosalyn “Roselyn” waren aanwezig en beiden dames waren super enthousiast en deden het ontzettend goed.  Hieronder een aantal foto’s van de dames aan het werk.

 


15-04-2019

Terwijl wij in Engeland waren ontvingen wij het trieste bericht dat Richard en Karin hun geliefde grote schotse vriend Jump for Joy “Melo” moesten laten inslapen. Hij kon het gevecht helaas niet winnen nadat een tumor in zijn neus ontdekt werd. Hij heeft een schitterend leven gehad en we weten zeker dat hij intens gemist gaat worden. Wij wensen Richard en Karin heel veel sterkte toe met dit grote verdriet.


14-04-2019

Dit weekend zijn we met Kenna naar Engeland gereden om daar een keer mee te doen met de Kampioenschapsclubmatch van de Gordon Setter Association. We hebben een heel gezellig weekendje gehad in de regio van Warwick. Leuk hotel met een prachtig wandelgebied vlakbij met een hondvriendelijke pub ernaast. De show werd gehouden in het Kennelclub building in Stoneleigh, wat een mooie locatie is. Mooie zaal voor de show en leuke omheinde veldjes eromheen waar de honden nog even los in kunnen rennen.
Op de show heeft Kenna haar beste beentjes voorgezet en dat resulteerde in een mooie 3e plaats in de Openclass, waarbij ze verslagen werd door de Best in Show en Reserve Best in Show honden van die dag. Prachtig resultaat dus voor ons en ons mooie meisje. Hiermee is ze ook gelijk gekwalificeerd voor Crufts 2020.


06-04-2019

Vandaag vieren onze Kenna en haar broers/zusjes van het Q-nest hun 4e verjaardag alweer. Wij wensen Scottie, Luna, Donna, Poem, Murphy, Bailey, Flynn, Kai, Scott en natuurlijk ons eigen meisje Kenna een mooie verjaardag toe. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden met extra knuffels, een groot bot en een extra lange wandeling.


05-04-2019

Zo blij om te laten weten dat er zo snel al een super warm mandje gevonden is voor Dafne. Nu alleen nog transport regelen vanuit Italië via Duitsland (waar wij haar gaan oppikken) en dan door naar haar nieuwe huisje in Nederland. Als alles goed gaat zal ze half mei dan weer terug in Nederland zijn.


03-04-2019

Goed tehuis gezocht voor Dafne

Via Setter Rescue pagina’s op FB zijn wij te weten gekomen dat Magic Morgan From the Noble Friends “Dafne” op zoek is naar een goed liefdevol huis. Uiteraard hebben wij gelijk de huidige eigenaresse gesproken en om opheldering gevraagd, want als fokker zijnde hoor je dit graag zelf en eerst. Daar was e.e.a. verkeerd gelopen qua communicatie doordat een vriendin van haar de Italiaanse Setter Rescue beheert en gelijk aan de slag is gegaan.

Maar goed… Dafne is uit ons M-nest, een zus van onze Lizzie, ze is net 8 jaar geworden. Zij verblijft sinds een aantal jaren bij een Italiaanse fokster. Zij is dol op haar en ze hoeft niet weg, maar ze merkt dat Dafne heel erg graag meer aandacht zou willen dan zij haar kan geven. Dafne is namelijk niet de enige hond in de kennel. Zij gunt haar een huis waar ze heerlijk geknuffeld wordt en languit op de bank en/of op bed mag liggen. Een huis waar ze van haar pensioen mag genieten, na haar show- en fok carrière. Ze is inmiddels gesteriliseerd en verder kerngezond, is enorm lief voor mensen en andere honden en dus dol op aandacht. Ze is opgegroeid met kinderen, dus we verwachten daar ook geen problemen. Ze zal wel weer even moeten wennen aan een leven in huis, want waarschijnlijk zal ze veelal in een kennel verblijven met de andere honden. Maar goed dat is een kwestie van haar de tijd gunnen en haar veel liefde en aandacht geven om te kunnen wennen aan de nieuwe situatie.

Ze verblijft momenteel nog in Italië, maar transport richting Nederland wordt geregeld. Ik zou het zo ontzettend fijn vinden als we hier in Nederland een liefdevol huis kunnen vinden, waar zij nog een aantal mooie jaren kan hebben vol liefde, aandacht en mooie momenten. Ze moet meer van de wereld kunnen zien dan alleen de kennel waar ze nu in verblijft. Dus we hopen zo dat er iemand is die haar dat kan en wil bieden. Neem voor meer info contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 


12-03-2019

Afgelopen week zijn wij met onze Kenna richting Engeland vertrokken om daar deel te nemen aan de grootste hondenshow van Europa, de Crufts. Woensdagochtend vroeg in de ochtend zijn we samen met goede vrienden richting de Eurotunnel gereden, waarmee we de oversteek naar Engeland maakte. De hele reis verliep vlotjes, ondanks de protestacties in Frankrijk, waardoor we mooi op tijd bij ons hotel arriveerden. In de avond zijn we met z’n allen heerlijk wezen eten in een nabijgelegen pub en daarna lekker vroeg ons bedje in. De volgende ochtend moesten we wederom vroeg op, zodat we op tijd in Birmingham arriveerden waar de show ieder jaar gehouden wordt. Het was weer ontzettend leuk om zoveel bekende gezichten te zien en weer even kort met allerlei mensen te kunnen spreken (je komt op zo’n dag altijd tijd tekort daarvoor). Kenna was pas later in de middag aan de beurt, want op zo’n dag worden er bijna 200 Gordon Setters gekeurd. Ze heeft grotendeels van de dag dan ook bij ons op schoot gelegen en heerlijk uitgerust, totdat zij haar best moest doen in de showring. We moesten in de zwaarste klasse, waar ze tegen een aantal hele mooie teven moest concurreren (12 van de 17 inschrijvingen waren aanwezig) en uiteindelijk werd zij toch mooi als VHC (Very Highly Recommended) geplaatst. Een prestatie waar wij enorm trots op zijn, want het is al heel wat als je geplaatst wordt op deze show. De dag erna mocht ze de dag beginnen door lekker los op het grote veld achter ons hotel te kunnen rennen en later op de ochtend heeft ze nog heerlijk gewandeld met haar vriendjes in Worcester. Nog even de stad bezocht en ‘s avonds weer heerlijk genoten van een super gezellige avond in de pub. Zaterdag vertrokken we weer richting huis, waar we de overige dames uit het pension hebben gehaald en ‘s avonds was iedereen weer veilig en wel thuis op de bank. We kijken in ieder geval terug op een paar prachtige en super gezellige dagen.


 

23-02-2019

Vandaag met onze Kenna een ontzettend leuke workshop gevolgd via Dogpassion, namelijk mantrailen. Dat houdt in dat zij een “vermist” persoon moet zoeken. Ze krijgt een kledingstuk van een persoon onder haar neus en aan de hand van die geur gaat zij op zoek. Zo gaaf om te zien hoe zij de geur in de wind oppakt en uiteindelijk ook de persoon vindt.


16-02-2019

Vandaag vieren onze Zoë en haar nestgenootjes van het P-nest hun 5e verjaardag. Wij wensen Toran, Kenzo, Charlie, Cooper, Pluto, Jaylin, Poppy, Lisa en Kaya allemaal een heerlijk verwendag toe met extra veel knuffels en een lekker groot bot om van te genieten.


15-02-2019

Vandaag viert ons J-nest hun 11e verjaardag!! Wij wensen Melo, Boyd, Bentley, Duke, Jukka en Joy allemaal een prachtige dag toe met veel verwennerijen en hopen dat ze nog een poosje mogen genieten van hun leventje.

Brian, Bo en Storm vieren hun feestje bij de regenboogbrug met hun ouders en andere familie


06-02-2019

Vandaag vieren onze Lizzie en haar nestgenoten van het M-nest hun 8e verjaardag. Wij wensen daarom de zusjes Bonnie, Mimyo, Dafne, Islay en broertjes Gus, Virgil, Goofy en Marvin een hele fijne dag toe met extra veel verwennerijen. We hopen dat jullie nog vele verjaardagen in goede gezondheid mogen vieren met jullie baasjes.

Nieuwe foto’s toegevoegd van Mr. Magoo “Goofy“, Molly Malone “Islay“, Maggie Magee “Bonnie“, Purple Heart “Toran“, Quincy Jones “Murphy“, Ruby Star “Semmy“, Rose Royse “Fenna” en Sweet Sally “Aimy“.


04-02-2019

Op onze puppy planning pagina hebben wij nu de combinatie vermeld, waarvan wij dit najaar hopen prachtige pups van te mogen verwelkomen. We hebben bewust gekozen voor dit najaar, omdat we de tijd genomen hebben om de juiste reu te vinden voor ons mooie meisje. Deze keer gaan we weer richting Engeland, waar de knappe Ludstar Frederick Frankenstein “Freddie” tegenwoordig woont. We zijn erg blij dat we toestemming hebben gekregen om hem als toekomstige vader van ons T-nest te mogen gebruiken, want hij wordt maar beperkt ingezet voor de fokkerij. Freddie heeft een aantal prachtige Gordons in zijn lijn zitten, die in voorgaande jaren echte toppers waren, zoals Ludstar Tamburello, Shannas Journalist. Caballus Ebonie Adonis Ludstar. Dat gecombineerd met de prachtige Gordons in Kenna d’r lijn, zoals natuurlijk haar vader Liric Xcaliber, maar ook Shannas Colonial With Liric, Liric Blac Xtasy, de prachtige Shannas Daimler en zijn vader Glynderys High’n Mighty with Liric. We hopen dat door deze lijnen te combineren een beetje van deze prachtige honden terug te krijgen. Wat natuurlijk altijd afwachten blijft.. maar we kijken er in ieder geval heel erg naar uit. Meer info klik hier


30-01-2019

Nieuwe foto’s gemaakt van onze jongedame Kenna. Deze en nog meer zijn toegevoegd aan haar album.


23-01-2019

Vandaag nieuwe foto’s toegevoegd van Mr. Magoo “Goofy“, Our Explorer “Finlay“, Quite Unique “Scottie“, Qutie Pie “Donna“, Sweet Sally “Aimy” en Society Girl “Skylar“.


