Nieuws

Wilt u nog meer van onze hondjes zien, volg ons dan op facebook en/of instagram

06-04-2024

Vandaag vieren onze koningin van het huis Queen of Joy aka Kenna en haar broers/zusjes van het Q-nest hun 9e verjaardag alweer. Wij wensen ze allemaal een heerlijke dag toe.  Dat jullie allemaal maar lekker verwend worden en nog vele heerlijke jaren met jullie baasjes mogen beleven.


29-03-2024

Rasportret Gordon Setter in maandblad “Onze Hond”  https://www.onzehond.nl/in-dit…/rasportret-gordon-setter/
De nieuwste editie ligt volgens mij vanaf vandaag in de winkels.
 
Met dank aan (van links naar rechts)
Velvet Star From the Noble Friends “Leia” 1 jaar oud
Kamp. Twice As Nice From the Noble Friends “Bosse” 4 jaar oud
Twinkle Star From the Noble Friends “Meghan” 4 jaar
 
Grote dank aan fotografe Alice van Kempen voor het geduld, de natte broek en modderspetters tijdens de shoot maar bovenal voor de gave foto’s van het trio. Meer foto’s van de shoot volgen later …

22-03-2024

Nog zo’n knappe jongen waar wij als fokker alleen maar trots op kunnen zijn.. Vintage Malt From the Noble Friends “Vinco“, die een heerlijk leven leidt in Slowakije. Deze jongen heeft net zijn eerste verjaardag gevierd en heeft al de volgende titels behaald: Slowaaks Jeugd kampioen, Hongaars Jeugdkampioen, FCI Jeugdkampioen. Daarnaast is hij druk in training op de jachtvelden en laat hij veelbelovend werk zien. Onlangs zijn ook zijn heupen en meer beoordeeld en ziet alles er super goed. HD A, ED: 0, Spondy: 0.


11-03-2024

De knappe Twice As Nice From the Noble Friends “Bosse” is afgelopen dagen met zijn baasjes en Marcella in Engeland geweest. Zij hebben meegedaan aan de grootste show van Europa “Crufts” te Birmingham. Dit is een show waar je niet zomaar voor kunt inschrijven, maar waar je je voor moet kwalificeren. Dat had Bosse al dubbel en dwars gedaan en nu is hij met zijn titel International Show Kampioen voor het leven gekwalificeerd. In de zwaarste klasse van de dag heeft hij samen met Marcella zijn beste beentjes voorgezet en zich mooi gepresenteerd. Helaas werd hij niet geplaatst, maar we zijn evengoed trots op deze knapperd.

     


23-02-2024

En dan is het vandaag weer feest in huize Booij, want onze jongste dame Leia en haar broers/zusjes van het V-nest vieren vandaag hun 1e verjaardag.
We wensen alle nestgenootjes June, Nelle, Nellie, Denne, Hinto, Vinny, Bean, Timber, Bently en Murphy een mooie dag met veel extra verwennerijen toe.
Dat jullie allemaal maar heerlijk genieten van het leven en nog vele mooie jaren tegemoet gaan met jullie baasjes.


15-2-2024

Vandaag vieren onze Zoë en haar broers/zusjes van het P-nest hun 10e verjaardag. Dus wensen wij Toran, Kenzo, Cooper, Pluto, Paddy, Jaylin, Poppy, Lisa en Kaya een hele fijne verjaardag toe.
We hopen dat jullie allemaal nog in goede gezondheid verkeren en extra lekker verwend zijn op jullie speciale dag. Dat jullie nog maar vele mooie jaren mogen vieren met jullie baasjes.


01-01-2024

 

wij wensen iedereen voor het nieuwe jaar alleen maar mooie momenten, dierbare herinneringen en alle zegeningen die een hart kan wensen.

Een gelukkig en gezond 2024!!

 

Wilt u nog meer van onze hondjes zien, volg ons dan op facebook en/of instagram

29-8-3023

Vandaag viert ons U-nest hun 2e verjaardag. Van harte gefeliciteerd aan Taylor, Bono, Charlie, Timber, Ethan, Harry, Maybel, Nox en Scout.
Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden en nog heel veel mooie verjaardagen mogen vieren met jullie baasjes.


23-8-2023

Vandaag wat foto’s genomen van onze jongste dame Velvet Star “Leia” tijdens één van haar dagelijkse wandelingen. Ze groeit zo mooi op en het is een enorm vrolijk, blij ei. We zijn zo blij met dit knappe, vrolijke meisje.


20-8-2023

Terug van een weekendje Duitsland waar we samen met onze goede vrienden en Twice as Nice “Bosse” naar CAC Elstorf show zijn geweest, georganiseerd door het Setter & Pointer Verein LG Nord. Een heerlijke buitenshow op een leuk terrein, met prachtig weer een een leuke groep mensen. Onze hondjes hebben hun beste beentjes voortgezet en behaalde onderstaande resultaten bij keurmeester James Newton (UK). Voor onze Meghan was dit de eerste keer dat ze mee op reis was, lange autorit, hotelovernachting en dan dag erna showen en weer de lange reis terug naar huis. Ze deed het super goed en we zijn zeer trots op haar.

Twice As Nice From the Noble Friends “Bosse“, 3 uitmuntend in de kampioensklasse reuen


Twinkle Star From the Noble Friends “Meghan” 2 uitmuntend in een sterke openklasse teven

Op deze dag waren twee kinderen van Meghan ook op show en behaalde mooie resultaten.

Op de internationale show in Mechelen zetten Violet Grace From the Noble Friends “June” haar allereerste stappen in de showring. Bij keurmeester Rudy Feyaerts behaalde zij een mooie 1 veelbelovend in de babyklasse en ze werd beste baby van het ras met mooie woorden van de keurmeester, die zeer te spreken was over haar. Super gedaan June en vrouwtje Martine!

Op de internationael show in Bratislava behaalde Vintage Malt From the Noble Friends “Vinny” twee dagen achter elkaar een mooie 1 veelbelovend in de babyklasse en werd hij beste baby van het ras. Op 19 augustus werd hij tevens geselecteerd bij de 6 beste babies voor Best in Show Baby. Super gedaan Vinny en Simona.


8-8-2023

Vandaag het droevige nieuws gekregen dat Keltic Dwyn From the Noble Friends “Moragh” naar de regenboogbrug is gegaan. Zijn baasjes, familie Maasland, heeft het moeilijke besluit moeten nemen om afscheid van hem te nemen. Moragh heeft een heerlijk leven gehad en is 14 jaar oud geworden. Hij laat een grote leegte achter in huize Maasland, waar hij enorm gemist gaat worden. We wensen zijn baasjes dan ook enorm veel sterkte toe in deze verdrietige tijd. Rust zacht knappe vriend.


6-8-2023

Vandaag zijn wij met onze dame Twinkle Star From the Noble Friends “Meghan” naar de Outdoor show Rotterdam geweest. Een nat begin van de dag, waarbij we in de regen
onze tent hebben opgezet en voorbereid waren op veel regen tijdens het showen. Maar gelukkig werd het droog en zelfs nog warm toen we de ring in moesten. Meghan heeft haar beste beentjes voortgezet en behaalde een mooie 1 uitmuntend in de openklasse teven, won het CAC, werd daarmee Beste Teef en ook nog eens Beste van het Ras. Dus moesten we tot het einde wachten om de erering in te gaan samen met alle andere rassen uit rasgroep 7. Het begon net weer een klein beetje te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. Meghan liep geweldig in de erering en werd uitgeselecteerd bij de beste 6 van de groep. Ontzettend trots en op een roze wolk gingen wij weer terug naar huis.


26-7-2023

 

20-7-2023

Mooi nieuws vanuit Leipzig (Duitsland) waar Twice As Nice From the Noble Friends “Bosse” meedeed aan de German Winner Show, waar hij een mooie
1 uitmuntend in de kampioenklasse reuen behaalde en het Anw.Dt.Ch. VDH en het reserve CACIB behaalde. Super gedaan weer team!!


7-7-2023

Mooi nieuws vanuit Arad (Roemenië) van Vintage Malt From the Noble Friends “Vinny”  die zijn allereerste show heeft gehad met eigenaresse Simona Garanova.
Hij kreeg een mooie 1 veelbelovend in de babyklasse en werd Beste Baby van het Ras. Wat een mooi begin van zijn show carrière. Super gedaan Simona.


20-6-2023

Vandaag bleef ze eindelijk even zitten voor een foto. Velvet Star From the Noble Friends “Leia”17 weken oud
en mams Twinkle Star From the Noble Friends (rechts) en oma Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” ook.


18-6-2023

Vandaag kwam Twice As Nice “Bosse” met zijn baasjes en grote vriend Nalle op bezoek tijdens onze vakantie. In de geweldig grote tuin hebben hij en onze dames heerlijk gespeeld.
Hierboven zie je een deel van de groep samen een stok, foto genomen door Frits Beekelaar.

Twice As Nice From the Noble Friends “Bosse
Twinkle Star From the Noble Friends “Meghan
Velvet Star From the Noble Friends “Leia


9-6-2023 

Vandaag kwam onze vriendin Renée Koks nog even langs met haar camera om foto’s te nemen van Vintage Malt “Vinny” en zusje Leia voordat Vinny zijn reis gaat maken naar Slowakije.
Zusje Violet Grace “June” is net vertrokken met haar nieuwe familie naar België, waar ze een heerlijk leven gaat leiden met twee grote broers.


3-6-2023

Vandaag was de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch van Gordon Setter Vereniging Nederland te Apeldoorn. Ditmaal hebben wij zelf geen honden uitgebracht, want Lizzie en Kenna zijn met pensioen. Zij hebben niet zoveel zin meer om te showen, dus mogen ze lekker gewoon thuisblijven. Meghan is nog aan het bijkomen van haar pups en heeft nog enkele pups rondlopen, maar haar broers Bosse en Taran hebben hun beste beentjes voortgezet.

Tartan Tiger From the Noble Friends “Taran” behaalde een mooie 2 uitmuntend in de openklasse reuen met een mooi verslag van de keurmeester.
“3 year old dog, well proportioned head, good neck and firm topline, good depth of brisket, good tailset, moderate stifle, clear tan, moved freely once settled, well coated”

Twice As Nice From the Noble Friends “Bosse” behaalde een mooie 1 uitmuntend in de kampioensklasse en ging nog een stapje verder door Beste Reu en Beste van het Ras te worden.
Hiermee heeft ook de titel Clubwinner’23 behaald en is hij gekwalificeerd voor de Hond van het Jaar show, welke in februari 2024 zal worden gehouden. Ook hij heeft een prachtig verslag van de keurmeester Mevr. Kathryne Wrigley (UK). “3 year old, pleasing head, strong neck and good front, good ribs, firm topline, moderate stifle and good widths and thigh, good coat and clear tan, moved very well, a real showman”

 

 

 

 

 

 

 

Ook Bosse zijn kids van kennel Wild Emerald’s hebben het goed gedaan vandaag.

Wild Emerald’s Gentleman Geronimo “Mo” behaalde een 1 uitmuntend in de jeugdklasse reuen
Wild Emerald’s Gepetta is my Name “Mette” behalade een 1 uitmuntend in de jeugdklasse teven en Beste Jeugdhond van het Ras.

           Keurmeester Kathryne Wrigley met clubwinnaar Bosse en zijn kids Mette & Mo.


26-5-2023

Vandaag is een zwarte dag voor ons.. Ons lieve meisje, ons “Tankie” ofwel onze “Bolle” is er niet meer. Je weet dat je honden ouder worden en dat wanneer ze ouder worden het moment van afscheid nemen dichterbij komt. Wij waren echter nog niet klaar om nu al afscheid van je te nemen. We hadden graag gezien dat je nog even de matriach kon zijn van onze roedel en de jongste dame Leia onder je hoede kon nemen. Maar helaas bleek vandaag dat je veel pijn had en dat behandeling niet meer mocht baten. Daarom konden we niet anders dan je liefdevol in onze armen te laten gaan. We gaan je missen lieverd….  Mystic Moon From the Noble Friends “Lizzie


23-5-2023

Hier wordt je toch zo verliefd op?

Dit is Vintage Malt From the Noble Friends “Vinny” één van de pups, die wat langer blijft in verband met zijn reis naar het buitenland.
Het is zo’n heerlijk ventje … het is dat hij al verkocht is, want anders was het vast en zeker een blijverdje 🙂
Onze harten heeft hij al gestolen.


12-5-2023

Vandaag het mooie nieuws vanuit Dortmund (Duitsland) ontvangen, waar Twice as Nice “Bosse” aanwezig was op de Europasieger show.
Hij behaalde een mooie 1 uitmuntend in de kampioensklas reuen en werd Beste Reu, waarmee hij ook de titel Europasieger’23 ontving.
Wederom een prachtig resultaat van deze knappe jongeman, waar wij natuurlijk enorm trots op zijn. Van harte gefeliciteerd Frits & Yvonne.

Ook Bosse zijn kinderen van de Wild Emerald’s kennel te Duitsland waren succesvol.
Wild Emerald’s Gentleman Geronimo “Mo”, kreeg 1 uitmuntend in de jeugdklas reuen en won daarmee de titel Europa Jugendsieger’23
Wild Emerald’s Gepetta is my Name “Mette” kreeg 1 uitmuntend in de jeugdklas teven, werd beste jeugdhond van het ras en won daarmee de titel Europa Jugendsiegerin’23
Van harte gefeliciteerd aan Mareike, Guido en Gabriele!


8-5-2023

Inmiddels zijn bijna alle pups uitgevlogen en met hun nieuwe families mee naar huis. Enkele blijven wat langer in verband met hun reis naar het buitenland.
En we konden het niet laten om één van deze prachtige pups zelf aan te houden, namelijk;

 Velvet Star From the Noble Friends “Leia”


7-5-2023

Vandaag viert ons N-nest hun 11e verjaardag alweer, wat vliegt de tijd.
Wij wensen Hendrix, James, Flynn, Noble, Nikita en Beau een hele fijne verjaardag toe met extra veel verwennerijen, want dat mag op deze leeftijd.
Hopelijk mogen jullie nog vele mooie jaren beleven met jullie families. De broers en zusjes Nyo, Grover, Charlie, Marlon, Daffney en Terra kijken toe vanaf de Regenboog brug.


