Nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenska

30-09-2020

Na lang zoeken, stambomen bekijken, wikken en wegen hebben we de knoop doorgehakt en de keuze gemaakt welke reu we voor ons laatste nestje met Kenna gaan gebruiken. We hebben onze ogen laten vallen op een prachtige reu geboren in Polen, nu woonachtig in Belgie, met een mooie stamboom. Celtic Carbon Kochanej Emilika “Butch” is een reu, die Marcella zelf ook geshowed heeft vorig jaar. Een reu die zijn sporen in de showring en in de jachtvelden verdiend heeft, die goede gezondheidsresultaten heeft en bovenal een geweldig karakter.  De planning staat voor volgend jaar, maar wanneer precies kunnen we nog niet aangeven (e.e.a. heeft ook te maken met hoe de corona situatie ontwikkeld). Meer informatie klik hier 


25-06-2020

 

Vandaag viert ons K-nest hun 11e verjaardag alweer.. ongelofelijk dat de eerste pups van onze Troy in onze kennel alweer 11 jaar geleden geboren zijn. Wij wensen ze allemaal natuurlijk een geweldige dag toch met heel veel knuffels en extra veel lekkers, want dat verdienen ze. Daarnaast hopen we dat ze nog vele verjaardagen mogen vieren. 


24-05-2020

Vandaag de foto albums weer eens bijgewerkt van onze nakomelingen, namelijk van:
Indian Joe “Jelle“,  Kind Melody “Lola“, Mr. Magoo “Goofy“, Magic Morgan “Saar“, None So Sweet “Flynn“, Naughty Nick “Hendrix“, Nova Star “Charlie“, Nice and Wise “Noble“, Nina Simone “Terra“, Neneh Cherry “Daffney“, Purple Heart “Toran“, Quick Silver “Kai“, Quiz Master “Scott“, Qutie Pie “Donna“, Que Sera Sera “Luna“, Rain Riannon “Chloë“, Roaring Lion “Tom“, Ruby Star “Semmy“, Rosy Rosalyn “Roselyn” Rose Royse “Fenna“, Ramblin Rose “Jersey“, Rising Moon “Roelien“, Sir Oliver “Finn“, Summer Belle “Bracken“, Sparkling Jo “Luna“, The Scotsman “Spock“, Tartan Tiger “Taran“, Twice as Nice “Bosse“, Tom Dooley “Darryl“, Tiffany Rose “Bronte“, Tiger Lily “Raya“, Touch of Gold “Tess“. 


07-05-2020

 

Hiep hiep hoera.. vandaag is ons N-nest 8 jaar oud!!
Van harte gefeliciteerd aan Nyo, Noble, Charlie, Hendrix, Marlon, Flynn, James, Daffney, Nikita, Beau en Terra. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden door jullie lieve families, extra lange wandeling, extra knuffels en een heerlijke kluif (of taart) als bonus. Geniet van jullie mooie dag en we wensen jullie er nog velen als deze bij.

Broer Grover kijkt vast vanaf de regenboogbrug over jullie uit met de rest van de familie.


03-05-2020

Whoehoee… het is officieel!! Ons knappe meisje Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” is Internationaal Show Kampioen. 


01-05-2020

Vandaag het trieste bericht ontvangen van familie de Bresser dat zij afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde Jerry Lee “Boyd” vandaag. Jammer genoeg had hij een tumor gekregen bij zijn hart, waardoor hij pijn leed en dat hebben ze hem verder willen besparen. Boyd is 12 jaar en 2 maanden geworden en heeft een leven vol met liefde geleefd. Wij wensen de familie de Bresser heel veel sterkte met het verlies van hun maatje. 


12-04-2020

Fijne paasdagen gewenst! 


07-04-2020

Vandaag het trieste bericht dat Indiana Joe From the Noble Friends “Jelle” naar de regenboog brug is gegaan.,
op de respectabele leeftijd van 13 jaar en 2 maanden. Wij wensen familie de Smet heel veel sterkte met het verlies van hun maatje. Rust zacht Jelle aan de andere kant van de regenboog.


06-04-2020

Vandaag vieren onze Kenna en haar nestgenootjes van het Q-nest hun 5e verjaardag.  Van harte gefeliciteerd aan Luna, Scottie, Poem, Donna, Murphy, Bailey, Kai, Scott en Flynn van ons en hun zus Kenna. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend zijn en nog vele mooie verjaardagen mogen vieren. 


12-03-2020

Afgelopen week was het dan zover, ons laatste meisje Tiffany Rose “Bronte” is vertrokken naar haar liefdevolle huisje in Schotland.  We wensen Eileen heel veel plezier en geluk toe met haar nieuwe aanwinst in de Somerled kennel.  We weten zeker dat Bronte het prima naar haar zin zal hebben met de andere honden en de ruimte en natuur. 

De foto albums van de pups zijn nu ook in orde gemaakt, zie de puppy pagina klik hier 


02-03-2020

Vandaag het trieste bericht gehoord dat de familie van Weelden afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde maatje It’s Magic “Gordon“. Hij is zelf rustig ingeslapen (ouderdom) afgelopen week, slechts een paar weken na zijn 13e verjaardag. We wensen de familie van Weelden heel veel sterkte met het gemis van Gordon. Hij heeft een prachtig leven gehad bij jullie en de laatste paar jaar nog samen met zijn grote vriend Scott, die hem vast ook zal missen. 


16-02-2020

Vandaag vieren onze Zoë en haar nestgenootjes van het P-nest hun 6e verjaardag. Wij wensen iedereen een hele fijne dag toe met lekker veel knuffels, lange wandeling en natuurlijk extra veel lekkers. Dat jullie allemaal heerlijk mogen genieten en nog vele mooie jaren mogen beleven met jullie families. 


15-02-2020

Vandaag viert ons J-nest hun 12e verjaardag. We wensen Boyd, Duke, Bo, Joy en Jukka een hele fijne dag toe met extra veel verwennerijen en hopen dat jullie nog een mooie tijd mogen genieten van het leven. Jullie broers kijken vast toe vanaf de Regenboogbrug met de rest van de familie. 


06-02-2020

Vandaag vieren onze Lizzie en haar broers/zusjes hun 9e vejaardag alweer. Wij zullen ons meisje natuurlijk weer extra verwennen en hopen nog lang van haar te mogen genieten. Wij wensen al haar broers en zusjes een hele fijne dag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie allemaal nog vele verjaardagen mogen vieren met jullie familie. 


02-02-2020

Vandaag vieren onze Willow en haar broers/zusjes van het I-nest hun 13e verjaardag. Wij zullen haar natuurlijk nog eens extra verwennen en wensen al haar broers en zusjes een hele mooie dag toe. Dat jullie allemaal heerlijk mogen genieten. 


24-01-2020

Onze pups zijn inmiddels 9 weken oud en de meeste zijn vorige week al vertrokken met hun nieuwe eigenaren.
Natuurlijk wensen wij ze allemaal heel veel plezier en geluk met hun nieuwe aanwinsten in de familie.


12-01-2020 

Triest bericht vandaag over Keen Xplorer From the Noble Friends “Jake“. Gisteravond heeft zijn eigenaresse moeten beslissen hem in te laten slapen, nadat hij een 2e maagkanteling had gehad. Van de eerste maagkanteling enkele maanden geleden was hij net goed hersteld, maar helaas was het deze keer te zwaar voor hem. Jake zal enorm gemist gaan worden, hij laat een groot gat achter bij zijn familie. Wij wensen Marjolein en familie heel veel sterkte met het gemis van hun allergrootste vriend. 


01-01-2020

Vandaag een nieuw filmpje toegevoegd van onze deugnietjes, klik hier 

 

We wensen iedereen een nieuw jaar
bruisend en sprankelend,
stralend en schitterend,
gezond en gelukkig,
zorgeloos en prachtig 2020!

 

29-12-2019

Vorig weekend is onze goede vriendin Sabine van der Eijk op puppybezoek geweest en jippie zij had haar camera mee.
Gelijk dus een leuke fotosessie gedaan, waarvan een deel van de foto’s zijn toegevoegd aan hun pagina (klik hier).


26-12-2019

Vandaag viert ons S-nest hun 2e verjaardag! Wij wensen Aimy, Bracken, Luna, Skylar, Balou, Finn, Wilson, Jack en Joe een heerlijke verjaardag toe. Dat jullie maar weer heerlijk verwend worden vandaag en alle andere dagen.


23-12-2019

Als ik een wens voor je kon wensen,
Dan zou het voor vrede en geluk zijn
niet alleen voor nu, maar het gehele jaar door!

Ik wou dat er altijd eten op je tafel lag.
En dat je je de minder bedeelden altijd herinnert.
Mag je altijd de tijd nemen om te delen,
en bedank degenen die met u delen.

Ik wens je tijd, zodat je kunt nadenken
over de zegeningen die je hebt,
en dat je je liefde uitdrukt
voor degenen die je dierbaar zijn.