22-01-2019

Vandaag nieuwe foto’s toegevoegd van King Lear “Scott“, Maggie Magee “Bonnie“, Our Sapphire “Charley“, Quick Silver “Kai“, Quincy Jones “Murphy“, Roaring Lion “Tom, Ruby Star “Semmy“,  Rose Royse “Fenna” en Sir Oliver “Finn“.


01-01-2019

Via deze weg wensen wij iedereen natuurlijk een heel mooi nieuwjaar toe. Dat het maar een jaar vol geluk, mooie momenten, veel gelach en bovenal vol met goede gezondheid voor iedereen, mag worden.

Vandaag vieren ook nog Lance en Floris van ons L-nest hun 9e verjaardag. We hopen dat jullie heerlijk verwend zijn en dat jullie nog een aantal mooie jaren mogen beleven met jullie families. De broertjes Joep, Mac en Sturrum vieren deze dag helaas bij de regenboogbrug met hun familie daar.

 

 

 

27-12-2018 Nieuwe foto’s toegevoegd van Summer Belle “Bracken“, Sparkling Jo “Luna“, Rain Riannon “Chloë” en Razzle Dazzle “Luna“.


26-12-2018

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat onze Kenna na het kerstdiner begon met de bevalling van haar eerste pups, het S-nest, waarbij de pups in de ochtend van de tweede kerstdag ter wereld kwamen. Wij wensen Wilson, Jack, Finn, Joe, Balou, Luna, Bracken, Aimy en Skylar een hele fijne verjaardag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie nog maar vele mooie verjaardagen met jullie families mogen vieren. 


24-12-2018

Vandaag weer wat nieuwe foto’s toegevoegd van Smiling Sam “Wilson“, Sparkling Jo “Luna“, Stormy Skye “Joe“, Pirate Jack “Charlie” en Kind Melody “Lola“.


19-12-2018 Weer wat nieuwe foto’s toegevoegd van enkele nakomelingen. Blijf vooral uw foto(s) doorsturen, want daar zijn we altijd enorm blij mee. En zo kunnen we mooi al die leuke albums op de website bijwerken. Nieuwe foto’s toegevoegd van Shadow Rider “Jack“, Rose Royse “Fenna“, Rising Moon “Roelien“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Ruby Star “Semmy“, Roaring Lion “Tom“, Our Princess “Patoux“. 


16-12-2018

Voor het nieuwe jaar wensen wij jullie: Tijd om van de kleine dingen te genieten Rust om stil te staan bij mooie momenten Sterkte om tegenslagen te overwinnen Vriendschap om je hart te verwarmen Humor om wat somber is te kleuren Een glimlach om elke dag mee te beginnen. Fijne feestdagen! Net als vorige jaren doneren wij het geld wat wij kwijt zouden zijn aan het versturen van kerstkaarten aan een goed doel. Voor dit jaar hebben wij gekozen voor het Wereld Natuur Fonds, om hun strijd voor o.a. de tijgers en oerang oetans te steunen.


20-11-2018 Vandaag viert ons R-nest hun 2e verjaardag. Wij wensen daarom Roselyn, Semmy, Jersey, Fenna, Luna, Aafke, Chloë, Roelien, Tom, Max en Remi een hele fijne verjaardag toe. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden vandaag en alle dagen van het jaar en nog heel veel mooie jaren met jullie families mogen beleven. 


19-11-2018 Afgelopen weekend zijn wij weer afgereisd naar Frankrijk met onze Kenna, ditmaal net over de grens van België omdat we ingeschreven hadden voor de shows in Kortrijk op zaterdag en zondag. We hadden een super leuk hotel, waar we heerlijk verbleven hebben met onze knapperd. Super vriendelijk personeel, niets was teveel moeite.. ze wilde zelfs helpen met het uitladen van de auto. We hebben dus genoten en Kenna heeft weer enorm haar best gedaan. Op zaterdag heeft ze een mooie 2 uitmuntend behaald en de dag erna deed ze er een schepje bovenop en behaalde 1 uitmuntend en werd Beste Teef, hiermee behaalde ze een kwalificatie voor Crufts 2019 (maar die hadden we sowieso al) en de titel Beneluxwinster 2018. We zijn zo trots op ons mooie meisje! 


11-11-2018 Vandaag hebben wij lekker gewandeld met een deel van onze nakomelingen en hun baasjes. Wat was het weer een gezellige ochtend op de prachtige Renderklippen te Epe. Het was prachtig wandelweer, prima temperatuur en gelukkig droog. De hondjes hebben zich enorm vermaakt met z’n allen en dan genieten wij eigenaren natuurlijk automatisch. Dank aan allen, die zijn gekomen en meegewandeld hebben. Na de wandeling zijn de meeste nog even gezellig meegegaan voor een hapje en drankje om nog even met z’n allen na te kletsen. Klik hier om wat korte filmpjes terug te zien, gemaakt door Sabine van der Eijk

 


07-11-2018

Afgelopen weekend waren wij met onze Kenna in het mooie Metz te Frankrijk om daar op zondag deel te nemen aan de internationale show. Zij behaalde hier onder keurmeester Mrs. Martha Kips uit Luxemburg een mooie 2 uitmuntend in de kampioensklas en het Reserve CACIB (reserve beste teef). Hier waren wij natuurlijk weer super trots op! Na de show nog even wat cultuur gesnoven alvorens we weer terug naar huis zijn gereden. Is het geen plaatje zo?   

Her Royal Highness Ch. Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” 


31-10-2018 Vandaag weer even de tijd gehad om een groot aantal foto albums bij te werken met nieuwe foto’s, die we in de loop der weken ontvangen hebben. Foto’s toegevoegd van Jerry Lee “Boyd“, Maggie Magee “Bonnie“, Our Xplorer “Finlay“, Our Sapphire “Charley“, Quick Silver “Kai“, Quincy Jones “Murphy“, Roaring Lion “Tom“, Robin Hood “Max“, Rose Royse “Fenna“, Rising Moon “Roelien“, Raza Dazzle “Luna“, Ramblin Rose “Jersey“, Ruby Star “Semmy“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Sir Oliver “Finn“, Sweet Sally “Aimy” en Sparkling Jo “Luna” Ook nog even een herinnering hier voor de aankomende wandeling van onze kennel op zondag 11 november. Heeft u zin en tijd, maar uzelf nog niet opgegeven stuur dan nog even een berichtje. Dan weten we hoeveel personen er ongeveer komen en kunnen we dat opgeven aan het restaurant. Heeft u als (aspirant) eigenaar van een Gordon Setter van onze kennel nu ook zin om mee te wandelen neemt u dan contact met ons, zodat we u meer informatie kunnen geven. U bent van harte welkom om met ons mee te wandelen en zo gelijk kennis te maken met ons, onze honden en nakomelingen van onze kennel. 


14-10-2018 Vandaag weer heerlijk gewandeld op het strand van Ouddorp, wat is het daar toch genieten.

 


09-10-2018

Vandaag viert ons O-nest hun 6e verjaardag alweer. Wij wensen Finlay, Quinty, Charley, Patoux, Sun en Noera een hele fijne dag toe met extra veel verwennerijen. We hopen dat jullie nog vele mooie momenten mogen beleven met jullie baasjes.  Zus Dieke kijkt vast toe vanaf de Regenboogbrug, zij viert haar feestje met de rest van de daar aanwezige familie. 


08-10-2018 Afgelopen weekend zijn we met onze Kenna richting Douai (Fr) gegaan voor de Internationale Gayant show. Lekker een hotel gepakt de dag ervoor en aldaar genoten van het mooie weer en lekkere wijn (je bent tenslotte in Frankrijk). Prachtig hotel met een heerlijk tuin erbij, waar Kenna ook nog even lekker in heeft kunnen rennen en jagen op de konijnen. De volgende ochtend na een lekker uitgebreid ontbijt richting de show, leuk om weer een aantal bekende gezichten te zien. Gezellige dag gehad en Kenna heeft haar best weer gedaan. Ze behaalde een mooie 2e plaats met uitmuntend in de kampioensklas met een schitterend keurverslag van Dhr. Dupas. Zoals altijd weer trots op haar. 


03-10-2018 Op zondag 11 november organiseren wij weer een kennel wandeling voor onze Noble Friends eigenaren.  Wij hebben een e-mail gestuurd naar de bij ons bekende adressen, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen laat het ons even weten.  Heeft u (nog) geen Gordon Setter van onze kennel, maar wilt u graag kennis maken met het ras en onze kennel dan bent u van harte welkom om te wandelen. Stuurt u even een mailtje, zodat wij u de locatie en tijd kunnen toesturen. 


29-09-2018

Slechts twee dagen na haar vader is Kiss me Kate “Kathy” ook over de regenboogbrug gegaan. Haar baasjes konden haar niet verder zien lijden en hebben haar met heel veel pijn en verdriet vredig laten inslapen. Wij wensen familie Vliegen heel veel sterkte met het gemis van hun geliefde meisje. 


16-09-2018

The moment that you died my heart was torn in two, one side filled with heartache, the other side died with you. I lie awake at night when the world is fast asleep and take a trip down memory lane with tears upon my cheeks. Remembering you is easy I’ll do it everyday, but missing you is heartache that never goes away. I hold you tightly within my heart and there you will remain until the joyous day arrives that we’ll meet again.
 

09-09-2018 Vandaag zijn we weer heerlijk met de meisjes en hun Engelse Setter vriendjes wezen wandelen. Deze keer op het prachtige strand van Ouddorp, met een lekker zonnetje erbij. We hebben weer genoten met z’n allen. 

 


02-09-2018 Vandaag zijn we heerlijk met Lizzie en haar dochters Zoë en Kenna wezen wandelen op de Renderklippen te Epe wezen wandelen. We hadden daar afgesproken met hun Engelse Setter vriendjes Trend en Lootah en hun baasjes Edwin & Sabine. Het was zalig weer met een zonnetje in de vroege ochtend, maar het werd een beetje bewolkt gedurende de wandeling wat het voor de hondjes alleen maar aangenamer maakte. Normaal gesproken zijn er diverse waterpoelen te vinden over de heide en is er een lekker ven voor de honden om even in af te koelen, maar door de warme temperaturen de afgelopen weken stond alles droog. Gelukkig hadden we daar al rekening mee gehouden en zelf water mee genomen voor onderweg. Na de wandeling nog even een overheerlijke pannenkoek gegeten bij De Ossenstal en daarna weer op naar huis. De rest van de dag hebben de meisjes heerlijk liggen nagenieten in hun dromen. 