18-4-2023

Tijdens het paasweekend is onze goede vriendin Renée Koks langsgeweest om foto’s te maken van onze puppies. Iets wat Renée ontzettend goed kan.
Foto’s zijn te vinden op de puppypagina, klik hier. Ook heeft ze tussendoor deze prachtige foto gemaakt van ons mooie meisje en mamma van de pups Twinkle Star “Meghan


6-4-2023

Vandaag vieren onze Queen of Joy “Kenna” en haar broers/zussen van het Q-nest hun 8e verjaardag! Wij wensen Murphy, Bailey, Kai, Scott, Flynn, Poem, Luna, Donna en Scottie een hele fijne verjaardag toe. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden, nog meer als normaal en dat jullie nog vele mooie verjaardagen mogen vieren met jullie families.


27-03-2023

Vandaag weer tijd gevonden om de foto en video pagina van ons V-nestje bij te werken. De pups zijn inmiddels 4,5 week oud en groeien lekker door.
Ze genieten van hun voedingen, die ze van ons krijgen en snoepen zo nu en dan nog een beetje melk bij mams Meghan. Daarnaast mogen ze nu van tijd tot tijd de woonkamer ontdekken. Meghan houdt ze dan natuurlijk goed in de gaten en krijgt daarbij soms hulp van haar moeder Kenna of oma Lizzie. Beiden zijn ook verzot op die kleintjes. Volgende week komt de chipper langs om de pups van hun microchip te voorzien en een paar dagen later gaan we met ze naar de dierenarts voor hun eerste enting. Als het weer een beetje meewerkt mogen ze dan ook nog de tuin gaan ontdekken. Klik hier om door te gaan naar de foto en video pagina.


18-03-2023

Vandaag is Marcella naar de show van KV Rijnland te Hazerswoude geweest om Rosy Rosalyn “Roselyn” van eigenaresse Carla te showen. Na een aantal jaren niet in de showring te hebben gestaan, deed ze het weer hartstikke netjes. Ze gaat altijd zo vrolijk door de ring. In de openklasse behaalde ze een mooie 1e plaats met uitmuntend.

Ook Twice as Nice “Bosse” was vandaag aanwezig en die deed het ook super. Hij behaalde een 1e plaats in de kampioensklas met een uitmuntend, kreeg het CAC/CACIB en werd dus Beste Reu. Hiermee haalde hij ook de titel Holland Cup Winner 2023 en een kwalificatie voor Crufts 2024 (te Birmingham, Engeland).

            Foto genomen op de Hond van het Jaar Show door Ingrid Wildschut


 

08-03-2023

 

We hebben weer nieuwe foto’s en video’s toegevoegd van onze puppies, klik hier.

Ze groeien allemaal lekker door, hun oogjes en oortjes zijn inmiddels geopend dus het wordt alsmaar leuker om ze te zien groeien. Ze proberen al meer op hun pootjes te staan en te lopen in plaats van kruipen, vallen natuurlijk nog regelmatig om. Meghan had last van een verstopte melkklier, maar dat is gelukkig weer verbeterd. De pups krijgen van ons nu 2 x per dag een extra flesje want ja die melkbar wordt steeds krapper nu zij lekker doorgroeien. Om ze dan allemaal van genoeg voeding te voorzien helpen wij mams een handje.

Door afmeldingen hebben wij nog enkele pups, die een liefdevol huisje zoeken vanaf eind april. Bij interesse neemt u contact met ons op.


28-02-2023

Inmiddels zijn onze pups alweer enkele dagen oud en groeien ze lekker door. Meghan is een heerlijke trotse moeder, die haar kinders geen seconde uit het oog verliest. De pagina is inmiddels voorzien van foto’s en video’s, klik hier 


26-02-2023

Afgelopen donderdag is onze Meghan bevallen van haar pups, een heus eigen voetbalteam van 5 reuen en 6 teven. De bevalling is hartstikke vlot en zonder problemen verlopen. Nu is het vooral veel rust voor moeders en haar kroost, want ze drinken en slapen en drinken en slapen de komende tijd enkel. Tot hun oren en oogjes opengaan en ze de rest van de wereld kunnen gaan ontdekken, klik hier voor meer foto’s en video’s


15-02-2023

Vandaag vieren onze Zoë en haar broers/zusjes van het P-nest hun 9e verjaardag. Dat is hier in huis weer reden voor een feestje met gebak voor onze hondjes. Wij en Zoë wensen Toran, Charlie, Kenzo, Cooper, Pluto, Paddy, Jaylin, Poppy, Lisa en Kaya een hele fijne verjaardag toe met veel verwennerijen en hopen dat jullie allemaal nog vele mooie verjaardagen mogen vieren.


06-02-2023

Vandaag vieren onze Lizzie en haar nestgenootjes uit het M-nest hun 12e verjaardag alweer. Lizzie en wij feliciteren haar broer Virgil en zusjes Bonnie, Mimyo en Saar. Wij hopen dat jullie allemaal heerlijk verwend worden vandaag en allemaal nog vele mooie momenten mogen beleven. En natuurlijk vergeten wij vandaag de nestgenootjes Goofy, Marvin, Gus en Islay niet.. zij kijken vast en zeker toe vanaf de Regenboogbrug ❤️


29-01-2023

Wat een geweldig nieuws kregen wij gisteren te horen..

De Raad van Beheer op kynologisch gebied organiseert ieder jaar “De Hond van het Jaar Show”. Hiervoor kun je niet zomaar inschrijven, maar ontvang je een uitnodiging wanneer je bijvoorbeeld Clubwinnaar bent geworden op de Clubmatch van je rasvereniging of als je op een Nederlandse tentoonstelling bij de beste drie van je rasgroep bent geëindigd in dat jaar. Kamp. Twice as Nice From the Noble Friends “Bosse” heeft vorig jaar beide behaald en mocht dus gisteren bij de Hond van het Jaar aanwezig zijn.

Rasgroep 7 werd gekeurd door Mevr. Gerda Halff-van Boven en bestond uit 28 honden, een flinke groep kanjers dus die allemaal mooie resultaten in 2022 behaald hebben. Bosse heeft zich van zijn beste kant laten zien, prachtig gelopen en Mevr. Halff-van Boven was zeer gecharmeerd van hem. Zij plaatste hem dan ook als Beste van Rasgroep 7 met de opmerking dat het een bijzonder mooie Gordon Setter was.

Wat een prachtig resultaat voor deze mooie jongeman, waar wij als fokkers natuurlijk enorm trots op zijn! Top gedaan Frits, Yvonne en natuurlijk Daphne, go team Bosse!


26-01-2023

Bij deze alvast een eerste video van onze pups. Blijft toch mooi om te zien zo’n echo.

 


23-1-2023

Vandaag zijn we met onze jongedame Twinkle Star “Meghan” naar de dierenarts geweest voor een echo. Dit om te zien of haar date van tweede kerstdag succesvol was verlopen. We zijn verheugd om te zeggen dat ze drachtig is. We verwachten haar pups eind februari. Voor meer informatie, klik hier.


2-1-2023

We wensen je een nieuw jaar
bruisend en sprankelend,
stralend en schitterend,
gezond en gelukkig,
zorgeloos en prachtig!

Wilt u nog meer van onze hondjes zien, volg ons dan op facebook en/of instagram

26-12-2022

Vandaag viert ons S-nest hun 5e verjaardag! Wij wensen Jack, Joe, Wilson, Finn, Skylar, Aimy, Bracken en Luna een hele mooie dag toe met extra veel knuffels, koekjes en mooie wandeling. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden en nog vele jaren mogen genieten van en met jullie families.


23-12-2022

Via deze weg wensen wij iedereen hele fijne, gezellige kerstdagen toe met familie en/of vrienden en de viervoeters niet te vergeten. Geniet met elkaar en maak er een fijne tijd van!


22-12-2022

Vorige week zijn wij met onze Twinkle Star “Meghan” naar de kerstshow in Gorinchem geweest om extra ervaring op te doen en deze show is lekker dichtbij. Ook waren haar broers Twice As Nice “Bosse” en Tartan Tiger “Taran” hier aanwezig en zelfs nog het nichtje en neefje van de Wild Emerald’s kennel van Mareike Ritz. Dus we hebben er een gezellige dag van gemaakt. Helaas vond Meghan het vandaag iets minder leuk, de benadering van de keurmeester was iets te spannend waardoor ze zich niet op haar gemak voelde. De keurmeester vond haar prachtig (wat ook terug te lezen is in het rapport en wat hij nog speciaal kwam zeggen na de keuring), maar ze werd helaas derde in haar klasse. Maar ook dat hoort bij showen.

Haar broer Tartan Tiger “Taran” heeft zijn mooie pootjes ook weer in de showring gezet en behaalde een mooie 2 uitmuntend in de openklas en broer Twice As Nice “Bosse” een mooie 1 uitmuntend in de kampioensklas. Hij ging daarna nog even door en werd Beste Reu, Beste van het Ras en uiteindelijk een mooie 2e plaats in Rasgroep 7. Prachtige afsluiting van het showjaar voor deze prachtige jongeman!


14-12-2022

Heel trots zijn wij op deze mooie jongeman Twice as Nice From the Noble Friends “Bosse” en zijn eigenaren. Op 27 november jongstleden heeft hij zijn laatste kampioenspunt behaald op de Winnertentoonstelling te Leeuwarden, waardoor hij zich nu Nederlands Kampioen mag noemen.

   


13-12-2022

Vandaag ontvingen wij het droevige nieuws dat Hilda & Diana hun geliefde maatje Neneh Cherry From the Noble Friends “Daffney” hebben moeten laten gaan. Daffney heeft de eerste jaren van haar leven in Engeland gewoond, maar wegens omstandigheden moest er toen een goed huis voor haar gevonden worden. Hoe mooi was het dat Hilda & Diana haar toen in huis hebben genomen, nadat zij iets eerder afscheid hadden moeten nemen van haar broer Grover. Een gouden mandje vanaf het moment dat zij weer terug was in Nederland, waar ze met open armen ontvangen werd. Wij wensen Hilda & Diana en het hele gezin heel veel sterkte met het gemis van hun grote knuffelkont.


21-11-2022

Vandaag vieren ons mooie meisje Twinkle Star “Meghan” en haar broers/zusjes van het T-nest hun 3e verjaadag. Dat wordt voor onze Meghan een lekker gebakje om te vieren en een rondje door haar favoriete losloopgebied, waar ze vol op zoek kan naar de fazanten. We wensen natuurlijk Bosse, Taran, Darryl, Spock, Bronte, Tess, en Raya ook een heerlijke dag vol verwennerijen toe. Dat een ieder nog maar lang mag genieten van hun mooie leventjes.


20-11-2022

Vandaag viert ons R-nest hun 6e verjaardag. Wij wensen Roselyn, Semmy, Fenna, Jersey, Roelien, Luna, Chloë, Aafke, Tom, Remi en Max een hele mooie dag toe met heel veel verwennerijen en hopen dat jullie allemaal nog heel lang mogen genieten van en met jullie families.


07-11-2022

Gisteren zijn wij met onze jongste telg Twinkle Star From the Noble Friends “Meghan” naar de internationale tentoonstelling Bleiswijk geweest, waar
de heer Marijn van Iersel alle Setters keurde. In de openklas behaalde onze dame een mooie 1 uitmuntend, het CAC/IB en wat we nooit verwacht hadden
koos hij haar ook uit als Beste van het Ras. Wat een prachtig resultaat, waar we enorm trots op zijn!


31-10-2022

Vandaag zijn we met onze jongedame Twinkle Star From the Noble Friends “Meghan” naar de internationale tentoonstelling te Leuven (BE) geweest.
Voor haar een allereerste ervaring in een grote hal, veel honden (en geblaf) en veel mensen en dat was best indrukwekkend en spannend.
Ze heeft haar best gedaan in de showring en behaalde een mooie 2 uitmuntend in de openklasse bij mevr. Patsy Hollings (GB).

Ook haar mooie broer Twice As Nice From the Noble Friends “Bosse” was vandaag van de partij en hij liet zijn zus even zien hoe het moest :-).
Hij behaalde een 1 uitmuntend in de openklasse, maar werd ook Beste Reu (waarmee hij ook een kwalificatie voor Crufts 2023 heeft behaald), daarna werd hij ook Beste v/h Ras. Later op de dag mocht Marcella hem showen in de keuring van rasgroep 7 en werd hij ook nog eens Beste van Rasgroep 7!! Uiteindelijk werd hij 9e Best in Show. Een prachtig resultaat voor de knappe jongen.


Links: Twinkle Star From the Noble Friends “Meghan”  / Rechts: Twice As Nice From the Noble Friends “Bosse”

Meghan & Bosse


16 oktober 2022 

Vandaag organiseerde Gordon Setter Vereniging Nederland eindelijk de Jongehondendag weer, door corona hebben zij deze een tijdje uit moeten stellen.
Vandaar dat deze editie ook alle nesten van het jaar 2016 t/m 2020 uitgenodigd waren. Voor ons waren dat dus ons R-nest, S-nest en T-nest. Jammer genoeg was de animo deze keer niet heel groot, konden veel mensen (wellicht ook) niet en door verschillende omstandigheden konden enkele, die wel ingeschreven waren alsnog niet komen. Wat dus resulteerde in 1 nakomeling van het R-nest (van de 11 pups), 1 nakomeling van het S-nest (van de 9 pups) en 2 nakomelingen van ons T-nest (van de 8 pups). Ondanks dat was het een geslaagde dag, leuk om deze nakomelingen weer terug te zien en ook andere fokkers / bekende. Op facebook kunt u de foto’s bekijken van deze dag, klik hier 


13-10-2022

Bij deze weer even wat updates… het is alweer even geleden.

Op 9 oktober jl. vierde ons O-nest hun 10e verjaardag alweer!!
Wij feliciteren Charley, Quinty, Sun, Noera en Finlay van harte en hopen dat jullie allemaal maar weer heerlijk verwend zijn

De zusjes Patoux en Dieke kijken vast met de rest van de familie over jullie vanaf de regenboogbrug.

============================================================================================================

Op 7 augustus kregen wij het droevige nieuws dat Kansas Rose From the Noble Friends “Jara” op de leeftijd van bijna 13 jaar de regenboogbrug over is gegaan. Haar lichaam was op en dan is het meeste liefdevolle wat je kunt doen voor je beste maatje deze nog meer pijn besparen. We wensen haar eigenaresse Marja heel veel sterkte met het gemis van haar lieve vriendinnetje. Ze zal zeker een leegte achterlaten.  Rust zacht lieve Jara.