Dat je je nooit eenzaam zult voelen,
omdat er mensen zijn die om je geven.

Dat je je realiseert:
jij bent speciaal,
jij bent uniek,
je maakt een verschil,
niet alleen met Kerstmis, maar het hele jaar door!

Ik wens dat je gedachten positief zijn,
dat je nooit stopt,
dat je nooit opgeeft,
en dat je blijft leren.

Ik wens dat de liefde, vrede en vreugde van Kerstmis altijd de jouwe is.

(auteur onbekend)

We hebben besloten om het geld dat we normaal aan kerstkaarten uitgeven te doneren aan een goed doel naar keuze, zoals de afgelopen jaren. Dus via deze weg wensen we jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe met heel veel gezelligheid en warmte met familie en vrienden.


22-12-2019

We zijn inmiddels enkele weken verder en onze pups zijn aardig gegroeid. Vorig weekend en dit weekend hebben ze hun toekomstige eigenaren ontmoet en heerlijk geknuffeld. Ze eten inmiddels hun brokjes (geweekt) met veel smaak op, hebben de woonkamer ontdekt om door te rennen en spelen. Het zijn heerlijke deugnietjes aan het worden, maar zo ontzettend lief en makkelijk. Wij genieten volop van ze. We hebben weer wat nieuwe filmpjes en foto’s toegevoegd, klik hier 


09-12-2019

Hier weer even een kleine update over ons 8-tal. Het gaat ontzettend goed met ze, ze groeien heerlijk door. De oogjes en oortjes zijn inmiddels open, ze spelen met elkaar en met de speeltjes die in hun kist liggen. We hebben ze net naar de woonkamer verhuisd en aankomend weekend komen de eerste toekomstige eigenaren op kraamvisite. We hebben de foto’s weer bijgewerkt en ook de filmpjes, klik hier


02-12-2019

Wij hebben het trieste bericht ontvangen dat Jumping Jack “Bentley” helaas over de regenboogbrug is gegaan. Wij wensen Arno en Corien veel sterkte met het gemis van hun geliefde maatje.


01-12-2019

Onze pups zijn inmiddels alweer 11 dagen oud en groeien lekker door. Ze hebben hun geboortegewicht inmiddels verdubbeld.
Hun oogjes beginnen nu ook open te gaan, bij de ene pup al iets verder als bij de ander. We hebben de foto’s en filmpjes weer bijgewerkt, klik hier. Om helemaal bij te blijven kun je ons ook volgen op facebook of instagram.


24-11-2019

Weer nieuwe foto’s en een filmpje toegevoegd van ons achttal, klik hier


22-11-2019

Het gaat goed met onze kersverse mamma en haar pups. Ze drinken allemaal gretig bij mams en groeien zo lekker door.
Er zijn wat nieuwe foto’s van vandaag toegevoegd aan het album van de eerste week en we hebben een stukje gefilmd, klik hier


21-11-2019

Vannacht is onze Kenna bevallen van haar puppies, 4 reutjes en 4 teefjes. Ze is weer volop in haar moederrol en verzorgt ze tiptop. De pups drinken, slapen, drinken, slapen en zo gaat het voorlopig nog wel door…. voor meer informatie, klik hier.
Alle pups zijn besproken.


16-11-2019

Twee weken geleden hebben we met onze Kenna nog een leuke photoshoot gedaan met Faya Fotografie. We wilden graag foto’s in herfstsfeer, dus gingen we natuurlijk het bos is. Hieronder het resultaat van de leuke sessie. Zijn ze niet mooi geworden? 


03-11-2019

Vorige week ontvingen wij het trieste bericht dat Icebreaker “Caelo” is overleden. Na een kort ziekbed heeft de familie Rijkens hem verder lijden bespaard en hem rustig over de regenboogbrug laten gaan. Caelo was 12 jaar en bijna 9 maanden oud geworden en heeft een prachtig leven gehad. Wij wensen de familie Rijkens heel veel sterkte met het verdriet van hun geliefde maatje.


21-10-2019

Hoera pups verwacht!!

Wij zijn vrijdag met onze Kenna bij de dierenarts geweest voor een echo, om te zien of de ontmoeting met de knappe Freddie enkele weken geleden geslaagd was. En jawel hoor… onze Kenna is drachtig en verwacht omstreeks 23 november pups van de knappe Freddie. Voor meer informatie klik hier voor ons te verwachten T-nest.


09-10-2019

Vandaag viert ons O-nest hun 7e verjaardag. Wij feliciteren Quinty, Charley, Sun, Patoux, Noera en Finlay van harte en wensen ze een heerlijke verwendag toe. Hopelijk mogen jullie vele mooie jaren met jullie gezinnen doorbrengen en nog vele verjaardagen vieren.


17-09-2019

Vandaag deze mooie foto ontvangen van onze Kenna, gemaakt door Lisanne Bakker op de IDS Rotterdam 25 augustus 2019.
Mooie herinnering aan een mooie dag, waar zij 1 uitmuntend, CAC, CACIB en BOS heeft gewonnen.


16-09-2019

Vandaag is het een jaar geleden dat wij plotseling afscheid moesten nemen van onze allergrootste vriend, knuffelbeer, knappe vent Troy. Zoveel mooie foto’s, zoveel mooie herinnering, zoveel plezier.. maar wat doet het nog steeds enorm veel pijn om hem te moeten missen.

They say memories are golden, well, maybe that is true. I never wanted memories, I only wanted you. A million times I’ve cried. If love alone could have saved you, you never would have died. In life I loved you dearly, in death I love you still. In my heart you hold a place no one else could fill. If tears could build a stairway and heartache make a lane. I’d walk the path to heaven and bring you back again ~ Today it’s been a year since you’ve passed 💔 our heart isn’t healed yet.


26-08-2019

Afgelopen twee dagen zijn wij met onze jonge dame Kenna naar de Internationale tentoonstelling te Rotterdam geweest.
Een soort van thuis show, want ja we zijn er zo vanaf ons thuisadres. Dus deze keer weer eens voor beide dagen ingeschreven en wat deed ze het goed. Op beide dagen heeft ze een 1 uitmuntend in de Kampioensklas behaald, het CAC, CACIB, Beste Teef en werd ze Best Opposite Sex (BOS). Met twee mooie keurrapporten van de beide keurmeesters. Natuurlijk zijn wij als altijd enorm trots op ons meisje.


13-08-2019

Vinden jullie hem ook niet geweldig deze pastel waterverf karikatuur van onze knappe Multi Ch. Liric Xcaliber “Troy” (links) en zijn mooie dochter Ch. Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” (rechts). Wij zijn er super blij mee en hopen dat de gedrukt op aluminium versie net zo mooi aan de muur zal staan als deze digitale versie op het scherm.


29-07-2019

Op zaterdag 13 juli organiseerde Gordon Setter Vereniging Nederland hun jaarlijkse kampioenschapsclubmatch te Apeldoorn. Wederom samen met de Engelse Setters en Pointers onder de naam Britse Staande Hondenshow. Het was een super gezellige dag, we hadden zon en een beetje regen, maar bovenal heel veel lol en een super gezellige, sportieve sfeer rond de ring. We hadden ditmaal onze Lizzie en Kenna ingeschreven voor de show, die beiden hun beste beentjes hebben voortgezet. Ook was Lizzie d’r broer Goofy aanwezig, zij mochten beiden voor het eerst als veteraan de ring in. En ook kwam Wilson, een zoon van onze Kenna, nog even langs om te kijken. Wat is dat een knappe jongeman inmiddels.

Een geweldige dag met ook nog eens hele mooie resultaten:

Mr. Magoo From the Noble Friends “Goofy” behaalde een mooie 2e plaats met Zeer Goed in de Veteranenklas
Mystic Moon From the Noble Friends “Lizzie” behaalde ene mooie 3e plaats met Zeer Goed in de Veteranenklas

en onze mooie jongste dame Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” behaalde een mooie 1ste plaats met Uitmuntend in de Fokkersklas, daarna ging zij nog een stapje verder en werd Beste Teef, CAC en Best Opposite Sex.

Jullie zullen begrijpen dat wij zo ontzettend trots zijn op onze jongedame, dochter van onze vorig jaar overleden multi kampioen (maar bovenal intens geliefde) Liric Xcaliber “Troy”. Onze dank gaat dan ook uit naar de keurmeester Jayne Bennett (Jesham kennel, UK).


18-07-2019

Vandaag het trieste nieuws te horen gekregen dat Marian Mommers en haar dochter Kim hun geliefde Happy Girl From the Noble Friends “Evelyn” hebben laten inslapen. Evelyn was ruim 13 jaar en onlangs was er een kwaadaardig gezwel ontdekt en bleek zij ook uitzaaiingen te hebben wat niet meer te behandelen was. Na haar nog een week extra verwend te hebben moesten ze haar voor verder leed besparen. We wensen Kim en Marian heel veel sterkte met dit grote verlies.