 


20-08-2018 Afgelopen vrijdag is Sir Oliver “Finn” (voorheen Spike genaamd) door zijn nieuwe familie bij ons opgehaald. Daar zij nog met vakantie waren toen wij een nieuw liefdevol huisje voor hem zochten, wegens droevige omstandigheden, verbleef hij de afgelopen 2,5 bij ons in huis. Het is zo’n ontzettende lieverd, dat we zelf ook al snel aan hem gehecht waren en het nog best moeilijk hadden toen hij wegging. Maar hij gaat een prachtig leven krijgen bij zijn nieuwe familie en nieuwe grote vriend Roaring Lion “Tom“, waar hij heerlijk mee kan spelen. Natuurlijk heeft hij even de tijd nodig om weer aan deze situatie te wennen, want weer een nieuw huis en nieuwe mensen, maar met veel geduld en heel veel liefde komt dat vast en zeker goed. Onderstaand filmpje laat al zien hoe goed het met de twee vriendjes gaat. 

 

  Ook nieuwe foto’s toegevoegd van Sir Oliver “Finn“, Ruby Star “Semmy“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Quincy Jones “Murphy“, Quick Silver “Kai“en Neneh Cherry “Daffney


16-08-2018 Afgelopen weekend zijn wij met onze Kenna en haar jongere zusje Roselyn (van Carla) richting Engeland gereden om deel te nemen aan Bournemouth Championship Show. We hebben een super gezellig weekendje gehad (al was het natuurlijk weer veels te kort). Het weer werkte op vrijdag jammer genoeg niet mee, want we hadden eigenlijk een bezoek aan een kasteel met prachtige tuinen gepland staan. Maar goed die blijft gewoon op de planning staan voor een volgend bezoek. Wel hebben we een super leuke pub gevonden, welke de stempel “meest hond vriendelijke pub” van de regio heeft ontvangen. Daar hebben we genoten van een gezellige avond met heerlijk eten en de meisjes lagen heerlijk bij ons onder de tafel. Op zaterdag was het dan op naar de show, waar het zo goed als droog was de hele dag. De meiden hebben ieder hun beste beentjes voortgezet in hun klasse met sterke concurrentie en beiden een mooie 3e plaats behaald. Grote dank hiervoor aan ras specialist Mrs. Karen Marsh. Met deze mooie plaatsing hebben zij ook beiden een kwalificatie voor Crufts binnengehaald. Uiteraard waren wij erg blij met deze plaatsingen en als altijd super trots. 

Kenna in  de showring 

Voor meer foto’s kunt u hier klikken 


15-08-2018 Op 27 juli hebben wij het droevige nieuws te horen van Kim en haar moeder Marianne, dat zij hun geliefde maatje Flynn Gordon “Dylan” moesten laten gaan. Dylan heeft de prachtige leeftijd van 14 jaar mogen behalen en een heerlijk leven vol liefde mogen beleven bij hun samen met nog 2 twee vriendinnetjes. Zijn vriendin Ginny heeft hem vast opgewacht bij de regenboogbrug net als zijn ouders en broers/zusjes van het F-G nest. Hij wordt natuurlijk enorm gemist door zijn andere vriendin Evelyn en zijn vrouwtjes Kim en Marianne. Nogmaals veel sterkte met dit grote verlies dames! 


03-08-2018 Afgelopen zondag is Neneh Cherry “Daffney“, dankzij de goede zorgen en hulp van twee lieve dames Silvia Timmerman en Anja Oberscheidt, vanuit Engeland overgekomen naar Nederland. Wegens omstandigheden moest haar eigenaar Derek, met veel pijn in zijn hart, een goed tehuis voor haar zoeken. Welke wij voor haar gevonden hebben bij de baasjes van haar broer Night Hawk “Grover” (die onlangs overleden is). Silvia en Anja gingen dit weekend richting Engeland en wilden haar voor ons mee terug nemen, dus afgesproken in Nederland op hun route terug naar huis samen met de nieuwe baasjes. Inmiddels zijn we een aantal dagen verder en lijkt het alsof ze al jaren lid is van het gezin. Super fijn om te horen!  Ook hebben we voor Sir Oliver “Spike” een liefdevol huisje moeten zoeken, want zijn baasje is ernstig ziek. Gelukkig hebben we heel snel een fijn huis voor hem gevonden, maar wegens vakantie kan hij door nu nog niet gelijk terecht. Op het adres waar hij tijdelijk zou verblijven verliep het niet geheel naar wens, dus hebben wij hem nu zelf in huis genomen. Hier gaat het goed met hem en voelt hij zich al redelijk thuis. Hij speelt graag met oma Lizzie en probeert dat ook met zijn moeder Kenna, maar die wil dat enkel buiten op het grote veld. Verder slaapt hij goed en is hij dol op knuffelen, zelfs op schoot. 


08-07-2018 Vandaag zijn wij met Kenna en Lizzie richting Olfen (Dld) gereden om deel te nemen aan de CAC show, georganiseerd door Setter & Pointer Verein LG Westfalen-Ruhr. We moesten vroeg op om daar op tijd aan te komen (het was tenslotte zo’n 2,5 uur rijden), maar zeker de moeite waard. Temidden van maisvelden lag het mooie omheinde terrein van de plaatselijke Duitse Herder vereniging, heerlijk rustig dus. Mooi weer, leuke gezellige mensen, gezellige sfeer met veel sportiviteit onderling, lekkere BBQ en dan ook nog mooie resultaten. Wij gingen tevreden en trots terug naar huis aan het eind van de dag, met dank aan de organisatie en de keurmeester.  De resultaten:  Mystic Moon From the Noble Friends “Lizzie“- 2 uitmuntend, Res. Anw. (VDH) in de openklas Queen of Joy From the Noble Firends “Kenna” – 1 uitmuntend, Anw. (VDH), CAC, BOS

Kenna met haar gewonnen rozetten


04-07-2018 Gisteravond nog een heerlijke strandwandeling gemaakt met Kenna en Lizzie en hun Engelse Setter vriendjes Trend en Lootah. Zo geweldig om weer het strand voor onszelf te hebben en wat genieten we dan toch als de hondjes het zo naar hun zin hebben. Die hebben vannacht heerlijk geslapen. 

Nieuwe foto’s toegevoegd van Smiling Sam “Wilson“, Shadow Rider “Jack“, Sweet Sally “Aimy“, Summer Belle “Bracken“, Roaring Lion “Tom“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Ruby Star “Semmy“, Rain Riannon “Chloe“, Quincy Jones “Murphy” en Keltic Dwyn “Moragh


02-07-2018

Vanmiddag zijn de zusjes Flora Gina “Gina” en Fenna Grace “Ginger” op 14-jarige leeftijd de regenboogbrug overgestoken. Het lichaam van de meisjes wilde niet meer, eerst begon Gina wat te kwakkelen waarvoor een afspraak bij de dierenarts werd ingepland en toen begon ook Ginger. Wat begon met niet meer willen eten, niet meer naar buiten gaan werd deze situatie snel erger. Dus vanmiddag met spoed met de beide dames naar de kliniek. Samen op deze wereld komen en dan ook tezamen deze wereld verlaten, hoe mooi kan het voor de meisjes zijn, maar hoe hard is het voor de baasjes. Wij wensen Mirjam, Peter-Paul, Anne en Niek heel veel sterkte met het verlies van hun geliefde meisjes. Wat zullen ze gemist worden. En wat zijn wij jullie nog altijd dankbaar dat Gina bij jullie en zusje Ginger terecht is gekomen en uiteindelijk nog een pracht leven heeft gehad. De dames hebben een mooie leeftijd behaald en met alle liefde en goede zorgen van jullie een heerlijk leven kunnen leiden.


25-06-2018

Vandaag vieren de kids van ons K-nest hun 9e verjaardag alweer. Wij wensen Lola, Kathy, Jara, Moragh, Luca, Scott, Lupa, Zwieber, Jake en Milo een heerlijke verwendag toe. Dat jullie allemaal nog meer verwend worden dan andere dagen en nog vele mooie verjaardagen in goede gezondheid mogen vieren. Zusje Isis kijkt toe vanaf de Regenboogbrug en viert haar feestje met de andere familieleden aldaar. 


17-06-2018 Nieuwe foto’s toegevoegd van  Maggie Magee “Bonnie“, Our Xplorer “Finlay“, Quincy Jones “Murphy“, Quick Silver “Kai“, Ruby Star “Semmy” en Rosy Rosalyn “Roselyn


10-06-2018

Vandaag kregen wij het droevige bericht van Hilda & Diana dat zij veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van hun grote knuffelbeer Night Hawk From the Noble Friends “Grover“. Het is nog steeds niet te bevatten dat deze lieverd plotseling zo ziek werd en zij na enkele dagen de ontzettend pijnlijke en moeilijke beslissing moesten nemen om hem meer lijden te besparen. Wij wensen de hele familie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies voor jullie en de kinderen. Het zal even duren voor jullie dit een plaatsje kunnen geven. Ondanks dat hij eigenlijk nog veel meer mooie jaren verdiende, weten wij zeker dat hij een heerlijk leven bij jullie heeft gehad. 

Rust zacht lieve Grover 


03-06-2018

Kenna en Lizzie zijn vandaag heerlijk wezen wandelen in Leende.. volgens mij hadden ze het wel naar hun zin. 