29-08-2022

Vandaag vieren de kids van ons U-nest hun 1e verjaardag, wat vliegt zo’n jaar toch snel voorbij. Wij wensen Bono, Taylor, Charlie, Timber, Ethan, Harry, Scout, Nox en Maybel een hele fijne verjaardag toe met heel veel extra verwennerijen.


22-08-2022

Vandaag ontvingen we het droevige nieuws dat de knappe oude man I Have A Dream From the Noble Friends “Buddy” over de regenboogbrug is gegaan.
Zijn eigenaren moesten helaas de moeilijke beslissing nemen om hem te laten gaan, omdat ondanks dat hij in zijn hoofd wellicht nog een jonge hond was zijn lichaam toch echt op was. De lieve mooie Buddy heeft een prachtig leven vol liefde en goede zorgen geleid en de prachtige leeftijd van 15 jaar, 6 maanden en 20 dagen oud bereikt. Rust zacht lieve Buddy!  We wensen zijn baasjes heel veel sterkte met het gemis van hun maatje.


12-07-2022

Op zondag 14 augustus organiseert Gordon Setter Vereniging Nederland de jongehondendag. Deze wordt gehouden op het terrein van Manege Fjordhest Gard te Hoenderloo. De jongehondendag is een dag waarbij een heel nest, zowel moeder als vader (indien mogelijk) uitgenodigd worden, welke dan per nest door een keurmeester worden bekeken. Iedere hond ontvangt een keurverslag. Deze dag is voor jullie als eigenaar leuk om broers/zusjes terug te zien en voor de rasvereniging een goede manier om de ontwikkeling van het ras te zien.

Als het goed is heeft iedereen van ons R-nest, S-nest en T-nest een uitnodiging ontvangen. Is dit niet het geval dan horen we het graag en zorgen we dat je deze alsnog ontvangt. We zouden het super leuk vinden om weer velen van jullie te mogen begroeten.

 
Inschrijven is het makkelijkst via de website https://gordonsettervereniging.nl/jongehondendag-inschrijfformulier/

02-07-2022

Prachtig nieuws vanuit Utrecht waar Twice as Nice “Bosse” met zijn baasjes naar de internationale tentoonstelling “de Utrecht” was.
Hij behaalde een mooie 1 uitmuntend in de openklas, beste reu en als kers op de taart ook nog eens beste van het ras. Later in de keuring van rasgroep 7 werd hij ook nog geselecteerd bij de zes beste van de groep. Van harte gefeliciteerd aan zijn eigenaren, wij zijn super trots op Bosse en jullie.


25-06-2022

 

Vandaag vieren de kids van ons K-nest hun 13e verjaardag. Wij wensen Moragh, Milo, Lupo, Jara en Lola een hele fijne verjaardag toe
met extra veel verwennerijen, want dit is toch wel een prachtige leeftijd. Jullie broers/zusjes Luca, Scott, Zwieber, Jake, Isis en Kathy feesten mee vanaf de regenboogbrug met de rest van de familie.


19-09-2022

Vandaag met onze Twinkle Star “Meghan” naar de clubmatch van de NGSC geweest. Voor haar de tweede show van haar leven,
Ondanks dat ze het hele showen en al die vreemde honden (waarvan veel het ook spannend vinden) best spannend vond heeft ze het keurig gedaan. Ze bleef netjes staan tijdens het grondig keuren van de Ierse keurmeester Martin Falsey en kreeg een mooie 2 uitmuntend in de fokkersklas met een mooi verslag.

Ook haar broers Tartan Tiger “Taran” en Twice as Nice “Bosse” waren vandaag van de partij. De beide heren kregen een mooie 3 uitmuntend (Taran) en 1 uitmuntend (Bosse) in de openklas van de keurmeester.


21-05-2022

Vandaag werd na 2 jaar van afzeggingen de kampioenschapsclubmatch van Gordon Setter Vereniging Nederland weer gehouden in Apeldoorn.
Net als vorige jaren met de Engelse Setters en Pointers en dit jaar waren ook de Ierse Setters van de partij, alles onder de vlag van de Britse Staande Hondenshow.

We hadden onze Kenna en Meghan ingeschreven, maar omdat Kenna wat mank liep hebben we haar lekker thuis gelaten.
Voor onze Twinkle Star “Meghan” was het de allereerste show in haar leven en dat was best spannend. Zoveel andere honden, waarvan een groot deel net als haar compleet nieuw in de show scene waren.  Maar al met al heeft ze het keurig gedaan en heeft ze een mooie 3e uitmuntend, met mooi keurverslag van keurmeester Jill Dixon (Wallbank, UK), in de fokkersklasse behaald. Trots op onze mooie jongedame.

Ook trots zijn we op haar broer Tartan Tiger “Taran” die eveneens een mooie 3e uitmuntend behaalde in de openklas. Hun broer Twice As Nice “Bosse” deed het zelfs nog beter. Hij behaalde een prachtige 1e uitmuntend in de openklas, ging daarna door voor Beste Reu, Beste van het Ras en aan het eind van de dag de kers op de taart…. Best in Show. Een ongelofelijk resultaat van deze prachtige jongeman, waar wij als fokker natuurlijk enorm trots op zijn. Van harte gefeliciteerd aan de eigenaren van deze mooie jongens!

 


09-05-2022

Vandaag droevig nieuws ontvangen over de mooie lieve Macgyver From the Noble Friends “Gus”.
Zijn familie heeft hem vandaag moeten laten inslapen om hem verder lijden te besparen. Het is de meest liefdevolle, maar pijnlijke beslissing die je als hondeneigenaar moet maken. Hij heeft een prachtig leven gehad met zijn 11 mooie jaren en 3 maanden. Het verdriet en gemis is groot en we wensen zijn familie dan ook enorm veel sterkte toe. Rust zacht lieve Gus.


07-05-2022

Vandaag viert ons N-nest hun 10e verjaardag alweer. Wat vliegt de tijd!
Wij wensen Noble, Charlie, Hendrix, Marlon, Flynn, James, Nikita, Daffney, Beau en Terra een hele mooie verjaardag toe met extra veel verwennerijen.
Dat jullie nog maar vele mooie jaren in goede gezondheid mogen genieten.


06-04-2022

Vandaag viert onze knappe dame Queen of Joy “Kenna” haar zevende verjaardag alweer.. het voelt als de dag van gisteren dat zij en haar nestgenoten van het Q-nest geboren zijn. Hoe kan het toch dat die zeven jaar voorbij gevlogen lijken te zijn. Van harte gefeliciteerd ook aan Murphy, Bailey, Kai, Scott, Flynn, Luna, Donna, Scottie en Poem! Dat jullie maar heerlijk verwend worden en nog vele mooie jaren met jullie baasjes mogen beleven.


16-02-2022

Vandaag vieren onze Penny Lane “Zoë” en haar broers en zussen van het P-nest hun 8e verjaardag!! We hopen dat jullie allemaal een mooie dag hebben gehad met extra veel knuffels, koekjes en een mooie wandeling. Natuurlijk wensen we jullie allemaal nog vele mooie jaren in goede gezondheid erbij.


06-02-2022

Vandaag vieren onze Mystic Moon “Lizzie” en haar broers/zusjes van het M-nest hun elfde verjaardag. Ongelofelijk dat het alweer 11 jaar geleden is dat onze grote knuffelbeer is geboren. Alle broertjes en zusjes van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag. We hopen dat jullie allemaal extra verwend zijn en dat jullie allemaal nog vele verjaardagen mogen vieren.


02-02-2022

Vandaag zou onze oude dame Indigo Girl “Willow” haar 15e verjaardag vieren. Helaas heeft ze dat net niet mogen halen.
Maar haar broers I Have A Dream “Buddy” en I’m Handsome “Claymore” (voor zover bekend) wel. Wij wensen ze natuurlijk
een super verwendag toe vandaag, want 15 jaar voor een Gordon Setter is toch een mijlpaal. Dat jullie nog maar heerlijk van jullie oude dag
mogen genieten.

Buddy heeft in ieder geval zijn feestje gevierd met party muts en taart was ook onderweg voor hem 🙂

De rest van de nestgenootjes kijken vast allemaal toe vanaf de regenboogbrug.


25-01-2022

En toen was het ineens voorbij………… 😪
 
Ik mis je als ik naar de hemel kijk
En de wolken zo zie jagen
Dan denk ik met liefde terug aan jou
Al heb ik nog heel veel vragen
Ik mis je hier op aarde
Ik mis je, het doet pijn
Ik zou nog zo graag heel even
jouw baasje willen zijn
 
Zondag nog heerlijk door het bos gewandeld op jouw tempo, samen met Kenna. Wat genoot je van alle geuren. Toen werd je ineens ziek, bezoek dierenarts, prikje tegen misselijkheid en om je beter te voelen… maar helaas ging het alleen bergafwaarts. Vakantie abrupt afgebroken, terug naar huis en eigen dierenarts.. daar aangekomen had je het al opgegeven. Nu uit je lijden verlost en richting de regenboogbrug. Weer samen met je moeder, grote vriend Troy en vele anderen.
 
Wat hadden we graag je 15e verjaardag gevierd volgende week 💔
 
Indigo Girl From the Noble Friends “Willow”
02-02-2007 ~ 25-01-2022

04-01-2022

Wij hebben voorlopig geen fokplannen, maar mocht u interesse hebben in een Gordon Setter pup willen wij u graag wijzen op
een aankomend nestje bij kennel Wild Emeralds van fokster Mareike Ritz, te Bochum (Duitsland).

Zij verwacht omstreeks 6 februari pups van de knapperd Twice as Nice From the Noble Friends “Bosse” uit ons T-nest.
Heeft u interesse neemt u dan contact met Mareike Ritz op via E-mail: wild-emeralds@web.de of neem een kijkje op haar website
https://www.wildemeralds-gordon-setter.de/


01-01-2022

Voor iedereen een heel mooi nieuwjaar gewenst, met hopelijk een goede gezondheid voor allen.
Hopelijk dit jaar weer wat meer mogelijkheden om elkaar te zien, wat meer gezelligheid met elkaar.

Zoals Toon Hermans ooit zei:

Denk iets goed en denk iets lekkers
Denk iets geks of nog iets gekkers
Denk iets aardigs, denk iets liefs
maar hoe dan ook iets positiefs!

Veel geluk en goede gezondheid in 2022!

 

 

 

Wilt u nog meer van onze hondjes zien, volg ons dan op facebook en/of instagram

20-12-2021

Fijne Kerstdagen

Kerstmis herinnert ons er altijd aan dat er niets kostbaarder en speciaals is dan het leven en dat we het met Kerstmis ten volle moeten vieren. Deze dagen staan ​​in het teken van het doorbrengen van goede en gelukkige tijden met de mensen van wie je houdt en dat is hoe we het moeten vieren, zelfs in tijden van Covid. Wij wensen jullie allemaal een kerst vol geluk en plezier toe. Moge deze kerst ons allemaal met positiviteit en kracht overladen om de uitdagingen aan te gaan waarmee dit Coronavirus ons nog steeds stelt.


21-11-2021

Vandaag vieren onze Twinkle Star “Meghan” en haar broers/zussen van het T-Nest hun 2e verjaardag. Wij wensen Taran, Bosse, Spock, Darryl, Tess, Bronte en Raya een super verjaardag toe met veel extra verwennerijen. Dat jullie allemaal maar heel lang mogen genieten van het leven.


20-11-2021

Vandaag vieren de kanjers uit ons R-nest hun 5e verjaardag. Wij wensen Tom, Remi, Max, Roselyn, Semmy, Jersey, Fenna, Roelien, Luna, Aafke en Chloë een hele fijne verjaardag toe met extra veel knuffels, een lekker wandeling en natuurlijk een lekkere snack als verwennerij. Dat jullie nog maar heel veel mooie verjaardagen mogen vieren.


05-11-2021

Vandaag is ons laatste pupje van het U-nest vertrokken met haar nieuwe eigenaresse en is ons huis weer een stuk stiller.
We wensen iedereen heel veel plezier en geluk met hun nieuwe aanwinst.


22-09-2021

Onze pups zijn inmiddels 3,5 week oud en groeien lekker door. Ze genieten inmiddels van hun speelren met een keus aan speeltjes.
De tandjes zijn deels door, dus het bijten is begonnen, in mams, de speeltjes en natuurlijk elkaar 🙂  Ook genieten ze nu meerdere malen per dag
van hun verse vlees maaltijden met een beetje volle geitenmelk erbij, naast hun geslurp bij mams.

We hebben de foto pagina bijgewerkt (klik hier) en nu ook de video pagina aangemaakt (klik hier). Veel kijkplezier!


15-09-2021

Inmiddels zijn onze pups 2,5 week oud en groeien ze lekker door. De oogjes en oortjes zijn open, dus er komt steeds meer interactie met elkaar.
Ze zijn inmiddels naar de woonkamer verhuisd, waar we deze week de speelren voor ze gaan opbouwen. Dan krijgen ze meer ruimte en een keur
aan speelgoed om van te genieten en leren. Dan is ook het bezoek welkom om te komen knuffelen en kennis maken met de kleintjes.

We hebben op onze facebook- en instagram pagina al wat foto’s en filmpjes geplaatst, maar nu dan ook de website bijgewerkt.
Voor foto’s van de afgelopen weken kun je nu hier klikken. De filmpjes volgen z.s.m.


29-08-2021

Hoera! De pups van onze Kenna en de knappe Butch zijn geboren

Kenna is de trotse moeder van 9 flinke pups, 6 reutjes en 3 teefjes (allen besproken). Met mams en haar kids gaat het goed.
We hebben na een lange nacht en dag even wat slaap ingehaald en kunnen er allemaal weer tegenaan. Kenna is weer druk bezig met haar kids te poetsen, verzorgen en in de gaten aan het houden. De komende weken is het rust voor haar en haar pups, vanaf ongeveer 3 weken verhuizen ze naar de grote speelren in de woonkamer. Klik hier voor meer informatie over dit nest.

De meest recente foto’s en video’s zijn altijd te volgen via onze facebook en/of instagram pagina.


02-08-2021

Een aantal weken geleden zijn wij met onze Kenna naar België gereden voor een date met de knappe Celtic Carbon Kochanej Emilki ‘Butch”.
We hadden al wel het vermoeden dat deze date een succes is geweest, maar voor de zekerheid laten we toch altijd een echo maken. En ja hoor… mevrouw is zeker weten drachtig. Dit wordt het allerlaatste nestje van onze mooie dame. Voor meer info over ons aankomende nestje, klik hier .