25-06-2019

Vandaag viert ons K-nest hun 10e verjaardag!  Wij wensen Moragh, Luca, Milo, Zwieber, Scott, Jake, Lupa, Jara en Lola een hele gezellige dag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie nog maar vele mooie verjaardagen meer mogen vieren met jullie families.


18-06-2019

Op zaterdag 13 juli organiseert Gordon Setter Vereniging Nederland hun jaarlijkse kampioenschapsclubmatch op het mooie terrein van de Apeldoornse Kynologenclub. Voor wie zijn/haar Gordon Setter eens zou willen laten keuren door een Engelse rasspecialist is dit de uitgelezen kans. In een gemoedelijke sfeer een eerste stap zetten in de showring met je hond. De clubmatch is een perfecte gelegenheid., want het is kleinschalig zodat het voor uw hond erg prettig is om te kunnen wennen. Ook kunnen bestuur en organisatie en natuurlijk uw fokker u met raad en daad bij staan op de dag zelf. Iedere ervaren exposant heeft immers ooit voor de eerste maal zijn/haar hond ingeschreven en heeft er na die eerste keer enorm veel plezier in gekregen. Het is dus belangrijk dat die eerste keer ontspannen, gezellig en goed verloopt.

Het is altijd verstandig om van te voren iets van ringtraining te volgen. Zowel u als uw hond weten dan wat de bedoeling is van het showen en bovendien staat u een stuk zelfverzekerder in de ring als u weet wat u kunt verwachten. U kunt deze ringtraining volgen via een kynologenclub bij u in de buurt of de speciale ringtrainingsclubs. Buiten dat het een goede voorbereiding is voor een eerste tentoonstelling is het ook leuk om met uw hond bezig te zijn en is het een prima manier om uw hond/pup te socialiseren.

U leert op ringtraining:
* Uw hond zich te laten betasten door een vreemde.
* Uw hond het te laten accepteren dat een vreemde naar zijn gebit kijkt, of u leert dit zelf te tonen (niet alleen handig voor op show, maar ook voor dierenarts bezoek!)
* De diverse figuren die men moet lopen (rechte lijn, driehoek, rondje).
* Met welk tempo uw hond zijn beste gangwerk laat zien

Maar ook de onervaren shower en hond kunnen op de clubmatch hun eerste stappen zetten. U kunt allereerst al tips vragen bij uw fokker natuurlijk.

De show dag is aangebroken. Probeert u ruim voor aanvang aanwezig zijn zodat uw hond nog even kan wennen voor als u meteen aan de beurt bent. Als u aangekomen bent in de waar de tentoonstelling gehouden wordt mag u zich melden bij het secretariaat, waar u uw ringnummer zult ontvangen. U krijgt daar ook meteen uw catalogus overhandigd waarin u kunt zien in welke volgorde er gekeurd gaat worden. Vervolgens zoekt u een plaatsje op van waar uit u de ring goed in de gaten kunt houden en u de ringmeester goed kunt horen als hij de ringnummers afroept van de honden die aan de beurt zijn. LET OP: u wordt niet gehaald, u dient zelf in de gaten te houden wanneer u aan de beurt bent.

In de ring
Wanneer uw klas de ring in moet (de ringmeester roept de nummers af), let u dan goed op uw hond. In de ring moet de hele klas eerst één of meer ronden lopen, het laagste draagnummer voorop, allen op volgorde. Deze rondjes worden gelopen tegen de wijzers van de klok in, met de hond links van u, dus aan de binnenkant. Op het teken van de ringmeester blijft iedereen staan en moeten de honden één voor één afzonderlijk gekeurd worden. Bent u aan de beurt, probeert u de hond dan op zijn allerbest te tonen: laat hem in natuurlijke houding staan met de zijkant naar de keurmeester gericht. De keurmeester zal de hond goed bekijken, betasten en vervolgens het gebit beoordelen. Verder zal de keurmeester het gangwerk van de hond willen beoordelen. Daarvoor moet hij/zij de hond, die in een matige draf loopt, recht van voren en recht van achteren kunnen zien. De meeste keurmeesters zullen u daartoe in een driehoek laten lopen, zodat zij eerst het gangwerk van achteren, vervolgens van opzij en tot slot van voren te zien krijgen.

De hond moet steeds draven en niet telgangen (eerst twee linkerbenen, dan twee rechterbenen verzetten). Wanneer de keurmeester klaar is met uw hond, dient u weer achteraan de rij aan te sluiten. Als u uw hond tijdens het wachten laat staan, zorg dan dat hij mooi staat. Ook tijdens het keuren van de andere honden kijkt de keurmeester regelmatig de hele klas rond, staat uw hond er dan net heel knullig bij, dan maakt dat geen goede indruk. Duurt het wachten lang, laat u hem dan liever zitten of liggen.

Wanneer alle honden in de klas individueel gekeurd zijn, moet iedereen zijn hond weer mooi laten staan. Nu zal de keurmeester de beste vier honden uit de klas selecteren en vervolgens plaatsen, soms nadat hij de honden opnieuw heeft laten lopen. De keuringen vinden altijd plaats in de catalogus-volgorde; daarbij kunnen de volgende kwalificaties gegeven worden: U (Uitmuntend), ZG (Zeer Goed), G (Goed) en M (Matig). Wanneer de honden in de verschillende reuen-klassen geplaatst zijn, komen de nummers één uit die verschillende klassen tegen elkaar uit (mits Uitmuntend) om uit te maken wie de beste reu wordt. Deze krijgt dan het CAC (kampioenschapsprijs). Vervolgens komt de nummer twee uit de klasse waaruit de CAC-winnaar kwam erbij en wordt uit die honden de reserve-CAC-winnaar gekozen. Daarna gebeurt hetzelfde met de teven. Tot slot komen dan de beste reu en de beste teef tegen elkaar uit om Beste van het Ras (BOB). De kwalificaties die aan baby’s en puppy’s gegeven kunnen worden zijn Veelbelovend, Belovend of Weinig Belovend. De beste baby en puppy van de reuen komen uit tegen de beste baby en puppy van de teven, en ook de winnaar hiervan mag als beste baby van het ras of beste puppy van het ras naar de erering. Hier wordt dan de beste baby en puppy van de show gekozen. Ook gebeurt ditzelfde met de beste jeugd, gebruikshonden en veteranen van het ras.

Wat neemt u mee naar de show?
* kam en/of borstel
* handdoekje om de hond droog te wrijven als het regent
* drinkbak en eten (beloning) voor uw hond.
* gewone halsband en riem.
* showlijn van nylon of dunne leren riem met slipkettinkje of slip-halsband (deze kunt u wellicht ook wel lenen van uw fokker ter plaatse)
* speld om uw catalogusnummer die u in de ring dient te dragen, duidelijk zichtbaar op te spelden. Of een elastiek voor om uw arm.
* stoeltje voor uzelf.
* bench en/of hondendeken.
* uw bevestigingsbrief en dierenpaspoort.
* Indien u deze heeft een partytent of iets dergelijks om u en uw hond(en) te beschermen tegen zon en/of regen.
De show wordt buiten gehouden. Er is eventueel ook een kantine waar u terecht kunt.

Als u gaat inschrijven wensen wij u veel succes en bovenal plezier. Maar welke kwalificatie en plaatsing uw hond ook ontvangt, vergeet niet dat u altijd uw eigen liefste en de mooiste hond weer mee naar huis

Inschrijven kan heel gemakkelijk online via de website www.britsestaandehondenshow.nl


17-06-2019

Onlangs ontvingen wij het trieste bericht van de familie Hoogendoorn dat zij hun geliefde maatje Iron Mike “Bono” hebben moeten laten inslapen. Bono heeft de mooie leeftijd van 12 jaar behaald, maar was nu op dus moesten zij het moeilijk besluit nemen om hem naar de Regenboogbrug te laten gaan. Wij wensen de familie Hoogendoorn veel sterkte toe met het grote gemis.


25-05-2019

Vandaag zijn we met onze Kenna naar de Internationale Hondenshow in Oss geweest waar ze onder de alom gerespecteerde keurmeester Frank Kane uit Engeland een mooi resultaat heeft behaald, namelijk 1 uitmuntend, CAC, CACIB, Best Opposite Sex. Ondanks dat ze in de ring ietwat eigenwijs was, zag hij de kwaliteit van ons meisje. Alleen de zin “excellent breed type” op haar keurrapport maakt ons al zo ontzettend trots. Ook heeft Marcella Kamp. Kilnrae Back in Time “Nalle”  geshowd, die 1 uitmuntend, CAC, CACIB en Best of Breed behaalde.