26-05-2018 Vandaag zijn we met onze Lizzie en Kenna naar de kampioenschapsclubmatch geweest van Gordon Setter Vereniging Nederland. Het was een hete dag vandaag, wat betekende dat zowel de mensen als hondjes het zwaar hadden. Maar de organisatie had al gezorgd voor extra schaduw in de ring, voor de hondjes tijdens de keuringen. Van te voren iedereen gewaarschuwd om te zorgen voor beschutting en verkoeling, om zo de dag goed door te komen. Het was een super gezellige dag, hartstikke leuk om weer enkele nakomelingen terug te zien en te zien hoe goed zij het deden. Zeker voor diegene, die voor het eerst in een ring stonden. Ook leuk om nog wat pups terug te zien, die gezellig even kwamen kijken.  En dan waren we ook nog eens ontzettend blij en trots met alle mooie resultaten en keurverslagen.  Hieronder alle resultaten: * Society Girl “Skylar – 1 Veelbelovend – Jongste Puppyklas teven – Beste Jongste Pup v/h Ras en Beste Jongste Pup in Show * Sweet Sally “Aimy” – 2 Veelbelovend – Jongste Puppyklas teven  * Mr. Magoo “Goofy” – 2 Uitmuntend – Openklas reuen * Ramblin Rose “Jersey” – 1 Uitmuntend – Tussenklas teven * Rosy Rosalyn “Roselyn” – 2 Uitmuntend – Tussenklas teven * Mystic Moon “Lizzie” – 2 Uitmuntend – Fokkersklas teven * Queen of Joy “Kenna” – 2 Uitmuntend – Kampioensklas teven – Reserve CAC


07-05-2018 Vandaag viert ons N-nest hun 6e verjaardag! Wij wensen Nyo, Noble, Flynn, Charlie, Hendrix, Marlon, James, Grover, Beau, Daffney, Nikita en Terra een prachtige dag met veel verwennerijen toe en hopen dat jullie nog heel veel mooie verjaardagen mogen vieren in goede gezondheid. 


02-05-2018 We hebben weer nieuwe foto’s ontvangen en toegevoegd van Sir Oliver “Spike“, Sloppy Joe “Balou“,  Sweet Sally “Aimy“, Summer Belle “Bracken“, Rosy Rosalyn “Roselyn” en Ruby Star “Semmy


23-04-2018 Gisteren is Marcella met Kenna en vrienden op stap geweest naar de Bollenstreek om foto’s te nemen in de prachtige bloemenvelden, vol met tulpen, narcissen en hyacinten. Ze hebben wat mooie plekjes kunnen vinden en met respect voor de prachtige bloemen onderstaande foto’s genomen. Grote dank aan Edwin Luitjes en Sabine van Eijk voor de prachtige foto’s (enkele heeft Marcella met haar iphone gemaakt)


20-04-2018 We hebben het droevige nieuws gekregen dat Vlatka plotseling afscheid heeft moeten nemen van haar geliefde Iceflower “Fleur“. Zij bleek een tumor in haar gehemelte te hebben, die de veroorzaker was van het uitvallen van diverse organen en heftige onstekingen in haar lichaam. Om haar verder lijden te besparen heeft zij daarom de moeilijke beslissing moeten nemen om haar te laten gaan. Zij was de stammoeder van kennel Woodland Hoppers in Kroatië en leeft gelukkig voort in haar mooie kinderen en kleinkinderen. 

Rust zacht lieve Fleur ….


18-04-2018 Nieuwe foto’s ontvangen van Ruby Star “Semmy“, Stormy Skye “Joe” en Summer Belle “Bracken“.


13-04-2018 Vandaag vieren Dylan, Gina en Ginger van ons F-G nest hun 14e verjaardag! Wat een prachtige leeftijd.  Wij hopen dat zij nog veel langer van hun leven mogen genieten in goede gezondheid en mooie tijden beleven met hun families.  Voor hun broers en zusjes Paddy, Duke, Flann, Ruby, Megan en Goia vieren hun feestje bij de regenboogbrug met mamma Caelinn en de rest van de familie. 


12-04-2018

Vandaag is dan de dag aangekomen dat ons laatste meisje Summer Belle “Bracken” de lange reis gaat maken met haar nieuwe familie. Gisteravond hebben ze al even kennisgemaakt en vanmorgen vroeg is zij dan richting Engeland vertrokken. Altijd even slikken als je zo’n schatje 7 weken langer hebt gehouden, maar we weten dat ze een goed leven krijgt vol aandacht, liefde en goede zorgen. We wensen haar nieuwe familie heel veel plezier en geluk toe met hun nieuwe meisje. 

Summer Belle From the Noble Friends “Bracken”


06-04-2018 Vandaag viert onze Queen of Joy “Kenna” haar derde verjaardag, dus extra knuffels en een heerlijke traktatie vandaag. Natuurlijk wensen we ook haar broers Kai, Murphy, Bailey, Scott, Flynn en zusjes Donna, Scottie, Luna en Poem een hele fijne verjaardag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie allemaal nog maar heel veel mooie verjaardagen mogen vieren. 


04-04-2018 Vandaag mooi nieuws ontvangen van Rosy Rosalyn From the Noble Friends “Roselyn“.  Zij is vorige week langs de dierenarts geweest om officiële heupfoto’s te laten maken en vandaag ontving zij van de Raad van Beheer de uitslag, HD A. Super fijn om te horen als fokker zijnde en natuurlijk zijn wij erg blij voor haar eigenaresse Carla.  Tevens nieuwe foto’s ontvangen van Smiling Sam “Wilson” en Quick Silver “Kai


01-04-2018 Fijne Paasdagen voor iedereen gewenst! 


28-03-2018 Afgelopen zaterdag tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben wij van de voorzitter de jaarbeker uitgereikt gekregen voor Beste Teef 2017. Deze jaarbeker heeft onze mooie jongedame Kenna voor het tweede achtereenvolgende jaar gewonnen. Natuurlijk zijn wij ontzettend trots op deze prestatie.  Ook hebben we nog nieuwe foto’s ontvangen van Sir Oliver “Spike“, Shadow Rider “Jack“, Stormy Skye “Joe“, Society Girl “Skylar“, Sparklin Jo “Luna“, Sweet Sally “Aimy“, Rose Royse “Fenna“, Ruby Star “Semmy


20-03-2018 Afgelopen zondag is Marcella naar de internationale show van KV Rijnland geweest in Hazerswoude om Rosy Rosalyn “Roselyn” te showen. Ze hebben het samen keurig gedaan en behaalde 1 uitmuntend in de jeugdklas en wederom het reserve CAC. Door 3e x 1 uitmuntend te behalen mag ze zich nu Nederlands Jeugdkampioen noemen. Van harte gefeliciteerd aan haar eigenaresse Carla, we zijn super trots op dit mooie meisje. 


14-03-2018 Het was vandaag eindelijk weer eens een zonnige dag, waarvan we gelijk gebruik hebben gemaakt door nieuwe foto’s te maken van ons laatste meisje Summer Belle “Bracken“, die nog tot half April bij ons blijft. Het is een ongelofelijk schatje en we zullen haar echt gaan missen strakjes. Alle foto’s zijn terug te vinden in haar album. 


13-03-2018

Gisteravond kregen wij het droevige nieuws te horen dat familie Dekker hun geliefde Finn Gareth “Paddy” in hebben moeten slapen. Hij was bijna 14 jaar oud en kon helaas niet meer mee van ouderdom. Nu is hij weer herenigd met zijn beste maatje en half broer Breandan en de rest van de familie bij de Regenboogbrug. Hij was geliefd en laat bij de familie Dekker een grote leegte achter. Wij wensen ze natuurlijk heel veel sterkte toe met dit verlies. 

Rust zacht lieve Paddy


12-03-2018 Afgelopen weekend werd in Birmingham (GB) weer de grootste show van Europa gehouden, de Crufts. Een show waar je niet zomaar voor kunt inschrijven, maar waar je je hond(en) voor dient te kwalificeren. Aangezien wij net pups hebben gehad, waarvan nog één laatste dame hier rondloopt voor zij naar het buitenland vertrekt, waren wij dit jaar zelf niet aanwezig. Maar we zijn wel super trots op Troy zijn mooie dochter uit Engeland Jalewla Juniper Tree “Connie”. Zij heeft in een mega klasse met vele mooie concurrenten de 1e plaats behaald. Wij zijn ontzettend blij voor haar eigenaresse en fokster Leigh, wat een mooie prestatie.  Ook hebben wij nieuwe foto’s toegevoegd van Stormy Skye “Joe” en Society Girl “Skylar“. 


07-03-2018 Van het weekend zijn we ook nog even heerlijk wezen wandelen met Troy, Lizzie en Kenna. Het was zulk mooi weer en nu dat bijna alles pups weg zijn wil Kenna ook wel weer langer buiten wandelen. Als overbezorgde mamma wilde zij de afgelopen weken liever terug naar huis om bij haar kindjes te zijn. Deze keer heeft ze genoten van het bos en al haar energie van de afgelopen weken eruit gerend. Zo’n genot om te zien hoe ze dan op zo’n veld bezig is, neus in de wind en gaan en Troy en Lizzie erachteraan natuurlijk. 

Verder hebben we ook nieuwe foto’s ontvangen van Our Xplorer “Finlay“, Pretty Lilly “Jaylin“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Rose Royse “Fenna”, Rain Riannon “Chloë“, Sweet Sally “Aimy“, Society Girl “Skylar“, Shadow Rider “Jack” en Smiling Sam “Wilson“. 


05-03-2018 Vandaag is Society Girl From the Noble Friends “Skylar” met haar nieuwe baasjes mee naar huis gegaan. Haar nieuwe maatje Scottie vond het maar wat leuk dat ze er een nieuw vriendinnetje bij heeft. Die zullen vast de beste maatjes worden. Wij wensen de hele familie heel veel plezier en geluk toe met hun nieuwe meisje. 


04-03-2018 Vandaag is de laatste dag dat Summer Belle “Bracken” en Society Girl From the Noble Friends “Skylar” samen zijn. Morgen wordt Skylar opgehaald door haar nieuwe baasjes en blijft Bracken alleen over. Zij mag nog een paar weekjes langer blijven voor ze opgehaald wordt door haar nieuwe familie. De dames hebben de afgelopen dagen in ieder geval nog veel lol gehad samen, zoals hieronder in het filmpje van gisteren te zien is. De sneeuw vinden ze toch wel prachtig hoor. 