<


13-07-2021

Vandaag kregen wij het trieste bericht te horen dat Karin & Marin hun geliefde maatje NY Yankee “Nyo” hebben moeten laten gaan om hem verder lijden te besparen. Het is de meest moeilijke beslissing, die je als honden eigenaar moet maken, maar ook de meest liefdevolle voor je maatje. Wij wensen ze heel veel sterkte toe met het gemis van hun grote knuffelkont.


25-06-2021

Vandaag viert ons K-nest hun 12e verjaardag. Mams Willow en wij wensen jullie een hele fijne verjaardag toe Lola, Jara, Moragh, Milo en Lupo.
Dat jullie maar extra goed verwend worden op deze speciale dag 🧡. Pappa Troy en nestgenootjes Isis, Kathy, Scott, Luca, Jake en Zwieber kijken toe
vanaf de regenboogbrug.


23-06-2021

Intens geschokt door dit enorm verdrietige nieuws van de lieve knappe Sloppy Joe From the Noble Friends “Balou“. Deze lieverd was nog geen 3,5 jaar oud en had nog heel wat jaartjes met zijn gezin moeten genieten van het leven, maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Sinds zaterdag ging het ineens verkeerd, medicijnen, onderzoeken en zelfs een spoedoperatie hebben niet mogen baten. Waardoor zijn lieve baasjes de meest moeilijke beslissingen hebben moeten nemen om hem verder lijden te besparen ❤ We wensen zijn baasjes heel veel sterkte toe. Het gemis en verdriet is groot en het zal even duren voor jullie dit een plekje kunnen geven. Voor altijd in jullie hart.


19-05-2021

In de afgelopen weken hebben we droevig nieuws ontvangen van Dhr. Alofsen dat hij op 4 maart zijn geliefde maatje Kissing Ryan “Luca” in heeft moeten laten slapen op bijna 12-jarige leeftijd.

En van Mevr. van der Veer kregen we ook het droevige nieuws te horen dat zij haar geliefde meisje Our Princess “Patoux” heeft moeten laten gaan op 8-jarige leeftijd. Veels te jong natuurlijk om al afscheid te moeten nemen, maar we weten dat ze een heel mooi leven heeft gehad en veel liefde heeft ontvangen en gegeven.

Wij wensen beiden heel veel sterkte met het verlies van hun maatje.


07-05-2021

Vandaag vieren de kids van ons N-nest hun 9e verjaardag. Wat vliegen de jaren toch om!!
Van harte gefeliciteerd aan Nyo, Noble, Charlie, Marlon, Hendrix, Flynn, James, Nikita, Daffney, Terra en Beau. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden vandaag en nog vele mooie jaren van het leven mogen genieten.


06-04-2021

Vandaag vieren onze Queen of Joy “Kenna” en haar nestgenootjes van het Q-nest hun zesde verjaardag. Van harte gefeliciteerd aan allen, dat jullie maar een heerlijke verwendag hebben vandaag en nog vele mooie jaren van het leven mogen genieten.


15-02-2021

Vandaag vieren onze Zoe en haar nestgenootjes van het P-nest hun 7e verjaardag. Jeetje wat vliegt die tijd toch.
We hopen dat jullie allemaal een heerlijke verwendag hebben, net als Zoe , en dat jullie allemaal nog lang mogen genieten
van het leven samen met jullie families.


09-02-2021

Vandaag hebben we de foto albums weer eens bijgewerkt van onze Willow, Lizzie, Kenna en Meghan.

Ook hebben we nieuwe foto’s toegevoegd van Tartan Tiger “Taran“, Twice as Nice “Bosse“, Tom Dooley “Darryl“, Touch of Gold “Tess“, Tiger Lily “Raya“, Sloppy Joe “Balou“,  Sweet Sally “Aimy“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Ruby Star “Semmy“, Rose Royse “Fenna“, Rain Riannon “Chloe“, Raza Dazzle “Luna“, Ramblin Rose “Jersey“, Rising Moon “Roelien“, Molly Malone “Islay“, Mr. Magoo “Goofy“, Magic Morgan “Saar


06-02-2021

Vandaag viert onze knappe dame Lizzie haar 10e verjaardag.. onze heerlijke lieve tank, zoals ze liefkozend genoemd wordt.
Natuurlijk wordt ze extra geknuffeld vandaag en tja verwend wordt ze eigenlijk iedere dag wel hier in huis 🙂

Van harte gefeliciteerd aan al haar broers en zusjes van het M-nest.. dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden en nog heel veel mooie verjaardagen mogen vieren met jullie families.


02-02-2021

Ons mooie meisje Willow is 14 jaar geworden, inmiddels overgrootmoeder van de jongste in huis. Het gaat nog goed met haar. Zij geniet nog van haar wandelingen hier in de buurt of op vakantie. Haar geest wil alleen vaak verder dan haar lichaam aan kan, dus liever wat vaker maar korter naar buiten. Haar zicht wordt iets minder als het donkerder is/wordt maar haar neus werkt daarentegen overuren 😁 ze leeft voor eten.. wat dan ook. Rond etenstijd laat ze altijd van zich horen, zodat je niet vergeet wat voor tijd het is en als ze iets ruikt of door hebt dat je met eten bezig bent (al dan niet bedoeld voor honden) staat ze bij je. Lekker ding ❤.

Ook van harte gefeliciteerd aan haar broers Buddy en Claymore die (voor zover wij weten) ook deze mooie dag nog mogen vieren.


06-01-2021

Zijn we toch compleet vergeten om ons L-nest met hun 11e verjaardag te feliciteren. De vijf prachtige jongens, geboren op 1 januari 2010.
Helaas zijn drie ervan inmiddels al overleden, maar Lance en Floris (al weten we dat niet zeker, daar we niets meer van hem en zijn familie horen) hebben deze dag nog wel mogen vieren. De twee heren zijn dus al op leeftijd en hebben al een mooi leven achter de rug. Natuurlijk hopen we dat ze nog even verder mogen genieten samen met hun families.


01-01-2021

Een heel mooi nieuw jaar gewenst voor iedereen. Hopende kunnen we dit jaar een beetje terug naar “ons bekende normaal” waarin we dierbaren kunnen knuffelen, weer dichtbij bij elkaar het leven vieren, gezellig uit eten of genieten van het mooie weer op een gezellig terras, een avondje lachen in het theater, een film bekijken op een groot bioscoopscherm, genieten van prachtig muziek tijdens een concert of festival.. het waren dingen, die we voor lief namen. Simpelweg met vrienden en familie, met en bij elkaar genieten van de mooie dingen. Laten we hopen dat dit niet al te lang meer op zich wachten.

Helaas ook triest nieuws om te melden…

Op 30 december 2020 heeft de familie Neher/Rodenhuis afscheid moeten nemen van hun geliefde maatje Kinky Cowboy From the Noble Friends “Zwieber“. Helaas ging zijn gezondheid snel achteruit sinds eind november en bleek dat hij een lekkende hartklep had. Om hem verder lijden te besparen hebben ze deze moeilijke, maar voor hem liefdevolle beslissing genomen.

 

 

 

 

30-12-2020

Nu het einde van 2020 nadert kijken we vol verwachting naar het nieuwe jaar. Hopende dat 2021 ons weer meer vrijheden gunt, 
zodat we weer met elkaar dingen kunnen ondernemen. In ieder geval wensen wij iedereen een heel mooi, gezellig, leuk, vooral positief en gezond nieuw jaar toe! 


28-12-2020

Tijdens onze vakantie kregen wij het trieste bericht dat familie Luger hun geliefde Jukka moest laten inslapen. 
Ook via deze weg wensen wij ze nog veel sterkte met het gemis van hun lieve Jukka. 


26-12-2020

Vandaag viert ons S-nest hun 3e verjaardag. Wij wensen Finn, Wilson, Jack, Balou, Joe, Skylar, Aimy, Luna en Bracken een geweldige dag toe met veel knuffels, een lekker verjaardagsbot en natuurlijk een heerlijke wandeling. Dat jullie nog maar vele mooie jaren mogen genieten met jullie families. 

 

Aangezien alle activiteiten stil liggen, waaronder de honden tentoonstellingen, heeft onze jongedame Twinkle Star From the Noble Friends “Meghan” dus nog geen stap in de ring kunnen zetten. Op zich vinden we dat helemaal niet zo erg, want het is ook wel weer fijn om gewoon heerlijk met ze bezig te zijn en ze op hun gemak te laten uitgroeien.  Omdat er dus geen shows/tentoonstellingen georganiseerd kunnen worden, zijn er nu op facebook diverse initatieven voor online/virtuele shows waar je je hond voor kunt aanmelden. De meeste gratis, sommige vragen een kleine prijs voor deelname of vragen donaties voor een goed doel. 

Afgelopen weken hebben we daarom Meghan ingeschreven voor twee online shows met best leuke resultaten. Natuurlijk is het heel anders als een normale show, want nu wordt er enkel aan de hand van een foto een beoordeling gemaakt. Maar goed .. we vinden het toch leuk om even te melden.

Bij de Christmas Charity Fun Online show, waar we meededen in de Virtual Championship Show, kreeg ze een mooie 2e plaats van keurmeester Jane Osborn (Boyers kennel, GB) in zowel Junior als Yearling class.
 
En bij de Canarias Online show 2020 Christmas Edition werd ze zelfs Beste Jeugdhond van het Ras en Beste Jeugdhond in Rasgroep 7, gekeurd door Mr. Antonio Plaza Reyes.
 

25-12-2020

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen toe. Maak er mooie dagen van en geniet van de simpele dingen. 


17-12-2020

Deze week hebben we prachtig nieuws ontvangen van de Raad van Beheer…  drie pups uit ons T-nest (nou ja pups) zijn voor HD geröntgend en hebben hun uitslag binnen gekregen.  Ons eigen meisje Meghan en haar twee broers Bosse en Taran. 

Twinkle Star From the Noble Friends “Meghan” HD A
Twice as Nice From the Noble Friends “Bosse” HD A
Tartan Tiger From the Noble Friends “Taran” HD A

We zijn natuurlijk heel blij met deze mooie gezondheidsuitslagen. 

Tevens nieuwe foto’s toegevoegd van Twinkle Star “Meghan“, Twice as Nice “Bosse“, Tartan Tiger “Taran“, Tom Dooley “Darryl“, The Scotsman “Spock“, Tiger Lily “Raya” en Touch of Gold “Tess“. 


21-11-2020

Vandaag vieren onze Meghan en haar broers/zusjes van het T-nest hun 1e verjaardag. Wij feliciteren Bosse, Taran, Darryl, Spock, Raya, Tess en Bronte met hun speciale dag en wensen jullie heel veel extra verwennerijen toe. Dat jullie er maar een feestje van maken met jullie families. 


20-11-2020

Vandaag viert ons R-nest hun 4e verjaardag. Wij wensen Tom, Remi, Max, Roselyn, Semmy, Fenna, Jersey, Aafke, Roelien, Luna en Chloë een heerlijk dag vol met extra verwennerijen toe. Dat jullie nog maar heel veel mooie en gezonde jaren met jullie families mogen beleven. 


09-10-2020


Vandaag viert ons O-nest hun 8e verjaardag. Wij feliciteren Quinty, Charley, Patoux, Sun, Noera en Finlay met hun verjaardag en wensen ze een geweldige dag toe met veel extra knuffels, een lekkere kluif en wandeling. En natuurlijk hopen we dat jullie allemaal nog vele jaren mogen genieten van jullie mooie leventjes.  Zusje Dieke kijkt toe met de rest van de familie vanaf de regenboogbrug. 


30-09-2020

Na lang zoeken, stambomen bekijken, wikken en wegen hebben we de knoop doorgehakt en de keuze gemaakt welke reu we voor ons laatste nestje met Kenna gaan gebruiken. We hebben onze ogen laten vallen op een prachtige reu geboren in Polen, nu woonachtig in Belgie, met een mooie stamboom. Celtic Carbon Kochanej Emilika “Butch” is een reu, die Marcella zelf ook geshowed heeft vorig jaar. Een reu die zijn sporen in de showring en in de jachtvelden verdiend heeft, die goede gezondheidsresultaten heeft en bovenal een geweldig karakter.  De planning staat voor volgend jaar, maar wanneer precies kunnen we nog niet aangeven (e.e.a. heeft ook te maken met hoe de corona situatie ontwikkeld). Meer informatie klik hier 


25-06-2020

 

Vandaag viert ons K-nest hun 11e verjaardag alweer.. ongelofelijk dat de eerste pups van onze Troy in onze kennel alweer 11 jaar geleden geboren zijn. Wij wensen ze allemaal natuurlijk een geweldige dag toch met heel veel knuffels en extra veel lekkers, want dat verdienen ze. Daarnaast hopen we dat ze nog vele verjaardagen mogen vieren. 


24-05-2020

Vandaag de foto albums weer eens bijgewerkt van onze nakomelingen, namelijk van:
Indian Joe “Jelle“,  Kind Melody “Lola“, Mr. Magoo “Goofy“, Magic Morgan “Saar“, None So Sweet “Flynn“, Naughty Nick “Hendrix“, Nova Star “Charlie“, Nice and Wise “Noble“, Nina Simone “Terra“, Neneh Cherry “Daffney“, Purple Heart “Toran“, Quick Silver “Kai“, Quiz Master “Scott“, Qutie Pie “Donna“, Que Sera Sera “Luna“, Rain Riannon “Chloë“, Roaring Lion “Tom“, Ruby Star “Semmy“, Rosy Rosalyn “Roselyn” Rose Royse “Fenna“, Ramblin Rose “Jersey“, Rising Moon “Roelien“, Sir Oliver “Finn“, Summer Belle “Bracken“, Sparkling Jo “Luna“, The Scotsman “Spock“, Tartan Tiger “Taran“, Twice as Nice “Bosse“, Tom Dooley “Darryl“, Tiffany Rose “Bronte“, Tiger Lily “Raya“, Touch of Gold “Tess“. 


07-05-2020

Hiep hiep hoera.. vandaag is ons N-nest 8 jaar oud!!
Van harte gefeliciteerd aan Nyo, Noble, Charlie, Hendrix, Marlon, Flynn, James, Daffney, Nikita, Beau en Terra. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden door jullie lieve families, extra lange wandeling, extra knuffels en een heerlijke kluif (of taart) als bonus. Geniet van jullie mooie dag en we wensen jullie er nog velen als deze bij.

Broer Grover kijkt vast vanaf de regenboogbrug over jullie uit met de rest van de familie.