18-05-2019

Vorige week (11 mei)  was de grote dag dat we Magic Morgan “Dafne” in Duitsland konden oppikken, waar zij ‘s morgens vroeg vanuit Italië aankwam. Om 09.00 uur waren wij ter plekke en daar stond de wagen met onze Italiaanse dame al te wachten. Ze was nog steeds even vrolijk als toen ze hier met 10 weken oud vertrok. Een zeer zelfverzekerde dame, die alles en iedereen super leuk en lief vind. Vanuit Duitsland vertrokken wij weer richting Zuid-Holland waar haar nieuwe familie met smart op onze komst zaten te wachten. Enkele uren later was het moment dan daar en wat is ze met veel liefde ontvangen. Ze ging het huis binnen alsof ze wist dat ze daar thuiskwam. Haar nieuwe speelkameraadje Rising Moon “Roelien” moest nog wel even wennen aan die nieuwkomer, maar na een paar dagen zijn het nu grote vriendinnen. Inmiddels is Dafne door haar nieuwe familie omgedoopt tot Saar.


07-05-2019

Vandaag viert ons N-nest hun 7e verjaardag. Wij wensen daarom Nyo, Noble, Charlie, Marlon, Hendrikx, Flynn, James, Nikita, Beau, Terra en Daffney een hele fijne verjaardag met veel verwennerijen toe en hopen dat jullie nog lang mogen genieten van jullie heerlijke leventje.

We denken natuurlijk ook aan broer Grover, die vast meekijkt vanaf de Regenboogbrug 


24-04-2019

Begin maart hebben we ook voor Nova Star “Charlie” een nieuw huis moeten zoeken, omdat zijn eigenaresse wegens haar gezondheid niet meer voor hem kon zorgen. Met pijn in haar hart heeft zij moeten besluiten om een goed huis voor hem te vinden en wij waren erg blij dat we deze zo snel hebben gevonden. Bij het eerste bezoek klikte het meteen en slechts een paar dagen later is hij verhuisd. Hij woont nu samen met Evelyn (een 12-jarige Gordon dame) waar hij dol op is. Het gaat super goed met hem en de oude eigenaresse kan hem ook nog blijven volgen. Nieuwe foto’s staan in zijn album.

Ook nieuwe foto’s toegevoegd van Jump for Joy “Melo“, Jerry Lee “Boyd“, Maggie Magee “Bonnie“, None So Sweet “Flynn“, Neneh Cherry “Daffney“, Ruby Star “Semmy“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Rose Royse “Fenna“, Rain Riannon “Chloë“, Smilng Sam “Wilson“, Summer Belle “Bracken“.


21-04-2019

Vandaag hebben we met onze Zoë en Kenna meegedaan met de Workshop Mantrailen georganiseerd door Gordon Setter Vereniging Nederland en Vereniging van Liefhebbers van de Engelse Setter in Breda. Kenna vond het weer fantastisch om te doen, zeker omdat zij neefje Daan als vermist persoon mocht gaan zoeken in de heide. Ook Zoë, die dit nog niet eerder gedaan had, deed het super goed. Het is waanzinnig mooi om te zien hoe de dames zo zelfverzekerd met hun neus werken en aan de hand van wat ze ruiken bewuste keuzes maken en de personen iedere keer feilloos weten te vinden. Voor iedereen echt een aanrader om eens te doen met hun hond. Iedere hond ongeacht leeftijd kan dit doen, van pup tot senior. Ook Pretty Lilly “Jaylin” en Rosy Rosalyn “Roselyn” waren aanwezig en beiden dames waren super enthousiast en deden het ontzettend goed.  Hieronder een aantal foto’s van de dames aan het werk.

 


15-04-2019

Terwijl wij in Engeland waren ontvingen wij het trieste bericht dat Richard en Karin hun geliefde grote schotse vriend Jump for Joy “Melo” moesten laten inslapen. Hij kon het gevecht helaas niet winnen nadat een tumor in zijn neus ontdekt werd. Hij heeft een schitterend leven gehad en we weten zeker dat hij intens gemist gaat worden. Wij wensen Richard en Karin heel veel sterkte toe met dit grote verdriet.


14-04-2019

Dit weekend zijn we met Kenna naar Engeland gereden om daar een keer mee te doen met de Kampioenschapsclubmatch van de Gordon Setter Association. We hebben een heel gezellig weekendje gehad in de regio van Warwick. Leuk hotel met een prachtig wandelgebied vlakbij met een hondvriendelijke pub ernaast. De show werd gehouden in het Kennelclub building in Stoneleigh, wat een mooie locatie is. Mooie zaal voor de show en leuke omheinde veldjes eromheen waar de honden nog even los in kunnen rennen.
Op de show heeft Kenna haar beste beentjes voorgezet en dat resulteerde in een mooie 3e plaats in de Openclass, waarbij ze verslagen werd door de Best in Show en Reserve Best in Show honden van die dag. Prachtig resultaat dus voor ons en ons mooie meisje. Hiermee is ze ook gelijk gekwalificeerd voor Crufts 2020.


06-04-2019

Vandaag vieren onze Kenna en haar broers/zusjes van het Q-nest hun 4e verjaardag alweer. Wij wensen Scottie, Luna, Donna, Poem, Murphy, Bailey, Flynn, Kai, Scott en natuurlijk ons eigen meisje Kenna een mooie verjaardag toe. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden met extra knuffels, een groot bot en een extra lange wandeling.


05-04-2019

Zo blij om te laten weten dat er zo snel al een super warm mandje gevonden is voor Dafne. Nu alleen nog transport regelen vanuit Italië via Duitsland (waar wij haar gaan oppikken) en dan door naar haar nieuwe huisje in Nederland. Als alles goed gaat zal ze half mei dan weer terug in Nederland zijn.


03-04-2019

Goed tehuis gezocht voor Dafne

Via Setter Rescue pagina’s op FB zijn wij te weten gekomen dat Magic Morgan From the Noble Friends “Dafne” op zoek is naar een goed liefdevol huis. Uiteraard hebben wij gelijk de huidige eigenaresse gesproken en om opheldering gevraagd, want als fokker zijnde hoor je dit graag zelf en eerst. Daar was e.e.a. verkeerd gelopen qua communicatie doordat een vriendin van haar de Italiaanse Setter Rescue beheert en gelijk aan de slag is gegaan.

Maar goed… Dafne is uit ons M-nest, een zus van onze Lizzie, ze is net 8 jaar geworden. Zij verblijft sinds een aantal jaren bij een Italiaanse fokster. Zij is dol op haar en ze hoeft niet weg, maar ze merkt dat Dafne heel erg graag meer aandacht zou willen dan zij haar kan geven. Dafne is namelijk niet de enige hond in de kennel. Zij gunt haar een huis waar ze heerlijk geknuffeld wordt en languit op de bank en/of op bed mag liggen. Een huis waar ze van haar pensioen mag genieten, na haar show- en fok carrière. Ze is inmiddels gesteriliseerd en verder kerngezond, is enorm lief voor mensen en andere honden en dus dol op aandacht. Ze is opgegroeid met kinderen, dus we verwachten daar ook geen problemen. Ze zal wel weer even moeten wennen aan een leven in huis, want waarschijnlijk zal ze veelal in een kennel verblijven met de andere honden. Maar goed dat is een kwestie van haar de tijd gunnen en haar veel liefde en aandacht geven om te kunnen wennen aan de nieuwe situatie.

Ze verblijft momenteel nog in Italië, maar transport richting Nederland wordt geregeld. Ik zou het zo ontzettend fijn vinden als we hier in Nederland een liefdevol huis kunnen vinden, waar zij nog een aantal mooie jaren kan hebben vol liefde, aandacht en mooie momenten. Ze moet meer van de wereld kunnen zien dan alleen de kennel waar ze nu in verblijft. Dus we hopen zo dat er iemand is die haar dat kan en wil bieden. Neem voor meer info contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 


12-03-2019

Afgelopen week zijn wij met onze Kenna richting Engeland vertrokken om daar deel te nemen aan de grootste hondenshow van Europa, de Crufts. Woensdagochtend vroeg in de ochtend zijn we samen met goede vrienden richting de Eurotunnel gereden, waarmee we de oversteek naar Engeland maakte. De hele reis verliep vlotjes, ondanks de protestacties in Frankrijk, waardoor we mooi op tijd bij ons hotel arriveerden. In de avond zijn we met z’n allen heerlijk wezen eten in een nabijgelegen pub en daarna lekker vroeg ons bedje in. De volgende ochtend moesten we wederom vroeg op, zodat we op tijd in Birmingham arriveerden waar de show ieder jaar gehouden wordt. Het was weer ontzettend leuk om zoveel bekende gezichten te zien en weer even kort met allerlei mensen te kunnen spreken (je komt op zo’n dag altijd tijd tekort daarvoor). Kenna was pas later in de middag aan de beurt, want op zo’n dag worden er bijna 200 Gordon Setters gekeurd. Ze heeft grotendeels van de dag dan ook bij ons op schoot gelegen en heerlijk uitgerust, totdat zij haar best moest doen in de showring. We moesten in de zwaarste klasse, waar ze tegen een aantal hele mooie teven moest concurreren (12 van de 17 inschrijvingen waren aanwezig) en uiteindelijk werd zij toch mooi als VHC (Very Highly Recommended) geplaatst. Een prestatie waar wij enorm trots op zijn, want het is al heel wat als je geplaatst wordt op deze show. De dag erna mocht ze de dag beginnen door lekker los op het grote veld achter ons hotel te kunnen rennen en later op de ochtend heeft ze nog heerlijk gewandeld met haar vriendjes in Worcester. Nog even de stad bezocht en ‘s avonds weer heerlijk genoten van een super gezellige avond in de pub. Zaterdag vertrokken we weer richting huis, waar we de overige dames uit het pension hebben gehaald en ‘s avonds was iedereen weer veilig en wel thuis op de bank. We kijken in ieder geval terug op een paar prachtige en super gezellige dagen.