27-02-2018 Gisteren zijn we met de laatste twee meisjes Summer Belle “Bracken” en Society Girl “Skylar” naar de dierenkliniek gereden voor hun 2e enting. Zo kregen ze gelijk een autoritje en nieuwe indrukken in de kliniek om op te doen. Ze deden het super en zijn voor een tweede maal kerngezond verklaard.  Vandaag foto’s toegevoegd van Shadow Rider “Jack“, Smiling Sam “Wilson“, Sparkling Jo “Luna“, Sweet Sally “Aimy“, Ruby Star “Semmy“, Rising Moon “Roelien“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Roaring Lion “Tom“, Robin Hood “Max“, Quick Silver “Kai“, Quincy Jones “Murphy“, Quiet Melody “Poem“, Our Sunshine “Sun”, Maggie Magee “Bonnie“, Mr. Magoo “Goofy“, Kind Melody “Lola


25-02-2018 Vandaag zijn we met Summer Belle From the Noble Friends “Bracken” naar het tuincentrum geweest, even een kort ritje in de auto en lekker in het winkelwagentje door het tuincentrum. Genoeg aandacht van allerlei verschillende mensen, gelijk een nieuw speeltje gescoord en lekkere snacks. Mevrouw vond het allemaal prima en ging maar gewoon lekker slapen.                 We hebben natuurlijk ook nieuwe foto’s ontvangen van de pups in hun nieuwe huisje, klik hier om hun foto galerijen te bekijken. 


24-02-2018 Vandaag is het tweede meisje Sparkling Jo From the Noble Friends “Luna” vertrokken met haar nieuwe familie. Ook hun wensen we natuurlijk ontzettend veel,plezier en geluk toe met de nieuwe aanwinst. 

Sparkling Jo From the Noble Friends “Luna”


23-02-2018 Vandaag is Smiling Sam From the Noble Friends “Wilson” met zijn nieuwe eigenaren mee vertrokken. Wij wensen ze natuurlijk ook ontzettend veel plezier en geluk toe met hun nieuwe maatje. 

Smiling Sam From the Noble Friends “Wilson”


21-02-2018 Vandaag zijn er weer twee pups vertrokken met hun eigenaren. Wij wensen ook hun natuurlijk ontzettend veel plezier en geluk toe met hun nieuwe aanwinst.

Sweet Sally From the Noble Friends “Aimy”

Sir Oliver From the Noble Friends “Spike”


20-02-2018 Vandaag is onze Sloppy Joe From the Noble Friends “Balou” met zijn nieuwe eigenaren mee naar huis gegaan. We wensen Linda en haar gezin enorm veel plezier met hun kereltje. Dat jullie maar heel lang van hem mogen genieten.

Sloppy Joe From the Noble Friends “Baloe”


19-02-2018 Vandaag zijn de allereerste twee pups uitgevlogen. Zij zijn vanmiddag vertrokken naar hun nieuwe huisje met hun eigenaren. Wij wensen ze allemaal een heerlijk, gezond en lang leven samen met hun nieuwe familie en de eigenaren natuurlijk ontzettend veel plezier toe met hun nieuwe maatje.

Shadow Rider From the Noble Friends “Jack”;

Stormy Skye From the Noble Friends “Joe”


18-02-2018 Afgelopen week hebben de pups veel bezoek gehad, het bestuur van Gordon Setter Vereniging Nederland is langs geweest voor een nestbezoek, nog enkele pup kopers zijn op bezoek geweest om nog even te knuffelen, vrienden die ook even wilde knuffelen en gisteren zijn de eigenaren (Karin en Manfred) en fokkers (Ewa en Markus), Sherwin’s kennel) van de vader van de puppies geweest. Iedereen was zeer te spreken over onze knapperds, hun mooie hoofden, schone en warme tan markeringen en de heerlijke karakters. Natuurlijk super fijn om de mooie opmerkingen van anderen te horen. Ewa heeft ook nog prachtige foto’s gemaakt van onze pups, waar we enorm dankbaar voor zijn. En dan hebben de pups vandaag ook nog eens kennis gemaakt met een voor hun vreemd ras, de golden retriever pup van onze zoon. Dat was wel heel vreemd een witte hond in plaats van zwart, maar na een tijdje was het aleen maar leuk zo’n speelmaatje. Vanaf morgen zullen de pups met hun nieuwe eigenaren meegaan en de wijde wereld gaan ontdekken, dan wordt het bij ons weer stiller in huis. Klik hier voor de foto’s


16-2-2018 Vandaag vieren onze Zoë en haar broers/zusjes van het P-nest hun 4e verjaardag! Wij wensen haar en Jaylin, Poppy, Lisa, Kaya, Charlie, Kenzo, Toran, Cooper, Paddy en Pluto een hele mooie dag toe met veel knuffels en lekkers. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden en nog vele mooie jaren mogen beleven.


15-02-2018 Vandaag viert ons J-nest hun 10e verjaardag!! Wij wensen Bentley, Melo, Duke, Boyd, Joy en Jukka een hele fijne verjaardag met extra veel lekkers en verwennerijen. Dat jullie allemaal nog maar vele mooie jaren mogen beleven met jullie baasjes. Brian, Bo en Storm vieren hun feestje met de rest van de familie bij de Regenboogbrug.


14-02-2018 Afgelopen zaterdag zijn onze puppies op de foto gezet door een vriendin van ons Sabine van Eijk. Nadat ze voor het eerst even buiten gespeeld hadden, heeft zij haar best gedaan om ze zo goed mogelijk op de foto te zetten en dat is hartstikke goed gelukt. We zijn echt ontzettend blij met deze mooie foto’s en de tijd, die Sabine hierin heeft gestoken. Nog een paar daagjes genieten voor ons, voordat ze met hun baasjes mee naar huis gaan en de rest van de wereld gaan ontdekken, klik hier voor de foto’s


11-02-2018 Zo afgelopen week zijn de dierenarts en chipper geweest en het weer werkte eindelijk mee, zodat de pups eindelijk buiten konden spelen. Vanaf hun eerste stapjes buiten waren ze door het dolle, rennen door de tuin, achter elkaar aan en alles ontdekken. Zo gaaf om te zien dat ze alles zo ontzettend leuk en interessant vinden. We hebben er natuurlijk een filmpje van gemaakt, die op de pagina is toegevoegd en ook weer een aantal nieuwe foto’s. klik hier


06-02-2018 Vandaag viert onze Lizzie haar 7e verjaardag. We zullen haar natuurlijk extra verwennen vandaag en wensen ook haar broers en zusjes Islay, Dafne, Bonnie, Mimyo, Goofy, Gus, Marvin en Virgil een heerlijke dag toe. We hopen dat jullie allemaal nog heel veel mooie jaren met jullie baasjes mogen beleven. Onze pups zijn inmiddels 6 weken oud en het gaat prima met ze. Ze groeien lekker door, spelen en stoeien met elkaar in hun ren of in de woonkamer. Gisteren hebben ze hun eerste vaccinatie gehad en zijn ze gelijk allemaal goed nagekeken door de dierenarts en allemaal kerngezond verklaard. Dan hebben we zondag nog even een kleine foto-sessie gehouden, wat niet makkelijk is met pups van deze leeftijd. Zijn ze te wakker dan blijven ze natuurlijk totaal niet zitten, maar willen ze rennen, vliegen, hollen… maar ja zijn ze slaperig dan kun je wel zit foto’s willen, maar als ze moe zijn gaan ze toch gewoon lekker liggen. Wat ook wel weer komisch is en soms gekke foto’s oplevert. Ach ja.. in het echt zijn gewoon het allermooist. Klik hier voor de foto’s.


02-02-2018 vandaag viert ons meisje Willow haar 11e verjaardag, net als haar broers en zusjes uit het I-nest. Wij wensen natuurlijk Fleur, Jelle, Buddy, Caelo, Claymore, Bono en Jonathan een mooie dag toe vol met extra verwennerijen. We hopen dat jullie allemaal nog een aantal mooie jaren van jullie leventje mogen genieten. Zusje Caelinn viert haar verjaardag met mams en andere familieleden bij de Regenboogbrug. We hebben ook weer wat nieuwe foto’s en een kort filmpje geplaatst van onze puppies van het S-nest., klik hier


26-01-2018 Zijn het geen schatjes?;Onze pups nu 4 weken!


24-01-2018 inmiddels zijn onze pups vier weken oud geworden en het gaat super goed met ze. Ze groeien lekker door, worden steeds actiever en spelen lekker met elkaar en hun speeltjes. Ze eten hun vleesmaaltijden gretig op en ook de eerste brokjes gaan er al goed in. Verder zijn ze heel relaxed, spelen gaat nu nog zonder herrie en op rare of harde geluiden in de woonkamer reageren ze ook niet. Ze vinden het tot nu toe allemaal wel best. Beetje bij beetje gaan we steeds meer dingen introduceren, straks mogen ze ook los in de woonkamer om weer een nieuwe omgeving te ontdekken en als ze iets ouder zijn mogen ze ook de tuin gaan ontdekken. We hebben weer wat nieuwe foto’s en filmpjes toegevoegd. Er is nog een reutje beschikbaar, voor meer info klik hier of neem contact met ons op.


19-01-2018 Vandaag weer wat nieuwe foto’s toegevoegd van onze pups (klik hier), die de afgelopen week al diverse bezoekers hebben ontmoet. Iedereen natuurlijk ontzettend benieuwd naar hoe ze inmiddels gegroeid zijn en allemaal natuurlijk lekker knuffelen met ze, heerlijk in de handen of op schoot (wat hartstikke goed is voor hun ontwikkeling). Ze zijn inmiddels verhuisd naar de woonkamer, waar ze alles van het dagelijkse huishouden meekrijgen. Onze zogenaamde puppy speeltuin is geopend voor ze, zodat ze genoeg ruimte hebben om rond te lopen en spelen met elkaar of de vele speeltjes. Er ligt en hangt van alles voor ze om te ontdekken, diverse kleuren, texturen en geluiden.