03-05-2020

Whoehoee… het is officieel!! Ons knappe meisje Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” is Internationaal Show Kampioen. 


01-05-2020

Vandaag het trieste bericht ontvangen van familie de Bresser dat zij afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde Jerry Lee “Boyd” vandaag. Jammer genoeg had hij een tumor gekregen bij zijn hart, waardoor hij pijn leed en dat hebben ze hem verder willen besparen. Boyd is 12 jaar en 2 maanden geworden en heeft een leven vol met liefde geleefd. Wij wensen de familie de Bresser heel veel sterkte met het verlies van hun maatje. 


12-04-2020

Fijne paasdagen gewenst! 


07-04-2020

Vandaag het trieste bericht dat Indiana Joe From the Noble Friends “Jelle” naar de regenboog brug is gegaan.,
op de respectabele leeftijd van 13 jaar en 2 maanden. Wij wensen familie de Smet heel veel sterkte met het verlies van hun maatje. Rust zacht Jelle aan de andere kant van de regenboog.


06-04-2020

Vandaag vieren onze Kenna en haar nestgenootjes van het Q-nest hun 5e verjaardag.  Van harte gefeliciteerd aan Luna, Scottie, Poem, Donna, Murphy, Bailey, Kai, Scott en Flynn van ons en hun zus Kenna. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend zijn en nog vele mooie verjaardagen mogen vieren. 


12-03-2020

Afgelopen week was het dan zover, ons laatste meisje Tiffany Rose “Bronte” is vertrokken naar haar liefdevolle huisje in Schotland.  We wensen Eileen heel veel plezier en geluk toe met haar nieuwe aanwinst in de Somerled kennel.  We weten zeker dat Bronte het prima naar haar zin zal hebben met de andere honden en de ruimte en natuur. 

De foto albums van de pups zijn nu ook in orde gemaakt, zie de puppy pagina klik hier 


02-03-2020

Vandaag het trieste bericht gehoord dat de familie van Weelden afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde maatje It’s Magic “Gordon“. Hij is zelf rustig ingeslapen (ouderdom) afgelopen week, slechts een paar weken na zijn 13e verjaardag. We wensen de familie van Weelden heel veel sterkte met het gemis van Gordon. Hij heeft een prachtig leven gehad bij jullie en de laatste paar jaar nog samen met zijn grote vriend Scott, die hem vast ook zal missen. 


16-02-2020

Vandaag vieren onze Zoë en haar nestgenootjes van het P-nest hun 6e verjaardag. Wij wensen iedereen een hele fijne dag toe met lekker veel knuffels, lange wandeling en natuurlijk extra veel lekkers. Dat jullie allemaal heerlijk mogen genieten en nog vele mooie jaren mogen beleven met jullie families. 


15-02-2020

Vandaag viert ons J-nest hun 12e verjaardag. We wensen Boyd, Duke, Bo, Joy en Jukka een hele fijne dag toe met extra veel verwennerijen en hopen dat jullie nog een mooie tijd mogen genieten van het leven. Jullie broers kijken vast toe vanaf de Regenboogbrug met de rest van de familie. 


06-02-2020

Vandaag vieren onze Lizzie en haar broers/zusjes hun 9e vejaardag alweer. Wij zullen ons meisje natuurlijk weer extra verwennen en hopen nog lang van haar te mogen genieten. Wij wensen al haar broers en zusjes een hele fijne dag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie allemaal nog vele verjaardagen mogen vieren met jullie familie. 


02-02-2020

Vandaag vieren onze Willow en haar broers/zusjes van het I-nest hun 13e verjaardag. Wij zullen haar natuurlijk nog eens extra verwennen en wensen al haar broers en zusjes een hele mooie dag toe. Dat jullie allemaal heerlijk mogen genieten. 


24-01-2020

Onze pups zijn inmiddels 9 weken oud en de meeste zijn vorige week al vertrokken met hun nieuwe eigenaren.
Natuurlijk wensen wij ze allemaal heel veel plezier en geluk met hun nieuwe aanwinsten in de familie.


12-01-2020 

Triest bericht vandaag over Keen Xplorer From the Noble Friends “Jake“. Gisteravond heeft zijn eigenaresse moeten beslissen hem in te laten slapen, nadat hij een 2e maagkanteling had gehad. Van de eerste maagkanteling enkele maanden geleden was hij net goed hersteld, maar helaas was het deze keer te zwaar voor hem. Jake zal enorm gemist gaan worden, hij laat een groot gat achter bij zijn familie. Wij wensen Marjolein en familie heel veel sterkte met het gemis van hun allergrootste vriend. 


01-01-2020

Vandaag een nieuw filmpje toegevoegd van onze deugnietjes, klik hier 

 

We wensen iedereen een nieuw jaar
bruisend en sprankelend,
stralend en schitterend,
gezond en gelukkig,
zorgeloos en prachtig 2020!

 

29-12-2019

Vorig weekend is onze goede vriendin Sabine van der Eijk op puppybezoek geweest en jippie zij had haar camera mee.
Gelijk dus een leuke fotosessie gedaan, waarvan een deel van de foto’s zijn toegevoegd aan hun pagina (klik hier).


26-12-2019

Vandaag viert ons S-nest hun 2e verjaardag! Wij wensen Aimy, Bracken, Luna, Skylar, Balou, Finn, Wilson, Jack en Joe een heerlijke verjaardag toe. Dat jullie maar weer heerlijk verwend worden vandaag en alle andere dagen.


23-12-2019

Als ik een wens voor je kon wensen,
Dan zou het voor vrede en geluk zijn
niet alleen voor nu, maar het gehele jaar door!

Ik wou dat er altijd eten op je tafel lag.
En dat je je de minder bedeelden altijd herinnert.
Mag je altijd de tijd nemen om te delen,
en bedank degenen die met u delen.

Ik wens je tijd, zodat je kunt nadenken
over de zegeningen die je hebt,
en dat je je liefde uitdrukt
voor degenen die je dierbaar zijn.

Dat je je nooit eenzaam zult voelen,
omdat er mensen zijn die om je geven.

Dat je je realiseert:
jij bent speciaal,
jij bent uniek,
je maakt een verschil,
niet alleen met Kerstmis, maar het hele jaar door!

Ik wens dat je gedachten positief zijn,
dat je nooit stopt,
dat je nooit opgeeft,
en dat je blijft leren.

Ik wens dat de liefde, vrede en vreugde van Kerstmis altijd de jouwe is.

(auteur onbekend)

We hebben besloten om het geld dat we normaal aan kerstkaarten uitgeven te doneren aan een goed doel naar keuze, zoals de afgelopen jaren. Dus via deze weg wensen we jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe met heel veel gezelligheid en warmte met familie en vrienden.


22-12-2019

We zijn inmiddels enkele weken verder en onze pups zijn aardig gegroeid. Vorig weekend en dit weekend hebben ze hun toekomstige eigenaren ontmoet en heerlijk geknuffeld. Ze eten inmiddels hun brokjes (geweekt) met veel smaak op, hebben de woonkamer ontdekt om door te rennen en spelen. Het zijn heerlijke deugnietjes aan het worden, maar zo ontzettend lief en makkelijk. Wij genieten volop van ze. We hebben weer wat nieuwe filmpjes en foto’s toegevoegd, klik hier 


09-12-2019

Hier weer even een kleine update over ons 8-tal. Het gaat ontzettend goed met ze, ze groeien heerlijk door. De oogjes en oortjes zijn inmiddels open, ze spelen met elkaar en met de speeltjes die in hun kist liggen. We hebben ze net naar de woonkamer verhuisd en aankomend weekend komen de eerste toekomstige eigenaren op kraamvisite. We hebben de foto’s weer bijgewerkt en ook de filmpjes, klik hier


02-12-2019

Wij hebben het trieste bericht ontvangen dat Jumping Jack “Bentley” helaas over de regenboogbrug is gegaan. Wij wensen Arno en Corien veel sterkte met het gemis van hun geliefde maatje.


01-12-2019

Onze pups zijn inmiddels alweer 11 dagen oud en groeien lekker door. Ze hebben hun geboortegewicht inmiddels verdubbeld.
Hun oogjes beginnen nu ook open te gaan, bij de ene pup al iets verder als bij de ander. We hebben de foto’s en filmpjes weer bijgewerkt, klik hier. Om helemaal bij te blijven kun je ons ook volgen op facebook of instagram.


24-11-2019

Weer nieuwe foto’s en een filmpje toegevoegd van ons achttal, klik hier


22-11-2019

Het gaat goed met onze kersverse mamma en haar pups. Ze drinken allemaal gretig bij mams en groeien zo lekker door.
Er zijn wat nieuwe foto’s van vandaag toegevoegd aan het album van de eerste week en we hebben een stukje gefilmd, klik hier


21-11-2019

Vannacht is onze Kenna bevallen van haar puppies, 4 reutjes en 4 teefjes. Ze is weer volop in haar moederrol en verzorgt ze tiptop. De pups drinken, slapen, drinken, slapen en zo gaat het voorlopig nog wel door…. voor meer informatie, klik hier.
Alle pups zijn besproken.


16-11-2019

Twee weken geleden hebben we met onze Kenna nog een leuke photoshoot gedaan met Faya Fotografie. We wilden graag foto’s in herfstsfeer, dus gingen we natuurlijk het bos is. Hieronder het resultaat van de leuke sessie. Zijn ze niet mooi geworden? 


03-11-2019

Vorige week ontvingen wij het trieste bericht dat Icebreaker “Caelo” is overleden. Na een kort ziekbed heeft de familie Rijkens hem verder lijden bespaard en hem rustig over de regenboogbrug laten gaan. Caelo was 12 jaar en bijna 9 maanden oud geworden en heeft een prachtig leven gehad. Wij wensen de familie Rijkens heel veel sterkte met het verdriet van hun geliefde maatje.


21-10-2019

Hoera pups verwacht!!

Wij zijn vrijdag met onze Kenna bij de dierenarts geweest voor een echo, om te zien of de ontmoeting met de knappe Freddie enkele weken geleden geslaagd was. En jawel hoor… onze Kenna is drachtig en verwacht omstreeks 23 november pups van de knappe Freddie. Voor meer informatie klik hier voor ons te verwachten T-nest.


09-10-2019

Vandaag viert ons O-nest hun 7e verjaardag. Wij feliciteren Quinty, Charley, Sun, Patoux, Noera en Finlay van harte en wensen ze een heerlijke verwendag toe. Hopelijk mogen jullie vele mooie jaren met jullie gezinnen doorbrengen en nog vele verjaardagen vieren.


17-09-2019

Vandaag deze mooie foto ontvangen van onze Kenna, gemaakt door Lisanne Bakker op de IDS Rotterdam 25 augustus 2019.
Mooie herinnering aan een mooie dag, waar zij 1 uitmuntend, CAC, CACIB en BOS heeft gewonnen.


16-09-2019

Vandaag is het een jaar geleden dat wij plotseling afscheid moesten nemen van onze allergrootste vriend, knuffelbeer, knappe vent Troy. Zoveel mooie foto’s, zoveel mooie herinnering, zoveel plezier.. maar wat doet het nog steeds enorm veel pijn om hem te moeten missen.

They say memories are golden, well, maybe that is true. I never wanted memories, I only wanted you. A million times I’ve cried. If love alone could have saved you, you never would have died. In life I loved you dearly, in death I love you still. In my heart you hold a place no one else could fill. If tears could build a stairway and heartache make a lane. I’d walk the path to heaven and bring you back again ~ Today it’s been a year since you’ve passed 💔 our heart isn’t healed yet.


26-08-2019

Afgelopen twee dagen zijn wij met onze jonge dame Kenna naar de Internationale tentoonstelling te Rotterdam geweest.
Een soort van thuis show, want ja we zijn er zo vanaf ons thuisadres. Dus deze keer weer eens voor beide dagen ingeschreven en wat deed ze het goed. Op beide dagen heeft ze een 1 uitmuntend in de Kampioensklas behaald, het CAC, CACIB, Beste Teef en werd ze Best Opposite Sex (BOS). Met twee mooie keurrapporten van de beide keurmeesters. Natuurlijk zijn wij als altijd enorm trots op ons meisje.


13-08-2019

Vinden jullie hem ook niet geweldig deze pastel waterverf karikatuur van onze knappe Multi Ch. Liric Xcaliber “Troy” (links) en zijn mooie dochter Ch. Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” (rechts). Wij zijn er super blij mee en hopen dat de gedrukt op aluminium versie net zo mooi aan de muur zal staan als deze digitale versie op het scherm.


29-07-2019

Op zaterdag 13 juli organiseerde Gordon Setter Vereniging Nederland hun jaarlijkse kampioenschapsclubmatch te Apeldoorn. Wederom samen met de Engelse Setters en Pointers onder de naam Britse Staande Hondenshow. Het was een super gezellige dag, we hadden zon en een beetje regen, maar bovenal heel veel lol en een super gezellige, sportieve sfeer rond de ring. We hadden ditmaal onze Lizzie en Kenna ingeschreven voor de show, die beiden hun beste beentjes hebben voortgezet. Ook was Lizzie d’r broer Goofy aanwezig, zij mochten beiden voor het eerst als veteraan de ring in. En ook kwam Wilson, een zoon van onze Kenna, nog even langs om te kijken. Wat is dat een knappe jongeman inmiddels.

Een geweldige dag met ook nog eens hele mooie resultaten:

Mr. Magoo From the Noble Friends “Goofy” behaalde een mooie 2e plaats met Zeer Goed in de Veteranenklas
Mystic Moon From the Noble Friends “Lizzie” behaalde ene mooie 3e plaats met Zeer Goed in de Veteranenklas

en onze mooie jongste dame Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna” behaalde een mooie 1ste plaats met Uitmuntend in de Fokkersklas, daarna ging zij nog een stapje verder en werd Beste Teef, CAC en Best Opposite Sex.

Jullie zullen begrijpen dat wij zo ontzettend trots zijn op onze jongedame, dochter van onze vorig jaar overleden multi kampioen (maar bovenal intens geliefde) Liric Xcaliber “Troy”. Onze dank gaat dan ook uit naar de keurmeester Jayne Bennett (Jesham kennel, UK).


18-07-2019

Vandaag het trieste nieuws te horen gekregen dat Marian Mommers en haar dochter Kim hun geliefde Happy Girl From the Noble Friends “Evelyn” hebben laten inslapen. Evelyn was ruim 13 jaar en onlangs was er een kwaadaardig gezwel ontdekt en bleek zij ook uitzaaiingen te hebben wat niet meer te behandelen was. Na haar nog een week extra verwend te hebben moesten ze haar voor verder leed besparen. We wensen Kim en Marian heel veel sterkte met dit grote verlies.