23-02-2019

Vandaag met onze Kenna een ontzettend leuke workshop gevolgd via Dogpassion, namelijk mantrailen. Dat houdt in dat zij een “vermist” persoon moet zoeken. Ze krijgt een kledingstuk van een persoon onder haar neus en aan de hand van die geur gaat zij op zoek. Zo gaaf om te zien hoe zij de geur in de wind oppakt en uiteindelijk ook de persoon vindt.


16-02-2019

Vandaag vieren onze Zoë en haar nestgenootjes van het P-nest hun 5e verjaardag. Wij wensen Toran, Kenzo, Charlie, Cooper, Pluto, Jaylin, Poppy, Lisa en Kaya allemaal een heerlijk verwendag toe met extra veel knuffels en een lekker groot bot om van te genieten.


15-02-2019

Vandaag viert ons J-nest hun 11e verjaardag!! Wij wensen Melo, Boyd, Bentley, Duke, Jukka en Joy allemaal een prachtige dag toe met veel verwennerijen en hopen dat ze nog een poosje mogen genieten van hun leventje.

Brian, Bo en Storm vieren hun feestje bij de regenboogbrug met hun ouders en andere familie


06-02-2019

Vandaag vieren onze Lizzie en haar nestgenoten van het M-nest hun 8e verjaardag. Wij wensen daarom de zusjes Bonnie, Mimyo, Dafne, Islay en broertjes Gus, Virgil, Goofy en Marvin een hele fijne dag toe met extra veel verwennerijen. We hopen dat jullie nog vele verjaardagen in goede gezondheid mogen vieren met jullie baasjes.

Nieuwe foto’s toegevoegd van Mr. Magoo “Goofy“, Molly Malone “Islay“, Maggie Magee “Bonnie“, Purple Heart “Toran“, Quincy Jones “Murphy“, Ruby Star “Semmy“, Rose Royse “Fenna” en Sweet Sally “Aimy“.


04-02-2019

Op onze puppy planning pagina hebben wij nu de combinatie vermeld, waarvan wij dit najaar hopen prachtige pups van te mogen verwelkomen. We hebben bewust gekozen voor dit najaar, omdat we de tijd genomen hebben om de juiste reu te vinden voor ons mooie meisje. Deze keer gaan we weer richting Engeland, waar de knappe Ludstar Frederick Frankenstein “Freddie” tegenwoordig woont. We zijn erg blij dat we toestemming hebben gekregen om hem als toekomstige vader van ons T-nest te mogen gebruiken, want hij wordt maar beperkt ingezet voor de fokkerij. Freddie heeft een aantal prachtige Gordons in zijn lijn zitten, die in voorgaande jaren echte toppers waren, zoals Ludstar Tamburello, Shannas Journalist. Caballus Ebonie Adonis Ludstar. Dat gecombineerd met de prachtige Gordons in Kenna d’r lijn, zoals natuurlijk haar vader Liric Xcaliber, maar ook Shannas Colonial With Liric, Liric Blac Xtasy, de prachtige Shannas Daimler en zijn vader Glynderys High’n Mighty with Liric. We hopen dat door deze lijnen te combineren een beetje van deze prachtige honden terug te krijgen. Wat natuurlijk altijd afwachten blijft.. maar we kijken er in ieder geval heel erg naar uit. Meer info klik hier


30-01-2019

Nieuwe foto’s gemaakt van onze jongedame Kenna. Deze en nog meer zijn toegevoegd aan haar album.


23-01-2019

Vandaag nieuwe foto’s toegevoegd van Mr. Magoo “Goofy“, Our Explorer “Finlay“, Quite Unique “Scottie“, Qutie Pie “Donna“, Sweet Sally “Aimy” en Society Girl “Skylar“.


22-01-2019

Vandaag nieuwe foto’s toegevoegd van King Lear “Scott“, Maggie Magee “Bonnie“, Our Sapphire “Charley“, Quick Silver “Kai“, Quincy Jones “Murphy“, Roaring Lion “Tom, Ruby Star “Semmy“,  Rose Royse “Fenna” en Sir Oliver “Finn“.


01-01-2019

Via deze weg wensen wij iedereen natuurlijk een heel mooi nieuwjaar toe. Dat het maar een jaar vol geluk, mooie momenten, veel gelach en bovenal vol met goede gezondheid voor iedereen, mag worden.

Vandaag vieren ook nog Lance en Floris van ons L-nest hun 9e verjaardag. We hopen dat jullie heerlijk verwend zijn en dat jullie nog een aantal mooie jaren mogen beleven met jullie families. De broertjes Joep, Mac en Sturrum vieren deze dag helaas bij de regenboogbrug met hun familie daar.

 

27-12-2018 

Nieuwe foto’s toegevoegd van Summer Belle “Bracken“, Sparkling Jo “Luna“, Rain Riannon “Chloë” en Razzle Dazzle “Luna“.


26-12-2018

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat onze Kenna na het kerstdiner begon met de bevalling van haar eerste pups, het S-nest, waarbij de pups in de ochtend van de tweede kerstdag ter wereld kwamen. Wij wensen Wilson, Jack, Finn, Joe, Balou, Luna, Bracken, Aimy en Skylar een hele fijne verjaardag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie nog maar vele mooie verjaardagen met jullie families mogen vieren. 


24-12-2018

Vandaag weer wat nieuwe foto’s toegevoegd van Smiling Sam “Wilson“, Sparkling Jo “Luna“, Stormy Skye “Joe“, Pirate Jack “Charlie” en Kind Melody “Lola“.


19-12-2018 

Weer wat nieuwe foto’s toegevoegd van enkele nakomelingen. Blijf vooral uw foto(s) doorsturen, want daar zijn we altijd enorm blij mee. En zo kunnen we mooi al die leuke albums op de website bijwerken. Nieuwe foto’s toegevoegd van Shadow Rider “Jack“, Rose Royse “Fenna“, Rising Moon “Roelien“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Ruby Star “Semmy“, Roaring Lion “Tom“, Our Princess “Patoux“. 


16-12-2018

Voor het nieuwe jaar wensen wij jullie: Tijd om van de kleine dingen te genieten Rust om stil te staan bij mooie momenten Sterkte om tegenslagen te overwinnen Vriendschap om je hart te verwarmen Humor om wat somber is te kleuren Een glimlach om elke dag mee te beginnen. Fijne feestdagen! Net als vorige jaren doneren wij het geld wat wij kwijt zouden zijn aan het versturen van kerstkaarten aan een goed doel. Voor dit jaar hebben wij gekozen voor het Wereld Natuur Fonds, om hun strijd voor o.a. de tijgers en oerang oetans te steunen.


20-11-2018Vandaag viert ons R-nest hun 2e verjaardag. Wij wensen daarom Roselyn, Semmy, Jersey, Fenna, Luna, Aafke, Chloë, Roelien, Tom, Max en Remi een hele fijne verjaardag toe. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden vandaag en alle dagen van het jaar en nog heel veel mooie jaren met jullie families mogen beleven. 


19-11-2018 

Afgelopen weekend zijn wij weer afgereisd naar Frankrijk met onze Kenna, ditmaal net over de grens van België omdat we ingeschreven hadden voor de shows in Kortrijk op zaterdag en zondag. We hadden een super leuk hotel, waar we heerlijk verbleven hebben met onze knapperd. Super vriendelijk personeel, niets was teveel moeite.. ze wilde zelfs helpen met het uitladen van de auto. We hebben dus genoten en Kenna heeft weer enorm haar best gedaan. Op zaterdag heeft ze een mooie 2 uitmuntend behaald en de dag erna deed ze er een schepje bovenop en behaalde 1 uitmuntend en werd Beste Teef, hiermee behaalde ze een kwalificatie voor Crufts 2019 (maar die hadden we sowieso al) en de titel Beneluxwinster 2018. We zijn zo trots op ons mooie meisje! 