14-01-2018 Vandaag weer nieuwe foto’s toegevoegd van onze pups, klik hier


12-01-2018 Er is weer een nieuw filmpje toegevoegd van onze kleine settertjes. Ze beginnen nu meer en meer op echte honden te lijken, nu hun oogjes en oortjes open zijn. Ze zien elkaar nu en beginnen dus met elkaar te stoeien, ze reageren op je stem en jawel ze lopen nu ook meer in plaats van kruipen. Zo leuk om te zien! Binnenkort de speel ren aanbouwen, zodat ze nog meer leuke nieuwe dingen kunnen ontdekken en meer ruimte hebben. Dit weekend komt de eerste kraamvisite om met ze te knuffelen en gaan we proberen om wat mooie(re) foto’s van de pups afzonderlijk te maken. Klik hier voor het filmpje.


10-01-2018 Hallo wereld…. wij kunnen jullie nu ook zien 🙂 Nieuwe foto’s toegevoegd van onze pups, klik hier


09-01-2018 Vandaag nieuwe foto’s ontvangen van Lancelot “Lance” en aan zijn album toegevoegd. Leuk om te zien dat hij zo van het leven geniet. Bedankt voor het sturen van een nieuwe update van jullie grote vriend, altijd leuk om te zien en horen hoe het gaat.


08-01-2018 Vandaag weer nieuwe filmpjes en foto’s van onze pups toegevoegd, klik hier En nieuwe foto’s toegevoegd van Rosie Rosalyn “Roselyn“, Ruby Star “Semmy“, Rising Moon “Roelien“, Jerry Lee “Boyd


04-01-2018 Nieuwe foto’s en nieuw filmpje toegevoegd van onze pups, die nu inmiddels 10 dagen oud zijn. De heren en dames groeien lekker door. De oogjes beginnen langzaamaan open te gaan, op dit moment zijn het nog kleine spleetjes. Klik hier


01-01-2018 Nieuw filmpje van de puppies toegevoegd op hun video pagina, klik hier  

Vandaag viert ons L-nest hun 7e verjaardag!

Wij wensen Lance en Floris een hele mooie dag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie nog maar vele mooie jaren in goede gezondheid mogen beleven. Voor hun broertjes Joep, Sturrum en Mac branden we een kaarsje. Zij hebben vast een feestje met familie bij de regenboogbrug. Wij wensen iedereen een heel gelukkig nieuwjaar toe! Een geweldige januari, een schitterende februari, een rustige maart, een onbezorgde april, een sensationele mei en vreugde die van juni tot november doorgaat en vervolgens met een vrolijke decemberfinale wordt afgesloten. Dat voor 2018 al jullie wensen uit mogen komen!                                                    

31-12-2017 Vandaag de hele dag vuurwerk bij ons in het dorp, waar onze Troy en Zoë niet echt fan van zijn (op z’n zachts gezegd). Troy wil het liefst niet naar buiten als er geknal te horen is. Zoë gaat nog wel vrolijk mee naar buiten, maar zodra ze vuurwerk hoort dan zie je haar staart stoppen met kwispelen. Dus die twee eind van de middag maar even in de auto gedaan en met ze naar een afgelegen bedrijventerrein gereden, waar ze in ieder geval nog een rondje konden lopen en hun behoefte hebben gedaan. Zelfs na 03:00 uur vannacht waren de knallen hier nog te horen. Gelukkig zijn ze binnen wel rustig, dus zijn we de avond verder goed doorgekomen. De pups zijn nog doof en blind, dus die hebben er niets van meegekregen en mams Kenna is er gelukkig ook niet bang voor.


29-12-2017 Vandaag een droevige dag, want vannacht is reutje blauw overleden. Hoe mooi een pup geboren zien worden kan zijn, zo hard is het verlies van zo’n klein hummeltje. Je gunt ze allemaal een prachtig, gezond en lang leven, maar helaas werkte moeder natuur voor hem niet mee. Met de andere pups gaat alles goed, zij drinken goed en komen goed in gewicht aan, laten al goed van zich horen als moeders ze aan het likken is, terwijl zij heerlijk aan de tepel liggen.


 28-12-2017 De puppies zijn inmiddels twee dagen oud en het gaat goed met ze. Drinken en slapen is hetgeen ze de hele dag doen, zodat ze lekker kunnen groeien. Kenna is een super lief moedertje, die ze goed verzorgd en het liefst 24 uur per dag bij ze blijft. Foto’s worden telkens toegevoegd aan de galerij, die hier terug te vinden. Natuurlijk maken we zo nu en dan ook nog korte filmpjes, zoals deze hieronder. Hier kijken wij nu de hele dag live naar, prachtig gezicht toch?


26-12-2017 Ons S-nest is geboren Vandaag is onze Kenna bevallen van haar puppies. In totaal heeft zij 11 puppies ter wereld gebracht, waarvan helaas1 pupje het niet gered heeft. Maar ze is nu trotse mamma van 6 reutjes en 4 teefjes. Moeder en haar kids maken het prima en genieten nu van een welverdiende rust. Klik hier voor meer info


24-12-2017 Jawel onze kersttraditie voor de hondjes blijft bestaan, konijn, fazant of kalkoen ieder jaar weer een smulfeestje voor ze. Dit jaar weer de befaamde kalkoen en gesmuld hebben ze (en zullen ze de komende dagen).


19-12-2017

De donkere dagen zijn weer gekomen, mensen lopen weer te slepen met hun bomen. De kerst is voor iedereen een beetje dromen, dromen over vrede, liefde en gezelligheid. Laten we met zijn alle denken aan de goede tijd. Laten we wensen voor ieder wat wils, en dat kerst een feest mag worden, zo als ieder persoon dat zelf wilt

Net als voorgaande jaren zullen wij het geld dat wij normaal gesproken kwijt zijn aan kerstkaarten versturen doneren aan het goede doel, te weten de Voedselbank. Zij zorgen ervoor dat mensen die het zich niet kunnen veroorloven toch nog een mooie kerst kunnen vieren. Wij wensen een ieder alvast hele fijne kerstdagen toe, vol met gezelligheid en vreugde. Geniet ervan met elkaar!


16-12-2017 Vandaag waren wij aanwezig op de laatste show van het jaar, de Kerstshow in Gorinchem. We hebben er een super gezellige dag van gemaakt met een leuke groep mensen. Met z’n allen wat lekkers meegenomen, zodat we twee tafels vol met lekkernijen hadden. Zo hebben we gelijk alvast een beetje kerst gevierd en het mooie jaar afgesloten met z’n allen. En dan tussendoor nog wat hondjes geshowd. Wij hadden zelf onze Lizzie bij ons, die een mooie 2e plaats in de openklas behaalde. Weliswaar met een zeer goed, maar een prachtig verslag. Haar dochter Rosy Rosalyn From the Noble Friends “Roselyn” was ook van de partij en werd geshowd door Marcella. Zij behaalde een mooie 1e plaats in de jeugdklas met een uitmuntend en werd daarnaast reserve beste teef. En dat met haar 12 maanden. Natuurlijk super trots op de meisjes.


 15-12-2017 Wat doe je als je niet meer lang comfortabel op je buik of zij kunt liggen…. juist op de rug dan maar. Zo krijgt dat lekkere zwangere buikje alle ruimte, die nodig is :-)Zo ligt Kenna dus het meest, tenminste wanneer ze niet op schoot ligt.


24 november 2017 Gisteren zijn wij met onze Kenna naar de dierenarts gegaan om te zien of de dekking geslaagd is en ja hoor!! Zij en de knappe Duncan verwachten pups aan het eind van het jaar. Wij zijn zo blij en kijken enorm naar deze combinatie uit. Voor meer informatie kijkt u bij planning of neemt u contact met ons op. Hieronder de eerste beelden van de pups.


20 november 2017

Vandaag viert ons R-nest hun 1e verjaardag! Wij wensen Tom, Max, Remi, Roselyn, Semmy, Roelien, Chloë, Fenna, Jersey, Luna en Aafke een hele fijne dag toe met veel extra verwennerijen en hopen dat jullie allemaal nog vele mooie verjaardagen mogen vieren met jullie baasjes. Nieuwe foto’s toegevoegd van Roaring Lion “Tom“, Ramblin Rose “Jersey“, Rain Riannon “Chloé“, Rising Moon “Roelien“, Royal Romy “Aafke“, Rose Royse “Fenna


14 november 2017 Vandaag viert onze lieve, knappe man Troy zijn 10e verjaardag. Wat vliegt de tijd toch hard voorbij. Soms zou het fijn zijn als je de tijd terug kon draaien, zodat die ouderdom niet steeds dichterbij komt. We zijn blij dat we deze dag nog met hem kunnen vieren en zullen hem stierlijk verwennen natuurlijk (zoals altijd eigenlijk). En natuurlijk hopen we nog vele verjaardagen met hem te mogen vieren.


08 november 2017 Ons lieve meisje Kenna wil de laatste dagen alleen nog maar slapen (en dan het liefst zoals hieronder, op schoot) en eten. Zodra je richting keuken loopt of de voorraadkast (waar de hondensnacks liggen) of ze hoort iets knisperen staat ze achter je. Zou dat een positief voorteken zijn???  We hopen het 🙂


08 november 2017 Op zondag 29 oktober werd de Jongehondendag georganiseerd door Gordon Setter Vereniging Nederland. Voor deze dag worden alle jonge Gordon Setters tussen de 2 en 3 jaar oud uitgenodigd met (waar mogelijk) hun broers/zussen en ouders. Voor de eigenaren en fokkers erg leuk om de nestgenoten/nakomelingen terug te zien en voor de vereniging een mooie dag om te zien hoe de Gordon Setters zich ontwikkelen. Ook wij waren deze dag aanwezig voor ons P- en Q-nest. Super leuk om een aantal van onze nakomelingen terug te zien, al hadden we natuurlijk graag alle pups terug willen zien.. maar goed niet iedereen was in de gelegenheid deze keer. In ieder geval kregen we van de keurmeester Susan Mogony lovende woorden over de beide combinaties en hebben alle nakomelingen aanwezig een mooi keurverslag ontvangen. Ook waren er een aantal pups van onze Troy en Forester’s Vera of Darkmoor van Kennel Borderlife aanwezig vandaag. Erg leuk om ook deze hondjes terug te zien en gelijkenissen te zien van zowel paps als mams. Hieronder de foto’s van onze nesten:


07 november 2017 Nieuwe foto’s toegevoegd van Jerry Lee “Boyd“, Maggie Magee “Bonnie“, Our Xplorer “Finlay“, Purple Heart “Toran“, Poker Face “Kenzo“, Pretty Lilly “Jaylin“, Quick Silver “Kai“, Quite Unique “Scottie“, Que Sera Sera “Luna“, Quest for Fun “Bailey” en Quiz Master “Scott


06 november 2017 Gisteren zijn we met onze Kenna naar de Internationale show Bleiswijk geweest, welke gehouden werd in Hazerswoude-Dorp. Rosy Rosalyn From the Noble Friends “Roselyn” was ook gezellig van de partij voor haar eerste echte show in de jeugdklas. Het was weer een super gezellige dag, veel gelachen en met hele mooie resultaten. Kenna behaalde een mooie 1 uitmuntend in de kampioensklas en kreeg het Reserve CAC en volledige CACIB. Roselyn, gehandeld door Marcella, behaalde een mooie 1 uitmuntend in de jeugdklas en kreeg het CAC waarmee ze dus Beste Teef en Best Opposite Sex en dat met 11 maandjes oud. Wij zijn natuurlijk super trots op de beide dames.


