De gang van zaken

Op het moment dat er een aankondiging is van een te verwachten nestje, kan iedere geïnteresseerde zich vrijblijvend op onze wachtlijst laten zetten. Hiervoor vragen wij uw naam, adres, telefoonnummer en (eventueel) e-mailadres. Ook is het van belang dat wij weten naar welk geslacht uw voorkeur uitgaat. Uiteraard bent u van harte welkom om eerst kennis te maken met ons en onze honden.

Vanzelfsprekend is uw inschrijving vrijblijvend totdat er een definitieve reservering tot stand is gekomen. Toch willen we u vragen, wanneer u tussentijds een ander hondje heeft gevonden of om welke reden dan ook niet meer geïnteresseerd bent, ons hiervan op de hoogte te brengen! Zo houden we de lijst beperkt met echt geïnteresseerden!

Op het moment dat er wezenlijk iets te melden valt (dekking, echo dracht en geboorte) krijgt u hierover bericht. Na de geboorte wordt er op volgorde van binnenkomst getoetst of er (nog) belangstelling is. Pas dan kan er definitief een pup gereserveerd worden. Uiteraard afhankelijk van het aantal geboren pups en inschrijvingen.

In principe wordt de keuze van pup in samenspraak gedaan. Wij vragen u om uw voorkeur in de loop der weken kenbaar te maken en proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Maar wij kijken ook naar het gedrag en de karakters van de pups en proberen op deze manier te bepalen, welke pup het beste bij u past. Wij vragen u onze mening te respecteren. Uit ervaring weten wij dat sommige honden minder goed in bepaalde situaties passen.

Wij werken met een koopovereenkomst die ter bescherming van zowel de koper als de verkoper moet dienen.

 

Wat kunt u van ons verwachten?

Op het moment dat er een nestje tot stand komt hebben wij als fokker goed nagedacht over de combinatie en of deze verantwoord is gekozen. Wij beseffen dat als wij een besluit nemen over een nestje we verantwoordelijk zijn voor úw hond. Dé hond waarmee u hoopt een hondenleven lang te doen. U kunt ervan uitgaan dat wij de afstamming goed bestudeerd hebben. Zowel gezondheid, karakter en het ras typische uiterlijk zijn hierbij belangrijke factoren.

 

De eerste weken

Na de bevalling willen wij de moeder en pups voornamelijk met rust laten.
Ze zal moeten wennen aan haar kroost en de voeding moet goed op gang komen. Bovendien zijn pups heel gevoelig voor bacteriën van buitenaf. In principe ontvangen wij geen bezoek voordat de pups 2,5 à 3 weken oud zijn. We hopen op uw begrip in deze. Natuurlijk zullen wij veel foto’s maken van de eerste periode en de website up-to-date houden zodat u niet alles hoeft te missen en toch een beeld krijgt van uw nieuwe hondje.

Als de pups wat zelfstandiger worden zullen wij iedere pup zo nu en dan afzonderlijk benaderen. Hij krijgt dan onverdeelde aandacht en er word ook wezenlijk iets met hem ondernomen zoals mee naar het schoolplein of kinderspeelplaats, mee aan een riempje enzovoort. Hier geld “jong geleerd is oud gedaan”. Naar verloop van tijd zal hij nieuwe indrukken niet meer als beangstigend ervaren. Hierdoor heeft hij alle mogelijkheid om stabiel en zelfstandig aan zijn nieuwe leven beginnen.

Bij voorkeur verlaten de pups rond de 8 weken het nest. Dit om de socialiseringsfase optimaal te benutten in zijn nieuwe omgeving. Wij bekijken altijd per pup of deze hier aan toe is door hem individueel te observeren.

De pups worden voorzien van een microchip, aangebracht door de Raad van Beheer, worden ontwormt en krijgen hun 1e enting. U krijgt tevens een  Europees Dierenpaspoort en een puppy pakket mee. Onze begeleiding houdt niet op met het afgeven van de pup, maar begint dan eigenlijk pas. Wij zullen u altijd bijstaan met raad en daad. Dit geldt niet alleen voor de eerste weken maar u kunt “levenslang” op onze support rekenen.

Ten slotte willen wij benadrukken dat wij, mocht er zich een situatie voordoen en u niet meer voor de hond kan of wil zorgen, er alles aan zullen doen om voor hem opnieuw een passend plekje te vinden. Zo willen wij voorkomen dat “onze” honden gaan “zwerven” op het Internet of in een dierenasiel terecht komen.

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, stelt u ze gerust!

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenska
Facebook
error: Alert: Content is protected !!