25-06-2019

Vandaag viert ons K-nest hun 10e verjaardag!  Wij wensen Moragh, Luca, Milo, Zwieber, Scott, Jake, Lupa, Jara en Lola een hele gezellige dag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie nog maar vele mooie verjaardagen meer mogen vieren met jullie families.


18-06-2019

Op zaterdag 13 juli organiseert Gordon Setter Vereniging Nederland hun jaarlijkse kampioenschapsclubmatch op het mooie terrein van de Apeldoornse Kynologenclub. Voor wie zijn/haar Gordon Setter eens zou willen laten keuren door een Engelse rasspecialist is dit de uitgelezen kans. In een gemoedelijke sfeer een eerste stap zetten in de showring met je hond. De clubmatch is een perfecte gelegenheid., want het is kleinschalig zodat het voor uw hond erg prettig is om te kunnen wennen. Ook kunnen bestuur en organisatie en natuurlijk uw fokker u met raad en daad bij staan op de dag zelf. Iedere ervaren exposant heeft immers ooit voor de eerste maal zijn/haar hond ingeschreven en heeft er na die eerste keer enorm veel plezier in gekregen. Het is dus belangrijk dat die eerste keer ontspannen, gezellig en goed verloopt.

Het is altijd verstandig om van te voren iets van ringtraining te volgen. Zowel u als uw hond weten dan wat de bedoeling is van het showen en bovendien staat u een stuk zelfverzekerder in de ring als u weet wat u kunt verwachten. U kunt deze ringtraining volgen via een kynologenclub bij u in de buurt of de speciale ringtrainingsclubs. Buiten dat het een goede voorbereiding is voor een eerste tentoonstelling is het ook leuk om met uw hond bezig te zijn en is het een prima manier om uw hond/pup te socialiseren.

U leert op ringtraining:
* Uw hond zich te laten betasten door een vreemde.
* Uw hond het te laten accepteren dat een vreemde naar zijn gebit kijkt, of u leert dit zelf te tonen (niet alleen handig voor op show, maar ook voor dierenarts bezoek!)
* De diverse figuren die men moet lopen (rechte lijn, driehoek, rondje).
* Met welk tempo uw hond zijn beste gangwerk laat zien

Maar ook de onervaren shower en hond kunnen op de clubmatch hun eerste stappen zetten. U kunt allereerst al tips vragen bij uw fokker natuurlijk.

De show dag is aangebroken. Probeert u ruim voor aanvang aanwezig zijn zodat uw hond nog even kan wennen voor als u meteen aan de beurt bent. Als u aangekomen bent in de waar de tentoonstelling gehouden wordt mag u zich melden bij het secretariaat, waar u uw ringnummer zult ontvangen. U krijgt daar ook meteen uw catalogus overhandigd waarin u kunt zien in welke volgorde er gekeurd gaat worden. Vervolgens zoekt u een plaatsje op van waar uit u de ring goed in de gaten kunt houden en u de ringmeester goed kunt horen als hij de ringnummers afroept van de honden die aan de beurt zijn. LET OP: u wordt niet gehaald, u dient zelf in de gaten te houden wanneer u aan de beurt bent.

In de ring
Wanneer uw klas de ring in moet (de ringmeester roept de nummers af), let u dan goed op uw hond. In de ring moet de hele klas eerst één of meer ronden lopen, het laagste draagnummer voorop, allen op volgorde. Deze rondjes worden gelopen tegen de wijzers van de klok in, met de hond links van u, dus aan de binnenkant. Op het teken van de ringmeester blijft iedereen staan en moeten de honden één voor één afzonderlijk gekeurd worden. Bent u aan de beurt, probeert u de hond dan op zijn allerbest te tonen: laat hem in natuurlijke houding staan met de zijkant naar de keurmeester gericht. De keurmeester zal de hond goed bekijken, betasten en vervolgens het gebit beoordelen. Verder zal de keurmeester het gangwerk van de hond willen beoordelen. Daarvoor moet hij/zij de hond, die in een matige draf loopt, recht van voren en recht van achteren kunnen zien. De meeste keurmeesters zullen u daartoe in een driehoek laten lopen, zodat zij eerst het gangwerk van achteren, vervolgens van opzij en tot slot van voren te zien krijgen.

De hond moet steeds draven en niet telgangen (eerst twee linkerbenen, dan twee rechterbenen verzetten). Wanneer de keurmeester klaar is met uw hond, dient u weer achteraan de rij aan te sluiten. Als u uw hond tijdens het wachten laat staan, zorg dan dat hij mooi staat. Ook tijdens het keuren van de andere honden kijkt de keurmeester regelmatig de hele klas rond, staat uw hond er dan net heel knullig bij, dan maakt dat geen goede indruk. Duurt het wachten lang, laat u hem dan liever zitten of liggen.

Wanneer alle honden in de klas individueel gekeurd zijn, moet iedereen zijn hond weer mooi laten staan. Nu zal de keurmeester de beste vier honden uit de klas selecteren en vervolgens plaatsen, soms nadat hij de honden opnieuw heeft laten lopen. De keuringen vinden altijd plaats in de catalogus-volgorde; daarbij kunnen de volgende kwalificaties gegeven worden: U (Uitmuntend), ZG (Zeer Goed), G (Goed) en M (Matig). Wanneer de honden in de verschillende reuen-klassen geplaatst zijn, komen de nummers één uit die verschillende klassen tegen elkaar uit (mits Uitmuntend) om uit te maken wie de beste reu wordt. Deze krijgt dan het CAC (kampioenschapsprijs). Vervolgens komt de nummer twee uit de klasse waaruit de CAC-winnaar kwam erbij en wordt uit die honden de reserve-CAC-winnaar gekozen. Daarna gebeurt hetzelfde met de teven. Tot slot komen dan de beste reu en de beste teef tegen elkaar uit om Beste van het Ras (BOB). De kwalificaties die aan baby’s en puppy’s gegeven kunnen worden zijn Veelbelovend, Belovend of Weinig Belovend. De beste baby en puppy van de reuen komen uit tegen de beste baby en puppy van de teven, en ook de winnaar hiervan mag als beste baby van het ras of beste puppy van het ras naar de erering. Hier wordt dan de beste baby en puppy van de show gekozen. Ook gebeurt ditzelfde met de beste jeugd, gebruikshonden en veteranen van het ras.

Wat neemt u mee naar de show?
* kam en/of borstel
* handdoekje om de hond droog te wrijven als het regent
* drinkbak en eten (beloning) voor uw hond.
* gewone halsband en riem.
* showlijn van nylon of dunne leren riem met slipkettinkje of slip-halsband (deze kunt u wellicht ook wel lenen van uw fokker ter plaatse)
* speld om uw catalogusnummer die u in de ring dient te dragen, duidelijk zichtbaar op te spelden. Of een elastiek voor om uw arm.
* stoeltje voor uzelf.
* bench en/of hondendeken.
* uw bevestigingsbrief en dierenpaspoort.
* Indien u deze heeft een partytent of iets dergelijks om u en uw hond(en) te beschermen tegen zon en/of regen.
De show wordt buiten gehouden. Er is eventueel ook een kantine waar u terecht kunt.

Als u gaat inschrijven wensen wij u veel succes en bovenal plezier. Maar welke kwalificatie en plaatsing uw hond ook ontvangt, vergeet niet dat u altijd uw eigen liefste en de mooiste hond weer mee naar huis

Inschrijven kan heel gemakkelijk online via de website www.britsestaandehondenshow.nl


17-06-2019

Onlangs ontvingen wij het trieste bericht van de familie Hoogendoorn dat zij hun geliefde maatje Iron Mike “Bono” hebben moeten laten inslapen. Bono heeft de mooie leeftijd van 12 jaar behaald, maar was nu op dus moesten zij het moeilijk besluit nemen om hem naar de Regenboogbrug te laten gaan. Wij wensen de familie Hoogendoorn veel sterkte toe met het grote gemis.


25-05-2019

Vandaag zijn we met onze Kenna naar de Internationale Hondenshow in Oss geweest waar ze onder de alom gerespecteerde keurmeester Frank Kane uit Engeland een mooi resultaat heeft behaald, namelijk 1 uitmuntend, CAC, CACIB, Best Opposite Sex. Ondanks dat ze in de ring ietwat eigenwijs was, zag hij de kwaliteit van ons meisje. Alleen de zin “excellent breed type” op haar keurrapport maakt ons al zo ontzettend trots. Ook heeft Marcella Kamp. Kilnrae Back in Time “Nalle”  geshowd, die 1 uitmuntend, CAC, CACIB en Best of Breed behaalde.


18-05-2019

Vorige week (11 mei)  was de grote dag dat we Magic Morgan “Dafne” in Duitsland konden oppikken, waar zij ‘s morgens vroeg vanuit Italië aankwam. Om 09.00 uur waren wij ter plekke en daar stond de wagen met onze Italiaanse dame al te wachten. Ze was nog steeds even vrolijk als toen ze hier met 10 weken oud vertrok. Een zeer zelfverzekerde dame, die alles en iedereen super leuk en lief vind. Vanuit Duitsland vertrokken wij weer richting Zuid-Holland waar haar nieuwe familie met smart op onze komst zaten te wachten. Enkele uren later was het moment dan daar en wat is ze met veel liefde ontvangen. Ze ging het huis binnen alsof ze wist dat ze daar thuiskwam. Haar nieuwe speelkameraadje Rising Moon “Roelien” moest nog wel even wennen aan die nieuwkomer, maar na een paar dagen zijn het nu grote vriendinnen. Inmiddels is Dafne door haar nieuwe familie omgedoopt tot Saar.


07-05-2019

Vandaag viert ons N-nest hun 7e verjaardag. Wij wensen daarom Nyo, Noble, Charlie, Marlon, Hendrikx, Flynn, James, Nikita, Beau, Terra en Daffney een hele fijne verjaardag met veel verwennerijen toe en hopen dat jullie nog lang mogen genieten van jullie heerlijke leventje.

We denken natuurlijk ook aan broer Grover, die vast meekijkt vanaf de Regenboogbrug 


24-04-2019

Begin maart hebben we ook voor Nova Star “Charlie” een nieuw huis moeten zoeken, omdat zijn eigenaresse wegens haar gezondheid niet meer voor hem kon zorgen. Met pijn in haar hart heeft zij moeten besluiten om een goed huis voor hem te vinden en wij waren erg blij dat we deze zo snel hebben gevonden. Bij het eerste bezoek klikte het meteen en slechts een paar dagen later is hij verhuisd. Hij woont nu samen met Evelyn (een 12-jarige Gordon dame) waar hij dol op is. Het gaat super goed met hem en de oude eigenaresse kan hem ook nog blijven volgen. Nieuwe foto’s staan in zijn album.

Ook nieuwe foto’s toegevoegd van Jump for Joy “Melo“, Jerry Lee “Boyd“, Maggie Magee “Bonnie“, None So Sweet “Flynn“, Neneh Cherry “Daffney“, Ruby Star “Semmy“, Rosy Rosalyn “Roselyn“, Rose Royse “Fenna“, Rain Riannon “Chloë“, Smilng Sam “Wilson“, Summer Belle “Bracken“.


21-04-2019

Vandaag hebben we met onze Zoë en Kenna meegedaan met de Workshop Mantrailen georganiseerd door Gordon Setter Vereniging Nederland en Vereniging van Liefhebbers van de Engelse Setter in Breda. Kenna vond het weer fantastisch om te doen, zeker omdat zij neefje Daan als vermist persoon mocht gaan zoeken in de heide. Ook Zoë, die dit nog niet eerder gedaan had, deed het super goed. Het is waanzinnig mooi om te zien hoe de dames zo zelfverzekerd met hun neus werken en aan de hand van wat ze ruiken bewuste keuzes maken en de personen iedere keer feilloos weten te vinden. Voor iedereen echt een aanrader om eens te doen met hun hond. Iedere hond ongeacht leeftijd kan dit doen, van pup tot senior. Ook Pretty Lilly “Jaylin” en Rosy Rosalyn “Roselyn” waren aanwezig en beiden dames waren super enthousiast en deden het ontzettend goed.  Hieronder een aantal foto’s van de dames aan het werk.

 


15-04-2019

Terwijl wij in Engeland waren ontvingen wij het trieste bericht dat Richard en Karin hun geliefde grote schotse vriend Jump for Joy “Melo” moesten laten inslapen. Hij kon het gevecht helaas niet winnen nadat een tumor in zijn neus ontdekt werd. Hij heeft een schitterend leven gehad en we weten zeker dat hij intens gemist gaat worden. Wij wensen Richard en Karin heel veel sterkte toe met dit grote verdriet.


14-04-2019

Dit weekend zijn we met Kenna naar Engeland gereden om daar een keer mee te doen met de Kampioenschapsclubmatch van de Gordon Setter Association. We hebben een heel gezellig weekendje gehad in de regio van Warwick. Leuk hotel met een prachtig wandelgebied vlakbij met een hondvriendelijke pub ernaast. De show werd gehouden in het Kennelclub building in Stoneleigh, wat een mooie locatie is. Mooie zaal voor de show en leuke omheinde veldjes eromheen waar de honden nog even los in kunnen rennen.
Op de show heeft Kenna haar beste beentjes voorgezet en dat resulteerde in een mooie 3e plaats in de Openclass, waarbij ze verslagen werd door de Best in Show en Reserve Best in Show honden van die dag. Prachtig resultaat dus voor ons en ons mooie meisje. Hiermee is ze ook gelijk gekwalificeerd voor Crufts 2020.


06-04-2019

Vandaag vieren onze Kenna en haar broers/zusjes van het Q-nest hun 4e verjaardag alweer. Wij wensen Scottie, Luna, Donna, Poem, Murphy, Bailey, Flynn, Kai, Scott en natuurlijk ons eigen meisje Kenna een mooie verjaardag toe. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden met extra knuffels, een groot bot en een extra lange wandeling.


05-04-2019

Zo blij om te laten weten dat er zo snel al een super warm mandje gevonden is voor Dafne. Nu alleen nog transport regelen vanuit Italië via Duitsland (waar wij haar gaan oppikken) en dan door naar haar nieuwe huisje in Nederland. Als alles goed gaat zal ze half mei dan weer terug in Nederland zijn.