28 oktober 2017 Vandaag en gisteren zijn wij met onze dame Kenna naar Duitsland geweest om de toekomstige pappa van onze pups te bezoeken. Alles is goed gegaan met de dekking en nu is het duimen draaien. Over circa 4 weken zullen wij een echo laten maken en hopen wij hier goed nieuws te kunnen plaatsen. Als dat zo is dan hopen we eind december ons nieuwe nestje te verwachten.


24 oktober 2017 Hieronder enkele foto’s van de ouders van ons “hopelijk” toekomstige nestje van eind december. Is het geen knap stel bij elkaar? Wij zijn zo benieuwd..


21 oktober 2017 Gisteren kwam het kampioensdiploma van onze jonge meid Kenna al binnen! Nu dus de officiële bevestiging van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Wat zijn wij trots op onze dame, die pas 2,5 jaar oud is. 


20 oktober 2017 Nieuwe foto’s toegevoegd van Rosy Rosalyn “Roselyn” en Ruby Star “Semmy“, die samen op vakantie zijn geweest deze week en heerlijke wandelingen hebben gemaakt. En nieuwe foto’s toegevoegd van MacGyver “Gus


17 oktober 2017 De spannende tijden breken weer aan voor ons, want onze Kenna is loops geworden. Dus nu wachten tot de tijd daar is en we mogen afreizen naar Duitsland. En duimen natuurlijk dat alles met de dekking gaat zoals we hopen. Dan zullen we eind van het jaar hopelijk weer prachtige pups geboren zien worden. Heeft u interesse dan kunt u zich nog op onze wachtlijst laten plaatsen. Voor meer informatie omtrent het aankomende nestje klikt u hier Nieuwe foto’s toegevoegd van Our Xplorer “Finlay“, Quincy Jones “Murphy“, Robin Hood “Max“, Rose Royse “Fenna


15 oktober 2017

Vandaag heerlijk met de twee jongste dames Kenna en Zoë naar het strand in Ouddorp gegaan. We waren er al lekker vroeg wat daar meestal resulteert in een strand compleet voor jezelf. We hebben genoten en de dames uiteraard ook!


13 oktober 2017 Nieuwe foto’s toegevoegd van Our Xplorer “Finlay“, Jerry Lee “Boyd“, I Have A Dream “Buddy“, Roaring Lion “Tom, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Ruby Star “Semmy“, Rain Riannon “Chloe“, Rising Moon “Roelien“, Rose Royse “Fenna” en Raza Dazzle “Luna“.


9 oktober 2017 Vandaag viert ons O-nest hun 5e verjaardag. Wij wensen Finlay, Charley, Quinty, Patoux, Sun en Noera een hele fijne verjaardag toe met veel extra lekkers en knuffels. We hopen dat jullie heerlijk verwend worden en nog vele mooie jaren mogen genieten. Voor Dieke branden we een kaarsje vandaag, zij heeft deze leeftijd helaas niet mogen behalen. We weten zeker dat zij vanaf de regenboogbrug toekijkt met de rest van de familie.


7 oktober 2017 Vandaag zijn we met onze Kenna naar de internationale show in Zwolle geweest waar zij onder mevrouw Angela Hancock uit Ierland een mooie 1 uitmuntend behaalde in de openklas en het reserve CAC, CACIB kreeg. Hiermee behaalde ze haar laatste benodigde puntje voor de titel Nederlands Kampioen. Wij zijn natuurlijk super trots op onze meisje.


30 september 2017 Jippie.. Our Xplorer From the Noble Friends “Finlay” heeft een super liefdevol nieuw huis gevonden in Duitsland. Helaas niet samen met zijn maatje Elisho (die een ander mooi huis gevonden heeft), maar wel met een nieuw vriendje de ierse setter Watson. Het gaat hartstikke goed tussen de twee mannen en Finlay went al vrij snel. We zijn hartstikke blij voor hem en wensen zijn nieuwe eigenaresse Daniela een hele mooie tijd met hem.


26 september 2017 Gisteren het droevige nieuws te horen gekregen dat Lijda en Werner hun geliefde Last Miracle From the Noble Friends “Sturrum” hebben moeten laten inslapen om hem verder lijden te besparen. We wensen ze heel veel sterkte met het verlies van hun beste maatje. 

Rust zacht lieve Sturrum….


19 september 2017 Dringend gezocht een goed tehuis voor 2 Gordon Setter reuen, waaronder Our Xplorer From the Noble Friends “Finlay” een 5 jaar oude lieverd, die goed met andere honden om kan gaan. Katten en kleine kinderen zijn onbekend voor hem. Hij is een wat onzekere jongen. Elisho is een wat dominantere reu t.o.v. andere reuen. Het liefst zoeken we een huis waar beiden maatjes bij elkaar kunnen blijven, maar dat zal geen makkelijke opgave zijn. Meest belangrijk is dat zij beiden een liefdevol plekje vinden, waar ze liefde, aandacht en goede verzorging krijgen. Bedenk ook zeker dat een herplaats hond ook tijd, training en geduld met zich meebrengt. Ze zullen beiden moeten wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. De eigenaresse van deze jongens is enkele jaren geleden plotseling op veels te jonge leeftijd overleden, waarna de ouders voor de jongens hebben gezorgd. Helaas is haar vader nu ook overleden en haar moeder zit in een rolstoel, waardoor zij niet voor de jongens kN zorgen en met pijn in het hart een ander liefdevol huis nodig heeft.

We hopen binnen een paar dagen recente foto’s te krijgen. De beiden heren zijn momenteel woonachtig in Duitsland (regio Bremen). Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op of met Claudia Volkmer (van Verein der Setterfreunde Duitsland), die meehelpt in de zoektocht vanuit Duitsland 0049 (0) 421 5288333.

18 september 2017 Op zondag 29 oktober organiseert Gordon Setter Vereniging Nederland hun twee-jaarlijkse Jongehondendag in het Dogcenter te Kerkwijk. Voor deze dag zullen onze nakomelingen van het P en Q nest een uitnodiging ontvangen. Wij zouden het natuurlijk heel leuk vinden om jullie daar allemaal terug te zien met jullie kanjers. Inschrijven is mogelijk d.m.v. het ontvangen inschrijfformullier op te sturen of via het online inschrijfformulier op de website van de vereniging, klik hier.


06 september 2017 Onze puppy plannen voor eind van dit jaar … het wachten is op de loopsheid van ons meisje.  Heeft u interesse meldt u zich dan vrijblijvend aan voor onze wachtlijst!


04 september 2017 Vandaag het ontzettend trieste nieuws te horen gekregen dat de familie Weggemans hun geliefde Dieke (Our Contessa) hebben moeten laten inslapen op veels te jonge leeftijd. Dieke mocht helaas geen vijf jaar oud worden. Het ging niet zo goed met haar en na onderzoek bleek dat zij vlekjes op haar longen had, daarbij ontwikkelde zich ook evenwichtsstoornissen en sinds gisteren ging het ineens hard achteruit. Hierdoor kon de meest moeilijke beslissing niet uitblijven. Wij wensen Ina, Leo en de kinderen heel veel sterkte met dit grote verlies. Rust zacht lieve Dieke.


10 augustus 2017 Vandaag het droevige nieuws te horen gekregen dat de familie Waldekker afscheid heeft moeten nemen van hun geliefde Caelinn (Indian Rose). Wij wensen ze heel veel sterkte met het grote verlies van hun meisje en weten dat ze enorm gemist zal worden. Rust zacht lieve Caelinn. 


25 juni 2017 Vandaag viert ons K-nest hun 8e verjaardag! Wij hopen dat Lola, Jara, Kathy, Moragh, Scott, Jake, Luca, Milo, Zwieber en Lupa weer heerlijk verwend worden door hun families en wensen ze een mooie verjaardag toe. Dat jullie allemaal nog maar vele mooie jaren mogen beleven. Voor zusje Isis branden we een kaarsje, zij kijkt vast toe vanaf de regenboogbrug.


11 juni 2017 Vandaag is Marcella met Kenna gaan wandelen op de Renderklippen te Epe, samen met Carla (met Roselyn jonger zusje van Kenna en engelse setter Amy) en Jos (met Semmy jonger zusje van Kenna). De dames hebben een heerlijke dag gehad, foto’s zijn hier te zien. 