11-11-2018 

Vandaag hebben wij lekker gewandeld met een deel van onze nakomelingen en hun baasjes. Wat was het weer een gezellige ochtend op de prachtige Renderklippen te Epe. Het was prachtig wandelweer, prima temperatuur en gelukkig droog. De hondjes hebben zich enorm vermaakt met z’n allen en dan genieten wij eigenaren natuurlijk automatisch. Dank aan allen, die zijn gekomen en meegewandeld hebben. Na de wandeling zijn de meeste nog even gezellig meegegaan voor een hapje en drankje om nog even met z’n allen na te kletsen. Klik hier om wat korte filmpjes terug te zien, gemaakt door Sabine van der Eijk

 


07-11-2018

Afgelopen weekend waren wij met onze Kenna in het mooie Metz te Frankrijk om daar op zondag deel te nemen aan de internationale show. Zij behaalde hier onder keurmeester Mrs. Martha Kips uit Luxemburg een mooie 2 uitmuntend in de kampioensklas en het Reserve CACIB (reserve beste teef). Hier waren wij natuurlijk weer super trots op! Na de show nog even wat cultuur gesnoven alvorens we weer terug naar huis zijn gereden. Is het geen plaatje zo?   

Her Royal Highness Ch. Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” 


31-10-2018 

Vandaag weer even de tijd gehad om een groot aantal foto albums bij te werken met nieuwe foto’s, die we in de loop der weken ontvangen hebben. Foto’s toegevoegd van Jerry Lee “Boyd“, Maggie Magee “Bonnie“, Our Xplorer “Finlay“, Our Sapphire “Charley“, Quick Silver “Kai“, Quincy Jones “Murphy“, Roaring Lion “Tom“, Robin Hood “Max“, Rose Royse “Fenna“, Rising Moon “Roelien“, Raza Dazzle “Luna“, Ramblin Rose “Jersey“, Ruby Star “Semmy“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Sir Oliver “Finn“, Sweet Sally “Aimy” en Sparkling Jo “Luna

Ook nog even een herinnering hier voor de aankomende wandeling van onze kennel op zondag 11 november. Heeft u zin en tijd, maar uzelf nog niet opgegeven stuur dan nog even een berichtje. Dan weten we hoeveel personen er ongeveer komen en kunnen we dat opgeven aan het restaurant. Heeft u als (aspirant) eigenaar van een Gordon Setter van onze kennel nu ook zin om mee te wandelen neemt u dan contact met ons, zodat we u meer informatie kunnen geven. U bent van harte welkom om met ons mee te wandelen en zo gelijk kennis te maken met ons, onze honden en nakomelingen van onze kennel. 


14-10-2018 

Vandaag weer heerlijk gewandeld op het strand van Ouddorp, wat is het daar toch genieten.

 


09-10-2018

Vandaag viert ons O-nest hun 6e verjaardag alweer. Wij wensen Finlay, Quinty, Charley, Patoux, Sun en Noera een hele fijne dag toe met extra veel verwennerijen. We hopen dat jullie nog vele mooie momenten mogen beleven met jullie baasjes.  Zus Dieke kijkt vast toe vanaf de Regenboogbrug, zij viert haar feestje met de rest van de daar aanwezige familie. 


08-10-2018 

Afgelopen weekend zijn we met onze Kenna richting Douai (Fr) gegaan voor de Internationale Gayant show. Lekker een hotel gepakt de dag ervoor en aldaar genoten van het mooie weer en lekkere wijn (je bent tenslotte in Frankrijk). Prachtig hotel met een heerlijk tuin erbij, waar Kenna ook nog even lekker in heeft kunnen rennen en jagen op de konijnen. De volgende ochtend na een lekker uitgebreid ontbijt richting de show, leuk om weer een aantal bekende gezichten te zien. Gezellige dag gehad en Kenna heeft haar best weer gedaan. Ze behaalde een mooie 2e plaats met uitmuntend in de kampioensklas met een schitterend keurverslag van Dhr. Dupas. Zoals altijd weer trots op haar. 


03-10-2018 

Op zondag 11 november organiseren wij weer een kennel wandeling voor onze Noble Friends eigenaren.  Wij hebben een e-mail gestuurd naar de bij ons bekende adressen, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen laat het ons even weten.  Heeft u (nog) geen Gordon Setter van onze kennel, maar wilt u graag kennis maken met het ras en onze kennel dan bent u van harte welkom om te wandelen. Stuurt u even een mailtje, zodat wij u de locatie en tijd kunnen toesturen. 


29-09-2018

Slechts twee dagen na haar vader is Kiss me Kate “Kathy” ook over de regenboogbrug gegaan. Haar baasjes konden haar niet verder zien lijden en hebben haar met heel veel pijn en verdriet vredig laten inslapen. Wij wensen familie Vliegen heel veel sterkte met het gemis van hun geliefde meisje. 


16-09-2018

The moment that you died my heart was torn in two, one side filled with heartache, the other side died with you. I lie awake at night when the world is fast asleep and take a trip down memory lane with tears upon my cheeks. Remembering you is easy I’ll do it everyday, but missing you is heartache that never goes away. I hold you tightly within my heart and there you will remain until the joyous day arrives that we’ll meet again.

 

09-09-2018 

Vandaag zijn we weer heerlijk met de meisjes en hun Engelse Setter vriendjes wezen wandelen. Deze keer op het prachtige strand van Ouddorp, met een lekker zonnetje erbij. We hebben weer genoten met z’n allen. 

 


02-09-2018

Vandaag zijn we heerlijk met Lizzie en haar dochters Zoë en Kenna wezen wandelen op de Renderklippen te Epe wezen wandelen. We hadden daar afgesproken met hun Engelse Setter vriendjes Trend en Lootah en hun baasjes Edwin & Sabine. Het was zalig weer met een zonnetje in de vroege ochtend, maar het werd een beetje bewolkt gedurende de wandeling wat het voor de hondjes alleen maar aangenamer maakte. Normaal gesproken zijn er diverse waterpoelen te vinden over de heide en is er een lekker ven voor de honden om even in af te koelen, maar door de warme temperaturen de afgelopen weken stond alles droog. Gelukkig hadden we daar al rekening mee gehouden en zelf water mee genomen voor onderweg. Na de wandeling nog even een overheerlijke pannenkoek gegeten bij De Ossenstal en daarna weer op naar huis. De rest van de dag hebben de meisjes heerlijk liggen nagenieten in hun dromen. 

 


20-08-2018 

Afgelopen vrijdag is Sir Oliver “Finn” (voorheen Spike genaamd) door zijn nieuwe familie bij ons opgehaald. Daar zij nog met vakantie waren toen wij een nieuw liefdevol huisje voor hem zochten, wegens droevige omstandigheden, verbleef hij de afgelopen 2,5 bij ons in huis. Het is zo’n ontzettende lieverd, dat we zelf ook al snel aan hem gehecht waren en het nog best moeilijk hadden toen hij wegging. Maar hij gaat een prachtig leven krijgen bij zijn nieuwe familie en nieuwe grote vriend Roaring Lion “Tom“, waar hij heerlijk mee kan spelen. Natuurlijk heeft hij even de tijd nodig om weer aan deze situatie te wennen, want weer een nieuw huis en nieuwe mensen, maar met veel geduld en heel veel liefde komt dat vast en zeker goed. Onderstaand filmpje laat al zien hoe goed het met de twee vriendjes gaat. 

 
 
 
Ook nieuwe foto’s toegevoegd van Sir Oliver “Finn“, Ruby Star “Semmy“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Quincy Jones “Murphy“, Quick Silver “Kai“en Neneh Cherry “Daffney

16-08-2018 

Afgelopen weekend zijn wij met onze Kenna en haar jongere zusje Roselyn (van Carla) richting Engeland gereden om deel te nemen aan Bournemouth Championship Show. We hebben een super gezellig weekendje gehad (al was het natuurlijk weer veels te kort). Het weer werkte op vrijdag jammer genoeg niet mee, want we hadden eigenlijk een bezoek aan een kasteel met prachtige tuinen gepland staan. Maar goed die blijft gewoon op de planning staan voor een volgend bezoek. Wel hebben we een super leuke pub gevonden, welke de stempel “meest hond vriendelijke pub” van de regio heeft ontvangen. Daar hebben we genoten van een gezellige avond met heerlijk eten en de meisjes lagen heerlijk bij ons onder de tafel. Op zaterdag was het dan op naar de show, waar het zo goed als droog was de hele dag. De meiden hebben ieder hun beste beentjes voortgezet in hun klasse met sterke concurrentie en beiden een mooie 3e plaats behaald. Grote dank hiervoor aan ras specialist Mrs. Karen Marsh. Met deze mooie plaatsing hebben zij ook beiden een kwalificatie voor Crufts binnengehaald. Uiteraard waren wij erg blij met deze plaatsingen en als altijd super trots. 