03-04-2019

Goed tehuis gezocht voor Dafne

Via Setter Rescue pagina’s op FB zijn wij te weten gekomen dat Magic Morgan From the Noble Friends “Dafne” op zoek is naar een goed liefdevol huis. Uiteraard hebben wij gelijk de huidige eigenaresse gesproken en om opheldering gevraagd, want als fokker zijnde hoor je dit graag zelf en eerst. Daar was e.e.a. verkeerd gelopen qua communicatie doordat een vriendin van haar de Italiaanse Setter Rescue beheert en gelijk aan de slag is gegaan.

Maar goed… Dafne is uit ons M-nest, een zus van onze Lizzie, ze is net 8 jaar geworden. Zij verblijft sinds een aantal jaren bij een Italiaanse fokster. Zij is dol op haar en ze hoeft niet weg, maar ze merkt dat Dafne heel erg graag meer aandacht zou willen dan zij haar kan geven. Dafne is namelijk niet de enige hond in de kennel. Zij gunt haar een huis waar ze heerlijk geknuffeld wordt en languit op de bank en/of op bed mag liggen. Een huis waar ze van haar pensioen mag genieten, na haar show- en fok carrière. Ze is inmiddels gesteriliseerd en verder kerngezond, is enorm lief voor mensen en andere honden en dus dol op aandacht. Ze is opgegroeid met kinderen, dus we verwachten daar ook geen problemen. Ze zal wel weer even moeten wennen aan een leven in huis, want waarschijnlijk zal ze veelal in een kennel verblijven met de andere honden. Maar goed dat is een kwestie van haar de tijd gunnen en haar veel liefde en aandacht geven om te kunnen wennen aan de nieuwe situatie.

Ze verblijft momenteel nog in Italië, maar transport richting Nederland wordt geregeld. Ik zou het zo ontzettend fijn vinden als we hier in Nederland een liefdevol huis kunnen vinden, waar zij nog een aantal mooie jaren kan hebben vol liefde, aandacht en mooie momenten. Ze moet meer van de wereld kunnen zien dan alleen de kennel waar ze nu in verblijft. Dus we hopen zo dat er iemand is die haar dat kan en wil bieden. Neem voor meer info contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 


12-03-2019

Afgelopen week zijn wij met onze Kenna richting Engeland vertrokken om daar deel te nemen aan de grootste hondenshow van Europa, de Crufts. Woensdagochtend vroeg in de ochtend zijn we samen met goede vrienden richting de Eurotunnel gereden, waarmee we de oversteek naar Engeland maakte. De hele reis verliep vlotjes, ondanks de protestacties in Frankrijk, waardoor we mooi op tijd bij ons hotel arriveerden. In de avond zijn we met z’n allen heerlijk wezen eten in een nabijgelegen pub en daarna lekker vroeg ons bedje in. De volgende ochtend moesten we wederom vroeg op, zodat we op tijd in Birmingham arriveerden waar de show ieder jaar gehouden wordt. Het was weer ontzettend leuk om zoveel bekende gezichten te zien en weer even kort met allerlei mensen te kunnen spreken (je komt op zo’n dag altijd tijd tekort daarvoor). Kenna was pas later in de middag aan de beurt, want op zo’n dag worden er bijna 200 Gordon Setters gekeurd. Ze heeft grotendeels van de dag dan ook bij ons op schoot gelegen en heerlijk uitgerust, totdat zij haar best moest doen in de showring. We moesten in de zwaarste klasse, waar ze tegen een aantal hele mooie teven moest concurreren (12 van de 17 inschrijvingen waren aanwezig) en uiteindelijk werd zij toch mooi als VHC (Very Highly Recommended) geplaatst. Een prestatie waar wij enorm trots op zijn, want het is al heel wat als je geplaatst wordt op deze show. De dag erna mocht ze de dag beginnen door lekker los op het grote veld achter ons hotel te kunnen rennen en later op de ochtend heeft ze nog heerlijk gewandeld met haar vriendjes in Worcester. Nog even de stad bezocht en ‘s avonds weer heerlijk genoten van een super gezellige avond in de pub. Zaterdag vertrokken we weer richting huis, waar we de overige dames uit het pension hebben gehaald en ‘s avonds was iedereen weer veilig en wel thuis op de bank. We kijken in ieder geval terug op een paar prachtige en super gezellige dagen.


23-02-2019

Vandaag met onze Kenna een ontzettend leuke workshop gevolgd via Dogpassion, namelijk mantrailen. Dat houdt in dat zij een “vermist” persoon moet zoeken. Ze krijgt een kledingstuk van een persoon onder haar neus en aan de hand van die geur gaat zij op zoek. Zo gaaf om te zien hoe zij de geur in de wind oppakt en uiteindelijk ook de persoon vindt.


16-02-2019

Vandaag vieren onze Zoë en haar nestgenootjes van het P-nest hun 5e verjaardag. Wij wensen Toran, Kenzo, Charlie, Cooper, Pluto, Jaylin, Poppy, Lisa en Kaya allemaal een heerlijk verwendag toe met extra veel knuffels en een lekker groot bot om van te genieten.


15-02-2019

Vandaag viert ons J-nest hun 11e verjaardag!! Wij wensen Melo, Boyd, Bentley, Duke, Jukka en Joy allemaal een prachtige dag toe met veel verwennerijen en hopen dat ze nog een poosje mogen genieten van hun leventje.

Brian, Bo en Storm vieren hun feestje bij de regenboogbrug met hun ouders en andere familie


06-02-2019

Vandaag vieren onze Lizzie en haar nestgenoten van het M-nest hun 8e verjaardag. Wij wensen daarom de zusjes Bonnie, Mimyo, Dafne, Islay en broertjes Gus, Virgil, Goofy en Marvin een hele fijne dag toe met extra veel verwennerijen. We hopen dat jullie nog vele verjaardagen in goede gezondheid mogen vieren met jullie baasjes.

Nieuwe foto’s toegevoegd van Mr. Magoo “Goofy“, Molly Malone “Islay“, Maggie Magee “Bonnie“, Purple Heart “Toran“, Quincy Jones “Murphy“, Ruby Star “Semmy“, Rose Royse “Fenna” en Sweet Sally “Aimy“.


04-02-2019

Op onze puppy planning pagina hebben wij nu de combinatie vermeld, waarvan wij dit najaar hopen prachtige pups van te mogen verwelkomen. We hebben bewust gekozen voor dit najaar, omdat we de tijd genomen hebben om de juiste reu te vinden voor ons mooie meisje. Deze keer gaan we weer richting Engeland, waar de knappe Ludstar Frederick Frankenstein “Freddie” tegenwoordig woont. We zijn erg blij dat we toestemming hebben gekregen om hem als toekomstige vader van ons T-nest te mogen gebruiken, want hij wordt maar beperkt ingezet voor de fokkerij. Freddie heeft een aantal prachtige Gordons in zijn lijn zitten, die in voorgaande jaren echte toppers waren, zoals Ludstar Tamburello, Shannas Journalist. Caballus Ebonie Adonis Ludstar. Dat gecombineerd met de prachtige Gordons in Kenna d’r lijn, zoals natuurlijk haar vader Liric Xcaliber, maar ook Shannas Colonial With Liric, Liric Blac Xtasy, de prachtige Shannas Daimler en zijn vader Glynderys High’n Mighty with Liric. We hopen dat door deze lijnen te combineren een beetje van deze prachtige honden terug te krijgen. Wat natuurlijk altijd afwachten blijft.. maar we kijken er in ieder geval heel erg naar uit. Meer info klik hier


30-01-2019

Nieuwe foto’s gemaakt van onze jongedame Kenna. Deze en nog meer zijn toegevoegd aan haar album.


23-01-2019

Vandaag nieuwe foto’s toegevoegd van Mr. Magoo “Goofy“, Our Explorer “Finlay“, Quite Unique “Scottie“, Qutie Pie “Donna“, Sweet Sally “Aimy” en Society Girl “Skylar“.


22-01-2019

Vandaag nieuwe foto’s toegevoegd van King Lear “Scott“, Maggie Magee “Bonnie“, Our Sapphire “Charley“, Quick Silver “Kai“, Quincy Jones “Murphy“, Roaring Lion “Tom, Ruby Star “Semmy“,  Rose Royse “Fenna” en Sir Oliver “Finn“.


01-01-2019

Via deze weg wensen wij iedereen natuurlijk een heel mooi nieuwjaar toe. Dat het maar een jaar vol geluk, mooie momenten, veel gelach en bovenal vol met goede gezondheid voor iedereen, mag worden.

Vandaag vieren ook nog Lance en Floris van ons L-nest hun 9e verjaardag. We hopen dat jullie heerlijk verwend zijn en dat jullie nog een aantal mooie jaren mogen beleven met jullie families. De broertjes Joep, Mac en Sturrum vieren deze dag helaas bij de regenboogbrug met hun familie daar.

 

03-03-2018

 

En toen hadden we ineens sneeuw… wat voor de laatste twee meisjes ook super leuk is om in te spelen. Summer Belle “Bracken” en Society Girl “Skylar”. 


25-02-2018

Inmiddels zijn de meeste pups al vertrokken met hun nieuwe gezinnen en Luna wordt vandaag opgehaald.
Vanmorgen waren de dames nog even buiten aan het spelen en konden ze nog even samen snoepjes zoeken in de snuffelmat.


19-02-2018

Vandaag zijn de eigenaren en fokkers van pappa Duncan op bezoek geweest om de puppies te bekijken, wat heel gezellig was.
Ewa had haar camera natuurlijk meegenomen en mooie foto’s gemaakt (waarvoor dank), die aan de pagina toegevoegd zijn.. klik hier 


17-02-2018

 

Vandaag even in het zonnetje buiten kunnen spelen.. heerlijk om te zien hoe ze genieten!

16-02-2018

Vandaag viert onze Zoë haar 4e verjaardag. Wij wensen haar en haar nestgenootjes van het P-nest Jaylin, Poppy, Kaya, Lisa, Charlie, Kenzo, Toran, Cooper, Paddy en Pluto een geweldige verjaardag toe met extra veel verwennerijen. Dat jullie allemaal nog meer heel veel mooie verjaardagen mogen vieren in goede gezondheid.


15-02-2018

Vandaag viert ons J-nest hun 10e verjaardag. Wij wensen Melo, Boyd, Duke, Bentley, Joy en Jukka een hele fijne verjaardag. We weten zeker dat jullie allemaal extra verwend zullen worden door jullie baasjes en we hopen dat jullie nog vele mooie jaren mogen beleven.


14-02-2018

Afgelopen zaterdag is onze vriendin Sabine van der Eijk op puppy bezoek gekomen en zij heeft mooi haar foto camera meegenomen.
Konden we mooi een foto shoot houden met die kleine deugnieten, een heus karwei maar ook ontzettend leuk en het heeft mooie foto’s opgeleverd.
Foto’s zijn toegevoegd aan de pagina, nu nog een weekje genieten voor de eerste pups ons gaan verlaten.


10-02-2018

Vandaag een droge dag en dus tijd voor de pups om voor het eerst de tuin en buitenlucht te ontdekken en ervaren. Zoals je kunt zien vonden ze het geweldig.


08-02-2018

Vandaag weer nieuwe foto’s toegevoegd van onze pups, die nu 6 weken oud zijn klik hier


06-02-2018

Vandaag viert onze Lizzie haar 7e verjaardag. Wij feliciteren haar en haar nestgenootjes van het M-nest een hele fijne verjaardag toe met extra veel verwennerijen.
Dat jullie nog heel veel mooie jaren in geode gezondheid mogen beleven met jullie baasjes.


03-02-2018

Zo leuk om te zien.. de pups leren nieuwe geluiden kennen

02-02-2018

Hoera, vandaag viert onze Willow haar 11e verjaardag!! Wij wensen ook haar nestgenootjes van het I-nest Fleur, Buddy, Caelo, Claymore, Bono, Gordon, Jonathan en Jelle een hele fijne verjaardag toe. Dat jullie allemaal maar extra goed verwend worden op deze speciale dag en dat jullie nog maar vele verjaardagen mogen vieren.


23-01-2018

Nieuwe foto’s toegevoegd van de pups, die nu 4 weken oud zijn.. klik hier 


21-01-2018

 

De pups zijn inmiddels verhuisd naar de woonkamer en hun grote ren, waar ze verschillende kleuren. texturen en geluiden ontdekken. Daarnaast natuurlijk de dagelijkse geluiden van het huishouden, radio, televisie enzovoort.


11-01-2018

De oogjes en oortjes zijn inmiddels geopend en het is zo leuk om te zien hoe ze elkaar steeds meer gaan ontdekken.


08-01-2018

Vandaag weer nieuwe foto’s (klik hier) en een nieuw filmpje toegevoegd van de pups (klik hier)


04-01-2018

Onze pups zijn inmiddels 10 dagen oud en groeien lekker door. Doordat ze nu groter worden wordt het steeds meer dringen aan die melkbar.


01-01-2018

Een heel gelukkig, gezond, sportief nieuwjaar gewenst, gevuld met heel veel mooie momenten.

 

 

31-12-2017

Ondanks al het vuurwerk wat hier al de hele dag afgestoken wordt ligt ons meisje heerlijk relaxed bij haar pups. De pups horen en zien nog niets, dus die maken zich alleen maar druk om een plekje aan de melkbar, genaamd Kenna.


30-12-2017

Wij wensen iedereen via deze weg alvast een hele gezellige, fijne, te gekke oudejaarsavond toe en natuurlijk een heel gezond, gelukkig, sportief en vol mooie momenten 2018,


29-12-2017

Droevig nieuws… ons kleine blauwe mannetje heeft het niet gered. De hemel heeft er nu een nieuw sterretje bij.


28-12-2017

Tja hier kun je toch gewoon de hele dag naar kijken


26-12-2017

Daar zijn ze dan…..

Vandaag zijn de pups van Kenna en Duncan geboren, 11 stuk totaal waarvan 1 de bevalling helaas niet overleefd heeft. Maar moeder en haar 6 reutjes en 4 teefjes maken het goed.
Voor nu is het voor ons en Kenna bijkomen en wat slaap inhalen, terwijl de kleintjes heerlijk drinken en slapen bij haar.


15-12-2017

Het is weer bijna die tijd van het jaar ….
Via deze weg wensen wij een ieder hele gezellige, warme en gevuld met plezier Kerstdagen toe.
Wij doneren het geld wat we normaal spenderen aan kerstkaarten dit jaar aan de Nederlandse Voedselbank.