03 juni 2017 Vandaag waren wij met Willow en Kenna naar de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch van de Gordon Setter Vereniging Nederland. Gehouden te Apeldoorn samen met de Engelse Setter Vereniging en de Pointer Club, onder de naam Britse Staande Hondenshow. Net als voorgaande jaren weer een hele gezellige dag met vele bekenden, dit jaar extra feestelijk door de presentatie van het nieuwe boek “De Gordon Setter in Nederland 1864-2016” geschreven door Lonneke Gramser-van Aarssen en Beatrix van Kampen. Een must voor iedere liefhebber van ons mooie ras. Vanwege de boekpresentatie was het ook leuk om weer een aantal oud bekenden tegen te komen. Ook het weer was geheel onverwachts warm met veel zon, een enkele regendrup viel in de middag met een donderknal erbij en dat terwijl er toch aardig wat regen was opgegeven de dagen ervoor. Al met al een erg gezellige dag en dan hebben we het nog niet eens over de uitslagen gehad. De uitslagen van vandaag waren hartstikke mooi en vooral onze jongedame Kenna heeft ons echt versteld doen staan. Indigo Girl From the Noble Friends “Willow ” een mooie 2 uitmuntend in de veteranenklas. Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna ” een prachtige 1 uitmuntend in de fokkersklas.

Met haar 26 maanden hadden we dit nooit verwacht van Kenna , zij was tenslotte de jongste in haar klas. Maar om dan daarna ook nog Beste Teef te worden met zulke lovende woorden van de keurmeester, die haar graag mee naar huis had willen nemen is een droom. Wij zitten nog wel even na te genieten op onze roze wolk. Op dagen waarop je het het minste verwacht gebeuren soms de meest onwaarschijnlijke maar mooie dingen. Dat wij trots zijn is natuurlijk logisch! Links: Kamp. Ludstar Don Corleone, Beste Reu, BOB en Clubwinnaar’17 Rechts: Queen of Joy From the Noble Friends, Beste Teef, BOS

Ook waren vandaag twee jongedames uit ons laatste nest aanwezig om hun voetjes voor het eerst in de showring te zetten en wat deden zij het goed. Roselyn heeft al enige training gehad de afgelopen maanden, maar Semmy totaal niet en beiden stonden zonder vrees in de ring en ontvingen mooie woorden van de keurmeester. Rosy Rosalyn From the Noble Friends “Roselyn ” behaalde een mooie 1 veelbelovend in de puppklas. Ruby Star From the Noble Friends “Semmy ” behaalde een mooie 3 veelbelovend in de puppyklas.

 


26 mei 2017

De afgelopen week is Marcella samen met Kenna en vrienden afgereisd naar Oostenrijk voor de Setter Derby van de Oostenrijkse Setter en Pointer Club, die op zondag gehouden werd in Kottingbrunn. Kenna stond voor het eerst in de openklas waar zij een mooie 1 Uitmuntend en CACA behaalde met een prachtig keurverslag van keurmeester Mrs. Susan Ann Mitchell uit Engeland. Natuurlijk zijn we hier super trots op.


7 mei 2017

Vandaag zijn we met de GSVN en VES gaan wandelen op het strand van Kijkduin. De hondjes hebben genoten en wij vonden het ontzettend leuk om weer een groot aantal nakomelingen terug te zien. Ook erg leuk dat er zoveel pups van ons laatste nest aanwezig waren om lekker aan het strand te rennen, al zijn zij uiteraard wat eerder teruggegaan naar het terras. Enkele foto’s zijn hier terug te zien.

Vandaag viert ons N-nest hun 5e verjaardag. Wij wensen Nyo, James, Grover, Charlie, Marlon, Hendrix, Noble, Flynn, Terra, Nikita, Daffney en Beau een hele mooie dag met lekker veel verwennerijen. Dat jullie maar heerlijk mogen genieten met jullie families.


1 mei 2017

Vandaag het droevige nieuws te horen gekregen dat familie van Engelen plotseling afscheid heeft moeten nemen van Hunter (Huckleberry), die in de armen van zijn vrouwtje gestorven is na een hartstilstand. Wij wensen de familie van Engelen heel veel sterkte met het verlies van hun knappe Huckie (zoals wij hem noemden).

Rust zacht lieve Hunter…


15 april 2017

Fijne paasdagen allemaal


13 april 2017

Vandaag viert ons F-G nest hun 13e vejaardag. Wij wensen dan ook Gina, Ginger, Paddy en Dylan een hele mooie dag toe met veel extra knuffels en lekkers. Dat jullie maar weer heerlijk verwend worden en nog een poosje van jullie mooie leventje mogen genieten. Jullie broers en zussen Megan, Ruby, Goia, Duke en Flann zullen vast een feestje vieren met de rest van de familie bij de Regenboogbrug.


9 april 2017

Vandaag is Marcella even heerlijk met de twee jongste dames Kenna en Zoë naar het strand in Ouddorp geweest. De dames hebben genoten van een bijna leeg strand en het prachtige weer.


6 april 2017

Vandaag vieren onze Kenna en haar broers/zusjes van het Q-nest hun 2e verjaardag! Van harte gefeliciteerd allemaal! Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden vandaag en nog vele mooie jaren mogen genieten.


2 april 2017

Vandaag is Marcella met Kenna naar de CAC show in Wegberg (Duitsland) geweest. Kenna stond in de tussenklas en deed het hartstikke netjes, vol zelfvertrouwen stond zij in de ring wat de keurmeester ook in haar keurrapport heeft vermeld. Ze behaalde een mooie 2 uitmuntend met een prachtig verslag. Wij zijn trots op ons jonge meisje!


27 maart 2017

Gisteravond laat kregen wij het droevige nieuws te horen dat familie Dekker heel plotseling hun geliefde Breandan (Highlander) hebben moeten laten inslapen. Wij wensen ze heel veel sterkte toe met het gemis van hun kanjer en Paddy zijn maatje.

Rust zacht lieve vriend


26 maart 2017

Vandaag zijn wij naar de Algemene Ledenvergadering van Gordon Setter Vereniging Nederland, waar de jaarbekers van 2016 werden uitgereikt. Dit jaar hebben wij de onderstaande jaarbekers gewonnen, waar wij natuurlijk heel trots op zijn.

Onze Kenna behaalde de jaarbeker voor Beste Teef 2016 en onze kennel behaalde de Fokkersbeker van 2016.


12 maart 2017 We zijn weer terug van een weekendje Engeland, waar we met onze Kenna naar de Crufts te Birmingham zijn gegaan. We hebben weer een paar heerlijke dagen gehad met goede vrienden en zoals altijd was het weer een veels te korte dag in Birmingham. Je komt ieder jaar weer tijd tekort om met iedereen daar te kletsen, want je wilt ook de keuring volgen en je moet zelf ook nog de ring in. Maar goed het was weer gezellig. Kenna heeft het hartstikke goed gedaan op zo’n drukke show, stond in een zware klasse en werd jammer genoeg niet geplaatst. Maar ach.. het is al mooi om daar te staan en mee te mogen doen. Dus trots zijn we altijd! Troy zijn dochter Jalewla Juniper Tree “Conny” van Leigh Inger deed ook mee en behaalde een prachtige Reserve (4/15) in de Junior Bitches class. Super gedaan Conny en Leigh.


16 februari 2017

Vandaag vieren onze Zoë en haar broers/zusjes van het P-nest hun 3e verjaardag! Wij wensen ze allemaal een mooie dag toe, waarin ze extra verwend worden. En hopen dat ze nog vele mooie verjaardagen mogen vieren met hun families.


15 februari 2017

Vandaag viert ons J-nest hun 9e verjaardag alweer! Wij wensen ze een hele fijne dag toe met veel extra knuffels en verwennerijen. Dat jullie nog maar vele jaren verwend mogen worden door jullie families. Brian, Bo en Storm vieren hun feestje bij de regenboogbrug met de rest van de familie.


19 januari 2017

Inmiddels zijn 10 van de 11 pups vertrokken met hun nieuwe eigenaren en het gaat hartstikke goed met ze. De meeste hebben de autorit super doorstaan, slapen grotendeels de nacht door en genieten volop van alle aandacht en nieuwe dingen die ze ontdekken. Prachtig om alle foto’s en verhalen te lezen en/of zien. De individuele fotopagina’s moeten nog aangemaakt worden, maar blijf vooral die foto’s sturen of in de nieuwe (besloten) Facebook groep plaatsen.

Voor alle eigenaren van een Noble Friends Setter is er een nieuwe besloten Facebook groep aangemaakt, mochten jullie geïnteresseerd zijn en nog niet toegevoegd zijn  laat het ons dan even weten. In deze groep kan iedereen foto’s en/of verhalen plaatsen van hun hond(en), vragen stellen aan ons en de andere eigenaren. En natuurlijk kun je op deze manier ook in contact komen met broers/zusjes van jouw hond(en).


11 januari 2017

Vandaag weer wat nieuwe foto’s van afgelopen week en een filmpje van de pups voor het eerst in het beetje sneeuw wat wij hier hadden. Nog een paar daagjes en dan vliegen ze alweer uit naar hun nieuwe huisjes en dan wordt het stil hier in huis.


7 januari 2017 Vandaag lag er een klein laagje sneeuw in de tuin, dus natuurlijk hebben we de puppies er eventjes kennis mee laten maken.

 


5 januari 2017

Het gaat super met onze puppies, groeien lekker door en hebben ontzettend veel plezier. Dagelijks rennen ze door de woonkamer, bij droog weer overdag ook lekker in de tuin. Afgelopen maandag zijn ze helemaal nagekeken en compleet gezond verklaar door de dierenarts, hebben ze hun 1e enting gekregen en de dierenarts was zeer tevreden. Vandaag is de chipper geweest om ze allemaal te voorzien van een microchip en dna af te nemen. De namen zijn dus gekoppeld aan de pups en ze zijn bijna klaar om te vertrekken met hun nieuwe eigenaren en een prachtig leven te gaan leiden. Iedere dag proberen we weer nieuwe dingen te introduceren, zoals vandaag de muziek mat.

 


02-01-2017 Vandaag hebben de pups weer even buiten mogen spelen, waar we natuurlijk weer even wat van gefilmd hebben.

 


01-01-2017 Vandaag viert ons L-nest hun 7e verjaardag. Wij wensen de mannen Sturrum, Lance en Floris een hele fijne dag toe met veel verwennerijen. Jullie broertjes Mac en Joep vieren hun verjaardag met de rest van de familie bij de Regenboogbrug.

Wij wensen iedereen weer een heel voorspoedig nieuwjaar!

             

error: Alert: Content is protected !!