Voor meer foto’s kunt u hier klikken 


15-08-2018 

Op 27 juli hebben wij het droevige nieuws te horen van Kim en haar moeder Marianne, dat zij hun geliefde maatje Flynn Gordon “Dylan” moesten laten gaan. Dylan heeft de prachtige leeftijd van 14 jaar mogen behalen en een heerlijk leven vol liefde mogen beleven bij hun samen met nog 2 twee vriendinnetjes. Zijn vriendin Ginny heeft hem vast opgewacht bij de regenboogbrug net als zijn ouders en broers/zusjes van het F-G nest. Hij wordt natuurlijk enorm gemist door zijn andere vriendin Evelyn en zijn vrouwtjes Kim en Marianne. Nogmaals veel sterkte met dit grote verlies dames! 


03-08-2018 

Afgelopen zondag is Neneh Cherry “Daffney“, dankzij de goede zorgen en hulp van twee lieve dames Silvia Timmerman en Anja Oberscheidt, vanuit Engeland overgekomen naar Nederland. Wegens omstandigheden moest haar eigenaar Derek, met veel pijn in zijn hart, een goed tehuis voor haar zoeken. Welke wij voor haar gevonden hebben bij de baasjes van haar broer Night Hawk “Grover” (die onlangs overleden is). Silvia en Anja gingen dit weekend richting Engeland en wilden haar voor ons mee terug nemen, dus afgesproken in Nederland op hun route terug naar huis samen met de nieuwe baasjes. Inmiddels zijn we een aantal dagen verder en lijkt het alsof ze al jaren lid is van het gezin. Super fijn om te horen! 


Ook hebben we voor Sir Oliver “Spike” een liefdevol huisje moeten zoeken, want zijn baasje is ernstig ziek. Gelukkig hebben we heel snel een fijn huis voor hem gevonden, maar wegens vakantie kan hij door nu nog niet gelijk terecht. Op het adres waar hij tijdelijk zou verblijven verliep het niet geheel naar wens, dus hebben wij hem nu zelf in huis genomen. Hier gaat het goed met hem en voelt hij zich al redelijk thuis. Hij speelt graag met oma Lizzie en probeert dat ook met zijn moeder Kenna, maar die wil dat enkel buiten op het grote veld. Verder slaapt hij goed en is hij dol op knuffelen, zelfs op schoot. 


08-07-2018 

Vandaag zijn wij met Kenna en Lizzie richting Olfen (Dld) gereden om deel te nemen aan de CAC show, georganiseerd door Setter & Pointer Verein LG Westfalen-Ruhr. We moesten vroeg op om daar op tijd aan te komen (het was tenslotte zo’n 2,5 uur rijden), maar zeker de moeite waard. Temidden van maisvelden lag het mooie omheinde terrein van de plaatselijke Duitse Herder vereniging, heerlijk rustig dus. Mooi weer, leuke gezellige mensen, gezellige sfeer met veel sportiviteit onderling, lekkere BBQ en dan ook nog mooie resultaten. Wij gingen tevreden en trots terug naar huis aan het eind van de dag, met dank aan de organisatie en de keurmeester.  De resultaten:  Mystic Moon From the Noble Friends “Lizzie“- 2 uitmuntend, Res. Anw. (VDH) in de openklas Queen of Joy From the Noble Firends “Kenna” – 1 uitmuntend, Anw. (VDH), CAC, BOS

Kenna met haar gewonnen rozetten


04-07-2018 Gisteravond nog een heerlijke strandwandeling gemaakt met Kenna en Lizzie en hun Engelse Setter vriendjes Trend en Lootah. Zo geweldig om weer het strand voor onszelf te hebben en wat genieten we dan toch als de hondjes het zo naar hun zin hebben. Die hebben vannacht heerlijk geslapen. 

Nieuwe foto’s toegevoegd van Smiling Sam “Wilson“, Shadow Rider “Jack“, Sweet Sally “Aimy“, Summer Belle “Bracken“, Roaring Lion “Tom“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Ruby Star “Semmy“, Rain Riannon “Chloe“, Quincy Jones “Murphy” en Keltic Dwyn “Moragh


02-07-2018

Vanmiddag zijn de zusjes Flora Gina “Gina” en Fenna Grace “Ginger” op 14-jarige leeftijd de regenboogbrug overgestoken. Het lichaam van de meisjes wilde niet meer, eerst begon Gina wat te kwakkelen waarvoor een afspraak bij de dierenarts werd ingepland en toen begon ook Ginger. Wat begon met niet meer willen eten, niet meer naar buiten gaan werd deze situatie snel erger. Dus vanmiddag met spoed met de beide dames naar de kliniek. Samen op deze wereld komen en dan ook tezamen deze wereld verlaten, hoe mooi kan het voor de meisjes zijn, maar hoe hard is het voor de baasjes. Wij wensen Mirjam, Peter-Paul, Anne en Niek heel veel sterkte met het verlies van hun geliefde meisjes. Wat zullen ze gemist worden. En wat zijn wij jullie nog altijd dankbaar dat Gina bij jullie en zusje Ginger terecht is gekomen en uiteindelijk nog een pracht leven heeft gehad. De dames hebben een mooie leeftijd behaald en met alle liefde en goede zorgen van jullie een heerlijk leven kunnen leiden.


25-06-2018

Vandaag vieren de kids van ons K-nest hun 9e verjaardag alweer. Wij wensen Lola, Kathy, Jara, Moragh, Luca, Scott, Lupa, Zwieber, Jake en Milo een heerlijke verwendag toe. Dat jullie allemaal nog meer verwend worden dan andere dagen en nog vele mooie verjaardagen in goede gezondheid mogen vieren. Zusje Isis kijkt toe vanaf de Regenboogbrug en viert haar feestje met de andere familieleden aldaar. 


17-06-2018 Nieuwe foto’s toegevoegd van  Maggie Magee “Bonnie“, Our Xplorer “Finlay“, Quincy Jones “Murphy“, Quick Silver “Kai“, Ruby Star “Semmy” en Rosy Rosalyn “Roselyn


10-06-2018

Vandaag kregen wij het droevige bericht van Hilda & Diana dat zij veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van hun grote knuffelbeer Night Hawk From the Noble Friends “Grover“. Het is nog steeds niet te bevatten dat deze lieverd plotseling zo ziek werd en zij na enkele dagen de ontzettend pijnlijke en moeilijke beslissing moesten nemen om hem meer lijden te besparen. Wij wensen de hele familie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies voor jullie en de kinderen. Het zal even duren voor jullie dit een plaatsje kunnen geven. Ondanks dat hij eigenlijk nog veel meer mooie jaren verdiende, weten wij zeker dat hij een heerlijk leven bij jullie heeft gehad. 

                                                                                                Rust zacht lieve Grover 


03-06-2018

Kenna en Lizzie zijn vandaag heerlijk wezen wandelen in Leende.. volgens mij hadden ze het wel naar hun zin. 


26-05-2018 

Vandaag zijn we met onze Lizzie en Kenna naar de kampioenschapsclubmatch geweest van Gordon Setter Vereniging Nederland. Het was een hete dag vandaag, wat betekende dat zowel de mensen als hondjes het zwaar hadden. Maar de organisatie had al gezorgd voor extra schaduw in de ring, voor de hondjes tijdens de keuringen. Van te voren iedereen gewaarschuwd om te zorgen voor beschutting en verkoeling, om zo de dag goed door te komen. Het was een super gezellige dag, hartstikke leuk om weer enkele nakomelingen terug te zien en te zien hoe goed zij het deden. Zeker voor diegene, die voor het eerst in een ring stonden. Ook leuk om nog wat pups terug te zien, die gezellig even kwamen kijken. En dan waren we ook nog eens ontzettend blij en trots met alle mooie resultaten en keurverslagen. 

Hieronder alle resultaten:
* Society Girl “Skylar – 1 Veelbelovend – Jongste Puppyklas teven – Beste Jongste Pup v/h Ras en Beste Jongste Pup in Show
* Sweet Sally “Aimy” – 2 Veelbelovend – Jongste Puppyklas teven 
* Mr. Magoo “Goofy” – 2 Uitmuntend – Openklas reuen
* Ramblin Rose “Jersey” – 1 Uitmuntend – Tussenklas teven
* Rosy Rosalyn “Roselyn” – 2 Uitmuntend – Tussenklas teven
* Mystic Moon “Lizzie” – 2 Uitmuntend – Fokkersklas teven
* Queen of Joy “Kenna” – 2 Uitmuntend – Kampioensklas teven – Reserve CAC


07-05-2018
Vandaag viert ons N-nest hun 6e verjaardag! Wij wensen Nyo, Noble, Flynn, Charlie, Hendrix, Marlon, James, Grover, Beau, Daffney, Nikita en Terra een prachtige dag met veel verwennerijen toe en hopen dat jullie nog heel veel mooie verjaardagen mogen vieren in goede gezondheid. 