23-11-2017

Hoera…. de dekking is succesvol geweest en onze Kenna verwacht over enkele weken haar pups van de knappe Ch. Sherwin’s Duncan.
Voor meer info, klik hier  


20-11-2017

Vandaag viert ons R-nest hun 1e verjaardag. Van harte gefeliciteerd aan Tom, Max, Remi, Roselyn, Semmy, Roelien, Chloé, Fenna, Jersey, Luna en Aafke.
Dat jullie allemaal maar extra verwend worden op jullie speciale dag en nog vele mooie verjaardagen mogen vieren.


14-11-2017

Vandaag viert onze grote vriend Multi Ch. Liric Xcaliber “Troy” zijn 10e verjaardag alweer. We kunnen niet geloven dat er gewoon 10 jaar voorbijgevlogen zijn. Vanaf het moment dat we hem in Engeland ophaalde, hij in de auto zat terug naar Nederland, was hij thuis. En wat hebben we al een mooie herinneringen gemaakt met hem, leuke reisjes naar diverse shows in het buitenland, de prachtige momenten in de showring, maar bovenal zijn clownachtige gedrag thuis. Hij zorgt altijd voor een lach op je gezicht. We hopen nog meer mooie herinneringen te maken met hem. Happy Birthday big boy!!


06-11-2017

Het enige wat Kenna op dit moment wil is knuffelen, slapen en vooral eten…. zou dat een goed teken zijn?


05-11-2017

Vandaag zijn we met onze Kenna naar de internationale hondententoonstelling Bleiswijk geweest, waar ze wederom een mooi resultaat heeft behaald.
Ze stond voor de eerste keer in de kampioensklas en behaalde 1 uitmuntend en het reserve CAC/CACIB. Haar jongere zus Rosy Rosalyn “Roselyn” van Carla Rosierse, die door Marcella geshowd werd deed nog een stapje meer .. zij behaalde 1 uitmuntend in de jeugdklas en het CAC/CACIB en werd dus Beste Teef. Super gedaan van de beide dames.


24-10-2017

Yes… Het is nu officieel Nederlands Kampioen Queen of Joy From the Noble Friends “Kenna”

Hier wat foto’s van de aanstaande pappa van ons “hopelijk” aanstaande nestje.


18-10-2017

Vandaag zijn we met de jongste dames Zoë en Kenna ’s morgensvroeg naar het strand geweest. Zo heerlijk genieten van het lekkere weer en een bijna leeg strand.


16-10-2017

Er breken weer spannende tijden aan voor ons, want onze Kenna is loops geworden, wat betekend dat wij binnen korte tijd richting Duitsland zullen gaan rijden om
de  aanstaande pappa van ons S-nest te bezoeken. We hebben gekozen voor de knappe Ch. Sherwin’s Duncan “Duncan”, meer info is hier te vinden.


09-10-2017

Vandaag viert ons O-nest hun vijfde verjaardag. Van harte gefeliciteerd aan Finlay, Sun, Charley, Quinty, Patoux en Noera. Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden vandaag
en nog vele mooie jaren mogen beleven met jullie baasjes.  Zusje Dieke kijkt toe vanaf de regenboogbrug met de familie.


07-10-2017

Vandaag zijn we met onze Kenna naar de internationale hondententoonstelling te Zwolle geweest, waar zij een mooie 1 uitmuntend in de openklasse behaalde en het
reserve CAC/CACIB. Nog mooier nieuws is dat zij met deze mooie uitslag haar laatste puntje behaald heeft voor de titel Nederlands Kampioen. We zijn zo trots op onze mooie jongedame


04-10-2017

Yes de beide heren hebben een nieuw liefdevol huis gevonden.  Samen is helaas niet gelukt, maar Our Xplorer From the Noble Friends “Finlay” heeft nu een nieuwe beste vriend gevonden in Ierse Setter Watson. De beiden heren gaan vanaf het begin prima met elkaar om, ze vinden het geweldig om samen te spelen, rennen, eten en slapen. Grote dank aan Finlay zijn nieuwe eigenaresse Daniela voor de liefdevolle opvang.


25-09-2017

Vandaag het droevige nieuws te horen gekregen Werner en Lijda afscheid hebben moeten nemen van Last Miracle “Sturrum“.  We wensen de eigenaren heel veel sterkte toe
met het gemis van hun grote lieve vriend.


20-09-2017

Met spoed zijn wij op zoek naar een nieuw liefdevol huis voor twee Gordon Setter reuen, waaronder de bijna vijfjarige Our Xplorer “Finlay“.
Finlay en zijn achtjarige vriend Elisho eigenaresse is twee jaar geleden plotseling overleden, waarna haar ouders de zorg over de beide reuen hebben overgenomen. Nu is echter de vader ook overleden en haar moeder zit in een rolstoel en kan honde dus niet meer verzorgen. Het liefst zouden we natuurlijk zien dat de beide heren bij elkaar blijven, maar dat zal lastig worden. Het meest belangrijke is echter dat ze een liefdevol huis vinden. Elisho is wat dominant ten opzichte van andere honden, Finlay daarentegen is erg lief en kan met iedereen overweg.  Hij is wel wat onzeker/verlegen. Beide heren zijn geen katten of kleine kinderen gewend, maar met goede training zal dat vast geen probleem zijn.

We hopen binnen enkele dagen recente foto’s van de heren te ontvangen. Op dit moment verblijven zij in de omgeving van Bremen (Duitsland).
Heeft u interesse dan kunt u contact met ons opnemen of met Claudia Volkmer (Verein der Setterfreunde), die vanuit Duitsland helpt. Zij is bereikbaar via FB, account Lucy Gordon, of per telefoon 0049 (0) 421 5288333.


04-09-2017

Vandaag helaas weer droevig nieuws ontvangen, ditmaal heeft de familie Weggemans afscheid moeten nemen van hun geliefde Our Contessa “Dieke“.
Afscheid nemen is altijd moeilijk, maar zeker als ze nog zo jong zijn. We wensen de familie heel veel sterkte toe met het gemis van hun meisje.


09-08-2017

Vandaag ontvingen wij het trieste nieuws dat familie Waldekker hun geliefde Indian Rose “Caelinn” hebben moeten laten inslapen. De meest moeilijke beslissing voor iedere eigenaar, die enorm veel verdriet doet. Het is echter het meest liefdevolle besluit wat je kunt nemen om verder lijden te besparen. Wij wensen de familie enorm veel sterkte met het gemis wat deze lieve dame achterlaat.


25-06-2017

Vandaag vieren Lola en haar nestgenootjes van het K-nest hun 8e verjaardag alweer.
Wij wensen Lola, Jara, Kathy, Moragh, Milo, Luca, Jake, Scott, Lupa en Zwieber een fantastische dag met heel veel knuffels, een lekkere traktatie en extra lange wandeling Dat jullie allemaal nog maar vele jaren vol plezier en in goede gezondheid mogen beleven.  Zus Isis viert haar dag vanaf de Regenboogbrug. 

 

09-06-2017

Afgelopen zaterdag organiseerde Gordon Setter Vereniging Nederland hun jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch te Apeldoorn.
Wat een geweldige dag hebben we weer gehad,  heerlijk weer (nou ja misschien net iets te warm voor de hondjes), leuk gezelschap, geweldig om weer veel (oude) vrienden te zien en goede sportiviteit onderling (nou ja op enkele uitzonderingen na). Het was een vermoeiende dag voor Marcella (daar zij in de organisatie zit en dus al vroeg aanwezig moet zijn en van alles moet opzetten, regelen en dan ook nog eens onze hondjes showen), maar door de prachtige resultaten vlogen wij op een roze wolk terug naar huis.

We hadden vandaag enkel onze oudste dame Indigo Girl “Willow” met haar 10,5 jarige leeftijd ingeschreven in de veteranenklasse. Zij had wel last van de warmte, maar deed het ondanks dat nog hartstikke goed en kreeg een mooie 2 uitmuntend met mooie woorden van de keurmeester.

En we hadden onze jongste dame Queen of Joy “Kenna“, die nog 27 maanden moet worden, ingeschreven in de fokkersklasse (speciale klas speciaal voor honden gefokt door de eigenaar).  Zij verraste ons door 1 uitmuntend te behalen met prachtige woorden van de keurmeester, die haar wel mee naar huis wilde nemen. Tot onze grote verbazing werd zij door de keurmeester ook verkozen tot Beste Teef en werd zij Reserve Best in Show naast de knappe AmCh. It. Ludstar Don Corleone “Vito”. Wij drijven daarom nog even verder op onze roze wolk, want dit prachtige resultaat hadden we nooit verwacht te behalen met onze jonge dame. Maar we zijn zo enorm trots op haar!!

Daarnaast zijn we ook trots op twee meisjes van onze laatste nest, die hun eerste stapjes in de showring gezet hebben en
dat super netjes hebben gedaan.  Rosy Rosalyn From the Noble Friends “Roselyn“, die een mooie 1 veelbelovend  in puppyklasse ontving en Ruby Star From the Noble Friends “Semmy“, die een mooie 3 veelbelovend behaalde (en dat zonder enige showtraining. Super gedaan hoor Jos ze was een kleine ster in de ring).


26-05-2017

De afgelopen week is Marcella samen met Kenna en vrienden afgereisd naar Oostenrijk voor de Setter Derby van de Oostenrijkse Setter en Pointer Club, die op zondag gehouden werd in Kottingbrunn. Kenna stond voor het eerst in de openklas waar zij een mooie 1 Uitmuntend en CACA behaalde met een prachtig keurverslag van keurmeester Mrs. Susan Ann Mitchell uit Engeland. Natuurlijk zijn we hier super trots op.


01-05-2017

Vandaag het droevige nieuws te horen gekregen dat familie van Engelen plotseling afscheid heeft moeten nemen van Hunter (Huckleberry), die in de armen van zijn vrouwtje gestorven is na een hartstilstand. Wij wensen de familie van Engelen heel veel sterkte met het verlies van hun knappe Huckie (zoals wij hem noemden).

Rust zacht lieve Hunter…


9-4-2017

Vandaag is Marcella even heerlijk met de twee jongste dames Kenna en Zoë naar het strand in Ouddorp geweest. De dames hebben genoten van een bijna leeg strand en het prachtige weer.


06-04-2017

Vandaag vieren onze Kenna en haar broers/zusjes van het Q-nest hun 2e verjaardag! Van harte gefeliciteerd allemaal!
Dat jullie allemaal maar heerlijk verwend worden vandaag en nog vele mooie jaren mogen genieten.


02-04-2017

Vandaag is Marcella met Kenna naar de CAC show in Wegberg (Duitsland) geweest. Kenna stond in de tussenklas en deed het hartstikke netjes, vol zelfvertrouwen stond zij in de ring wat de keurmeester ook in haar keurrapport heeft vermeld. Ze behaalde een mooie 2 uitmuntend met een prachtig verslag. Wij zijn trots op ons jonge meisje!


27-03-2017

Gisteravond laat kregen wij het droevige nieuws te horen dat familie Dekker heel plotseling hun geliefde Breandan (Highlander) hebben moeten laten inslapen. Wij wensen ze heel veel sterkte toe met het gemis van hun kanjer en Paddy zijn maatje.

Rust zacht lieve vriend


26-03-2017

Vandaag zijn wij naar de Algemene Ledenvergadering van Gordon Setter Vereniging Nederland, waar de jaarbekers van 2016 werden uitgereikt. Dit jaar hebben wij de onderstaande jaarbekers gewonnen, waar wij natuurlijk heel trots op zijn.

Onze Kenna behaalde de jaarbeker voor Beste Teef 2016 en onze kennel behaalde de Fokkersbeker van 2016.


16-02-2017

Vandaag vieren onze Zoë en haar broers/zusjes van het P-nest hun  3e verjaardag! Wij wensen ze allemaal een mooie dag toe, waarin ze extra verwend worden. En hopen dat ze nog vele mooie verjaardagen mogen vieren met hun families


15-02-2017

Vandaag viert ons J-nest hun 9e verjaardag alweer! Wij wensen ze een hele fijne dag toe met veel extra knuffels en verwennerijen. Dat jullie nog maar vele jaren verwend mogen worden door jullie families. Brian, Bo en Storm vieren hun feestje bij de regenboogbrug met de rest van de familie.


19-01-2017

Inmiddels zijn 10 van de 11 puppies vertrokken met hun nieuwe eigenaren en het gaat hartstikke goed met ze.
De meeste hebben de autorit super doorstaan, slapen grotendeels de nacht door en genieten volop van alle aandacht en nieuwe dingen die ze ontdekken. Prachtig om alle foto’s en verhalen te lezen en/of zien. De individuele fotopagina’s moeten nog aangemaakt worden, maar blijf vooral die foto’s sturen of in de nieuwe facebook groep plaatsen.

Voor alle eigenaren van een Noble Friends Setter is er een nieuwe besloten Facebook groep aangemaakt, mochten jullie geïnteresseerd zijn en nog niet toegevoegd zijn  laat het ons dan even weten. In deze groep kan iedereen foto’s en/of verhalen plaatsen van hun hond(en), vragen stellen aan ons en de andere eigenaren. En natuurlijk kun je op deze manier ook in contact komen met broers/zusjes van jouw hond(en).


11-01-2017

Vandaag weer wat nieuwe foto’s van afgelopen week en een filmpje van de pups voor het eerst in het beetje sneeuw wat wij hier hadden. Nog een paar daagjes en dan vliegen ze alweer uit naar hun nieuwe huisjes en dan wordt het stil hier in huis. Klik hier voor de foto’s en video


05-01-2017

Alweer even geleden dat we een update hebben geplaatst over onze pups, maar de tijd gaat ook zo snel. Het gaat super met allemaal, groeien lekker door en hebben ontzettend veel plezier. Dagelijks rennen ze door de woonkamer, bij droog weer overdag ook lekker in de tuin. Afgelopen maandag zijn ze helemaal nagekeken en compleet gezond verklaar door de dierenarts, hebben ze hun 1e enting gekregen en de dierenarts was zeer tevreden. Vandaag is de chipper geweest om ze allemaal te voorzien van een microchip en dna af te nemen. De namen zijn dus gekoppeld aan de pups en ze zijn bijna klaar om te vertrekken met hun nieuwe eigenaren en een prachtig leven te gaan leiden. We hebben weer twee nieuwe filmpjes toegevoegd, klik hier


01-01-2017

Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2017 toe!

Facebook