02-05-2018 

We hebben weer nieuwe foto’s ontvangen en toegevoegd van Sir Oliver “Spike“, Sloppy Joe “Balou“,  Sweet Sally “Aimy“, Summer Belle “Bracken“, Rosy Rosalyn “Roselyn” en Ruby Star “Semmy


23-04-2018 

Gisteren is Marcella met Kenna en vrienden op stap geweest naar de Bollenstreek om foto’s te nemen in de prachtige bloemenvelden, vol met tulpen, narcissen en hyacinten. Ze hebben wat mooie plekjes kunnen vinden en met respect voor de prachtige bloemen onderstaande foto’s genomen. Grote dank aan Edwin Luitjes en Sabine van Eijk voor de prachtige foto’s (enkele heeft Marcella met haar iphone gemaakt)


20-04-2018 

We hebben het droevige nieuws gekregen dat Vlatka plotseling afscheid heeft moeten nemen van haar geliefde Iceflower “Fleur“. Zij bleek een tumor in haar gehemelte te hebben, die de veroorzaker was van het uitvallen van diverse organen en heftige onstekingen in haar lichaam. Om haar verder lijden te besparen heeft zij daarom de moeilijke beslissing moeten nemen om haar te laten gaan. Zij was de stammoeder van kennel Woodland Hoppers in Kroatië en leeft gelukkig voort in haar mooie kinderen en kleinkinderen. 

Rust zacht lieve Fleur ….


18-04-2018 

Nieuwe foto’s ontvangen van Ruby Star “Semmy“, Stormy Skye “Joe” en Summer Belle “Bracken“.


13-04-2018
Vandaag vieren Dylan, Gina en Ginger van ons F-G nest hun 14e verjaardag! Wat een prachtige leeftijd.  Wij hopen dat zij nog veel langer van hun leven mogen genieten in goede gezondheid en mooie tijden beleven met hun families.  Voor hun broers en zusjes Paddy, Duke, Flann, Ruby, Megan en Goia vieren hun feestje bij de regenboogbrug met mamma Caelinn en de rest van de familie. 


12-04-2018

Vandaag is dan de dag aangekomen dat ons laatste meisje Summer Belle “Bracken” de lange reis gaat maken met haar nieuwe familie. Gisteravond hebben ze al even kennisgemaakt en vanmorgen vroeg is zij dan richting Engeland vertrokken. Altijd even slikken als je zo’n schatje 7 weken langer hebt gehouden, maar we weten dat ze een goed leven krijgt vol aandacht, liefde en goede zorgen. We wensen haar nieuwe familie heel veel plezier en geluk toe met hun nieuwe meisje. 

Summer Belle From the Noble Friends “Bracken”


06-04-2018Vandaag viert onze Queen of Joy “Kenna” haar derde verjaardag, dus extra knuffels en een heerlijke traktatie vandaag. Natuurlijk wensen we ook haar broers Kai, Murphy, Bailey, Scott, Flynn en zusjes Donna, Scottie, Luna en Poem een hele fijne verjaardag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie allemaal nog maar heel veel mooie verjaardagen mogen vieren. 


04-04-2018 

Vandaag mooi nieuws ontvangen van Rosy Rosalyn From the Noble Friends “Roselyn“.  Zij is vorige week langs de dierenarts geweest om officiële heupfoto’s te laten maken en vandaag ontving zij van de Raad van Beheer de uitslag, HD A. Super fijn om te horen als fokker zijnde en natuurlijk zijn wij erg blij voor haar eigenaresse Carla.

26-05-2017

De afgelopen week is Marcella samen met Kenna en vrienden afgereisd naar Oostenrijk voor de Setter Derby van de Oostenrijkse Setter en Pointer Club, die op zondag gehouden werd in Kottingbrunn. Kenna stond voor het eerst in de openklas waar zij een mooie 1 Uitmuntend en CACA behaalde met een prachtig keurverslag van keurmeester Mrs. Susan Ann Mitchell uit Engeland. Natuurlijk zijn we hier super trots op.


01-05-2017

Vandaag het droevige nieuws te horen gekregen dat familie van Engelen plotseling afscheid heeft moeten nemen van Hunter (Huckleberry), die in de armen van zijn vrouwtje gestorven is na een hartstilstand. Wij wensen de familie van Engelen heel veel sterkte met het verlies van hun knappe Huckie (zoals wij hem noemden).

Rust zacht lieve Hunter…


9-4-2017

Vandaag is Marcella even heerlijk met de twee jongste dames Kenna en Zoë naar het strand in Ouddorp geweest. De dames hebben genoten van een bijna leeg strand en het prachtige weer.


06-04-2017

Vandaag vieren onze Kenna en haar broers/zusjes hun 2e verjaardag! Van harte gefeliciteerd allemaal!
Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden vandaag en nog vele mooie jaren mogen genieten.


02-04-2017

Vandaag is Marcella met Kenna naar de CAC show in Wegberg (Duitsland) geweest. Kenna stond in de tussenklas en deed het hartstikke netjes, vol zelfvertrouwen stond zij in de ring wat de keurmeester ook in haar keurrapport heeft vermeld. Ze behaalde een mooie 2 uitmuntend met een prachtig verslag. Wij zijn trots op ons jonge meisje!


27-03-2017

Gisteravond laat kregen wij het droevige nieuws te horen dat familie Dekker heel plotseling hun geliefde Breandan (Highlander) hebben moeten laten inslapen. Wij wensen ze heel veel sterkte toe met het gemis van hun kanjer en Paddy zijn maatje.

Rust zacht lieve vriend


26-03-2017

Vandaag zijn wij naar de Algemene Ledenvergadering van Gordon Setter Vereniging Nederland, waar de jaarbekers van 2016 werden uitgereikt. Dit jaar hebben wij de onderstaande jaarbekers gewonnen, waar wij natuurlijk heel trots op zijn. 

Onze Kenna behaalde de jaarbeker voor Beste Teef 2016 en onze kennel behaalde de Fokkersbeker van 2016.


16-02-2017

Vandaag vieren onze Zoë en haar broers/zusjes hun  3e verjaardag! Wij wensen ze allemaal een mooie dag toe, waarin ze extra verwend worden. En hopen dat ze nog vele mooie verjaardagen mogen vieren met hun families


15-02-2017

Vandaag viert ons J-nest hun 9e verjaardag alweer! Wij wensen ze een hele fijne dag toe met veel extra knuffels en verwennerijen. Dat jullie nog maar vele jaren verwend mogen worden door jullie families. Brian, Bo en Storm vieren hun feestje bij de regenboogbrug met de rest van de familie.


19-01-2017

Inmiddels zijn 10 van de 11 puppies vertrokken met hun nieuwe eigenaren en het gaat hartstikke goed met ze.
De meeste hebben de autorit super doorstaan, slapen grotendeels de nacht door en genieten volop van alle aandacht en nieuwe dingen dieze ontdekken. Prachtig om alle foto’s en verhalen te lezen en/of zien. De individuele fotopagina’s moeten nog aangemaakt worden, maar blijf vooral die foto’s sturen of in de nieuwe facebook groep plaatsen.

Voor alle eigenaren van een Noble Friends Setter is er een nieuwe besloten Facebook groep aangemaakt, mochten jullie geïnteresseerd zijn en nog niet toegevoegd zijn  laat het ons dan even weten. In deze groep kan iedereen foto’s en/of verhalen plaatsen van hun hond(en), vragen stellen aan ons en de andere eigenaren. En natuurlijk kun je op deze manier ook in contact komen met broers/zusjes van jouw hond(en).


11-01-2017

Vandaag weer wat nieuwe foto’s van afgelopen week en een filmpje van de pups voor het eerst in het beetje sneeuw wat wij hier hadden. Nog een paar daagjes en dan vliegen ze alweer uit naar hun nieuwe huisjes en dan wordt het stil hier in huis. Klik hier voor de foto’s en video


05-01-2017

Alweer even geleden dat we een update hebben geplaatst over onze pups, maar de tijd gaat ook zo snel. Het gaat super met allemaal, groeien lekker door en hebben ontzettend veel plezier. Dagelijks rennen ze door de woonkamer, bij droog weer overdag ook lekker in de tuin. Afgelopen maandag zijn ze helemaal nagekeken en compleet gezond verklaar door de dierenarts, hebben ze hun 1e enting gekregen en de dierenarts was zeer tevreden. Vandaag is de chipper geweest om ze allemaal te voorzien van een microchip en dna af te nemen. De namen zijn dus gekoppeld aan de pups en ze zijn bijna klaar om te vertrekken met hun nieuwe eigenaren en een prachtig leven te gaan leiden. We hebben weer twee nieuwe filmpjes toegevoegd, klik hier


01-01-2017

Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2017 toe!

error: Alert: Content is protected !!